Eşekli ücretli poşet protestosuna 4 bin lira ceza

Niğde'de markete eşekle gelen ve daha sonra marketin müdürü olduğu anlaşılan kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

GİRİŞ 08.01.2019 06:17 GÜNCELLEME 08.01.2019 06:19
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Niğde'de, poşetten ücret alınmasını protesto etmek için markete eşekle gelen ve daha sonra marketin müdürü olduğu ortaya çıkan kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

 

 

Poşetten ücret almasını protesto için eşekle markete gelen ve bu görüntüsü sosyal medyada yer alan kişinin market müdürü H.G. olduğu anlaşılınca Niğde Valiliğince inceleme başlatıldı. Görüntüde, market sahibi H.Ö'nün de yer aldığı tespit edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin, "5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu"nun ilgili maddeleri uyarınca markete 4 bin 545 lira idari para cezası uygulandığı market müdürü hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

 

 

YORUMLAR 71
  • Ytyt 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence ceza az.Insan nefsi one cikinca ne cevre dinler,ne de gelecek nesillere birakilacak meyve.Dogru bir karar verildiyse ,Bu takdir edilir.Protesto edilmez.Amma simarmisiz arkadas.Kurtulus savasinda dedelerimizin ayaginda carik yoktu.Git destek icin agac dik.Takdir et.
    Cevapla
  • önkonyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    adam aklı sıra video çekip akıma dahil olmak istemiş. ama ölçüyü kaçırmış
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    mahkeme biraz abartmamış mı? poşet uygulaması bence iyi bir şey, ama eleştirenlere böyle ceza kesilmesi çok yanlış.
    Cevapla
  • Veli çokbilmiş 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanun maddelerine bakmanız yeterli! Çevre için vatandaşlar poşet kullanmıyor ancak atık suların büyük kısmı içinde bir an önce atık artırma tesisleri yapılsın!
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Dün markete alışverişe gittim. Giderkende yanima 2 liraya aldığım bez alışveriş torbasını aldım. Katlayınca cüzdan kadar oluyor zaten. Alışverişimi yaptım. Kasadan geçerken aldiklarimi torbaya koydum ve eve geldim. Böyle basit bir şeyi bile bu kadar büyütmek akıl kıtlığına ya da ard niyete delildir. Ötesi yok.
    Cevapla
  • haklı 5 yıl önce Şikayet Et
    adam gayet mantıklı bir protesto yapmış
    Cevapla
  • Murat A 5 yıl önce Şikayet Et
    neyi protesto ediyor sıkışınca avrupayı örnek gösterenler işte avrupayi bir uygulama poşet tüketimini kısıtlamak birde müdürmüş zaten belli değilmiydi sıradan bir vatandaşın eşekle o şekilde giremeyeceği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor