CHP'li Eren Erdem yeniden tutuklandı!

Kapanan Karşı Gazetesi’ne yönelik olarak açılan FETÖ davasında tahliyesine karar verilen ve savcının itirazı üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan eski CHP Milletvekili Eren Erdem, yeniden tutuklandı.

CHP'li Eren Erdem yeniden tutuklandı!
CHP'li Eren Erdem yeniden tutuklandı!
GİRİŞ 08.01.2019 15:36 GÜNCELLEME 08.01.2019 17:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 17-25 Aralık darbe girişiminde, yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey’in de arasında bulunduğu 12 sanığın önceki gün yargılanması yapılmıştı. Mahkeme tutuklu sanık Eren Erdem’in tahliyesine karar vermişti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Mahkemenin verdiği tahliye kararına duruşma savcısı tarafından yapılan itirazı değerlendiren İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, Eren Erdem hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. 

OY ÇOKLUĞU İLE YENİDEN TUTUKLANDI

Bu karar üzerine Eren Erdem Jandarma ekipleri tarafından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Yakalama kararı veren 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Eren Erdem, oy çokluğu ile tutuklandı. Mahkeme, Silahlı Terör örgütünün içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçunun mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve kaçma şüphesini gösteren somut olgunun bulunması gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

ÜYE HAKİMDEN KARŞI OY

Tutuklama kararına karşı oy kullanan üye hakim ise Eren Erdem hakkında, yurtdışına çıkış yasağı ve konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının ölçülü olacağı ve bu tedbirlere karar verilerek sanığın serbest bırakılması görüşünde olduğunu belirtti.

YORUMLAR 4
  • emre 5 yıl önce Şikayet Et
    bunu tahliye eden hakime de işlem yapılsın
    Cevapla
  • YAŞAR YILDIZ 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Enes Berberoğlu gibi bırakılmaz vatan hainliği yapanların sonu idam olur inşallah bu olmuyosada ömürboyu hapis olur temenni ediyorum bu vatan kanlar akarak şehitler vererek kazanıldı
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    serbest bırakan hakimlerin durumu ne
    Cevapla
  • Ayşe Elmas 5 yıl önce Şikayet Et
    yargı da oyun oynayanlar bitmemiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…