Poşetleri tamamen yasaklıyorlar!

Avusturya’da plastik atıkların azaltılması ve çevrenin korunması amacıyla 2020’den itibaren plastik poşet kullanımı tamamen yasaklanacak.

Poşetleri tamamen yasaklıyorlar!
Poşetleri tamamen yasaklıyorlar!
GİRİŞ 08.01.2019 21:44 GÜNCELLEME 08.01.2019 21:44
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, başkent Viyana'da bazı bakanlar, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

POŞETLER YASAKLANIYOR

Kurz, hükümet olarak plastik atıkların azaltılması ve 'kullan at anlayışının' önlenmesi için tek kullanımlık plastik poşetlerin yasaklanması yönünde karar aldıklarını söyledi.

"KÜÇÜK AMA ÖNEMLİ BİR ADIM"

Çevre ve Turizm Bakanı Elisabeht Köstinger ise plastik poşetlerin yasaklanması kararıyla kullan at toplumu oluşmasına karşı küçük ama önemli bir adım attıklarını ifade etti.

"GERİ DÖNÜŞÜMÜ OLAN MADDELERDEN YAPILMIŞ ÇANTALARIN KULLANIMINI YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Köstinger, ülke genelinde yaklaşık 400 milyon plastik poşet kullanıldığını, bunun ortalama 7 bin ton plastiğe tekabül ettiğini belirterek, "Bizim için önemli olan tek kullanımlık poşetler yerine kalıcı ve tekrar kullanılabilen maddelerden yapılmış çanta ve poşetlerin kullanılmasının yaygınlaştırılmasıdır." dedi.

Plastik poşet kullanımının 2020 itibarıyla yasaklanacağı bilgisini paylaşan Köstinger, söz konusu yasağın uygulanabilmesi için gereken adımların atılacağını söyledi.

PARAKENDECİLER KARARA TEPKİLİ

Öte yandan ülkedeki bazı perakende market zincirleri, hükümetin aldığı karara tepki gösterdi. Plastik poşetlerin 2020'ye kadar tamamen yasaklanmasının mümkün olamayacağını savunan market zincirleri, yasağa ilişkin hazırlıkların tam anlamıyla yapılabilmesi için yasağın daha ileri bir tarihte yürürlüğe girmesi gerektiğini savundu.

YORUMLAR 87
  • gezgin 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece poşet değil plastik şişe ve ambalajlarda yasaklanmalı, sözde müslüman bir ülkedeyiz ve temizlik imandandır diyoruz ama çevreye her türlü zararı vermekten sakınmıyoruz. Yere tüküren elindeki çöpü düşüncesizce yere atan, arabasındaki küllüğü umursamazca yola atan, balkondan aşağı sofra bezini çırpan, oturduğu parka artıklarını bırakan , yaptığı piknikte etrafı kirli bırakan bir millet olmuşuz. Neresinden baksak ne müslüman kişiliğimize ne de geleneklerimize uymuyor ama yazık ki elin gavuru dediğimiz insanlar çevre konusunda bizden daha temiz yaşıyorlar.
    Cevapla
  • tunctunc 5 yıl önce Şikayet Et
    po$etler Türkiyede hemen derhal tamamrn yasak edilmeli.Para ile satilmasi asla cözüm degil.Zaten tüm avrupa ülkelerinde yillardir para ile satiliyor.Hic bir avrupa ülkesinin göllerinde denizlerinde atilmi$ tek bir po$et göremezsiniz bizim ise göllerimiz denizlerimiz derelerimiz po$et dolu..Bunu tek bir avrupa ülkesinde göremezsiniz.
    Cevapla
  • üç-tuğ 5 yıl önce Şikayet Et
    yasaklansa daha ıyı olur böylece gerçekten çevreye dada fayda sağlar diye düşünürüz
    Cevapla
  • kuruş hesabı 5 yıl önce Şikayet Et
    o zaman para almayıp yasaklasınlar.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    zorla vermiyorlar kullanma olsun bitsin..
    Cevapla
  • Bim ve a101 5 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk marketlerin ciroları düşecektir , bir yolunu bulup müşteriye poşeti veya torbayı ücretsiz verecekler , bir çok yolu var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi