Türkiye'den ABD'nin açıklamalarına çok sert cevap!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'ye gelmeden bir gün önce, İsrail ziyareti sırasında ABD'nin Suriye'den çekilmesini bazı şartlara bağlayan Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a sert sözlerle cevap verdi.

Türkiye'den ABD'nin açıklamalarına çok sert cevap!
Türkiye'den ABD'nin açıklamalarına çok sert cevap!
GİRİŞ 06.01.2019 16:55 GÜNCELLEME 06.01.2019 17:14
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'nin Suriye'de operasyon düzenlemesini istemiyoruz" demişti. Her sözünde terör örgütü PKK/YPG'yi savunan Bolton, "Kuzey Suriye'den çekilmek için bir takvim yok. Çekilmenin gerçekleşmesi, DAEŞ'in kalıntılarının temizlenmesi ve Türkiye'nin ABD'nin müttefiki Kürt savaşçıların can güvenliğini garanti etmesine bağlıdır" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Türkiye'ye şart koştular! Çizgiyi aşan açıklama

TÜRKİYE'DEN BU AÇIKLAMALARA SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Bolton'un sözlerine sert cevap geldi. Kalın, "Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye'nin hedefi DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütleridir. Mesele, PKK/PYD/YPG'nin kendisine tabi olmayan Kürtlere de zulmederek kurmaya çalıştığı düzen ve ülkemize yönelik terör eylemleridir. Bir terör örgütünün ABD'nin müttefiki olamayacağı ise izahtan varestedir" dedi.

Kalın açıklamalarının devamında "DEAŞ'la mücadele kisvesi altında ayrılıkçı bir gündemle hareket eden PYD ve YPG, PKK terör örgütünün Suriye koludur ve Suriye Kürtlerini temsil edemez. Bir terör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini ileri sürmek, her şeyden önce Kürt kardeşlerimize saygısızlıktır. Türkiye'nin PKK ve Suriye uzantılarına yönelik mücadelesinin bir amacı da Kürtleri bu terör örgütünün zulmünden ve baskısından kurtarmaktır. Türkiye, Suriyeli kardeşleri arasında hiçbir dini, etnik ve mezhebi ayrım yapmadan savaşın sona ermesi, güvenliğin sağlanması ve siyasi geçiş sürecinin uygulanması için çabalarına kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 85
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yargıtay da yıllarca bekleyen dosyalara da bir çözüm bulun artık ne zaman sonuçlanacak bu dosyalardan bir azda bunlardan bahsedin yargıtayda bekleyen dosya sayısını bir açıklayın bu konuda ne kadar mağdur insan var
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika hangi ülkeye girip de çıkmış gören var mı? Almanya, Japonya, Güney Köre, Afganistan vs.
    Cevapla
  • yolcu 5 yıl önce Şikayet Et
    amerıka gırıpte cıktıgında enkaz olmayan bır ulke gostersene
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    bubolton çok tehlikeli bir adam nasıi çarpıtıyor bal gibi işin kürlerle ilgili olmasdığını terörist pkk ile iklgili olduğunu bi,liyor kasten çarpıtıyor kalleş
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    sevgili başkanımız neyi bekliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler