Akar'dan ABD'ye sert mesaj: Kürt kardeşlerimiz...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Kürtlerin korunmasına ilişkin anlaşma sağlanmadan Suriye'den çekilmeyeceğiz" diyen ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a tepki gösterdi.

Akar'dan ABD'ye sert mesaj: Kürt kardeşlerimiz...
Akar'dan ABD'ye sert mesaj: Kürt kardeşlerimiz...
GİRİŞ 07.01.2019 14:22 GÜNCELLEME 07.01.2019 15:06
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'deki son gelişmeler ve terörle mücadeleye ilişkin soru üzerine, "Bizim mücadelemiz, bölgede başta Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristlerledir" dedi.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Amerikan askerlerinin Suriye’den çekilmesinin bazı ön koşullara bağlı olduğunu ifade etmiş, terör örgütü YPG/PKK’yı kastederek, Amerika'nın Suriye’den çekilmesinin Türkiye'nin sözde "Kürt savaşçıların" güvenliğini garanti etmesi ve DEAŞ'ın yenilmesi koşuluna bağlı olduğunu açıklamıştı. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dün yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye'nin hedefi DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütleridir." ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

Milli Savunma Bakanı Akar ise AA muhabirinin Suriye'deki son gelişmeler ve terörle mücadeleye ilişkin sorusu üzerine, terörle mücadelenin aynı azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirtti. 

"TSK'nın mücadelesi yüzyıllardır aynı coğrafyayı, aynı ekmeği paylaştığımız Kürt kardeşlerimizle değildir." ifadesini kullanan Bakan Akar, "Bizim mücadelemiz, bölgede başta Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristlerledir." diye konuştu.

Terör örgütü PKK/YPG'nin asla Kürtlerin temsilcisi olamayacağını vurgulayan Akar, "Bu terör örgütü bölgedeki güvenlik ve istikrara tehdit ve başta Kürtler olmak üzere Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmesine engel teşkil etmektedir." dedi. 

''GÖĞÜS GÖĞÜSE MÜCADELE EDEN TEK ORDU TSK''

Bu arada güvenlik uzmanları, bir terör örgütünün başka bir terör örgütü ile yok edilmeye çalışılmasının büyük bir çelişki olduğunu belirterek PKK/YPG terör örgütünün DEAŞ ile mücadele maskesi altında Suriye'yi parçalamanın ve kendince özerk bir yönetim tesis etmenin peşinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin güneyinde Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör koridoru oluşturulmasına asla müsade edilmeyeceğine yönelik açıklamaları hatırlatan uzmanlar, DEAŞ terör örgütü ile göğüs göğüse mücadele eden tek ordunun Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunu, bunun üst düzey yetkililerce uluslararası her ortamda yinelendiğine dikkati çekti. 

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin hemen ardından Fırat Kalkanı Harekatı ile 3 binin üzerinde radikal DEAŞ'lı terörist TSK tarafından etkisiz hale getirilmiş, Cerablus, El Bab gibi şehirler de bölge halkı için bir cazibe merkezi haline dönüşmüştü.

İçişleri Bakanlığınca bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasından sonra yaklaşık 300 bin Suriyelinin topraklarına döndüğü açıklanmıştı. 

YORUMLAR 14
  • İhsan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bizi bizden dahamı çok seviyorsunuz, bizler et tırnak gibiyiz, bu vatanı bu milleti seven Türk, Kürt, Laz, Arap, Ermeni asıllı vatandaşlarımız, abazası, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi bizler bir milletiz, sizin içerinizde zencileri bile yadırgayan bir topluma sahip, insanlıkla ilgili bizlerden çok ders almanız gerekiyor, biz tüm insan ve canlıları seviyoruz, YARADAN'dan ötürü, dünya bu Devletin bu milletin eliyle idare edilse, insanlık alemi ve canlılar alemi huzur bulur, İSLÂM'ın hak son tek din olduğunu sizlere sunar.....
    Cevapla
  • mustafa 38 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd nin fikirleri ve yaptıkları şeytanca bir iştir yer yüzünün en büyük şeytanı abd dir bunu yaptıkları hareketlerle belli ediyorlar ALLAH abd yi ve akıl verdiği desteklediği ypg yi pyd yi pkk yı kahhr etsin
    Cevapla
  • TuranaDoğru 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Boltona gereken cevabı Boltonun gözünün içine baka baka terör Örgütü PYD-PKK’lı beslemelerinin üzerine askeri operasyon emrini vermeli,büyük bir operasyon başlatmalı.Öyle ötelerden Türkiye bizden habersiz operasyon yapamaz gibi açıklamaların karşılığı bu şekil de verilmeli burada bu ülkenin öyle kendileri istedi diye beka meselesi haline dönen Suriye’nin Kuzeyi meselesi ile ilgili sessiz kalmayacağını bu tür açıklamaların faturasının ağır olacağını göstermeli.
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalist neokon çapulculara HADİ ORDAN YALANCI DİYEN bir MİLLÎ SAVUNMA BAKANIMIZ VAR, HAMDOLSUN..
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Onbin 500 km ileriden gelen müslüman katili, gözü müslüman topraklarında bulunan yeraltı zenginliklerinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...