Erdoğan toplantıda çok sinirlendi: Rezillik bu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun ruh sağlığını bozan programlara reklam verilmemesi için TBMM’de bir çalışma yapılması talimatını verdi.

Erdoğan toplantıda çok sinirlendi: Rezillik bu...
Erdoğan toplantıda çok sinirlendi: Rezillik bu...
GİRİŞ 10.01.2019 11:10 GÜNCELLEME 10.01.2019 11:54
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Bir televizyon programında, çocuk istismarı, cinayet ve aile içi şiddet gibi iddialar ile gündeme gelen ‘Palu ailesi’ olayına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu tip programlara yayın yasağı getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Önceki gece yapılan AK Parti MKYK toplantısında, bir milletvekili son dönemde toplumdaki şiddet olaylarının ve televizyonlarda bu konuda yapılan yayınların arttığını gündeme getirdi. Bunun üzerine Erdoğan, günlerdir seyredenleri dehşete düşüren ve çocuk istismarı, cinayet ve aile içi şiddet gibi iddialarla gündeme gelen ‘Palu ailesi’ ile ilgili bilgi almak için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü aradı.

Gül, hızla Genel Merkeze gelerek bu konudaki gelişmelerle ilgili MKYK’ya bir sunum yaptı. Televizyon programında anlatılanların insanlık dışı olduğunu belirten Erdoğan ''Televizyonlarda bu tür görüntülerin yer almaması için yayın yasağı getirilebilir mi?'' diye sordu ve gerekirse RTÜK Kanunu’nun değiştirilmesini istedi. 

''BUNLAR RENCİDE EDİYOR''

Türkiye'nin gündemine oturan Palu ailesini, AK Parti'nin MKYK ve MYK toplantılarında gündeme getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bunlar toplumu rencide ediyor" dedi.

 

 

RTÜK ELEŞTİRİLDİ

Bazı kurul üyeleri, RTÜK'ün yetersiz kaldığı, yeni bir denetim ve kontrol mekanizması kurulması gerektiğini belirterek, cezalandırmanın çözüm olmadığını, reklam veren üzerinden bir düzenlemeye gidilmesinin önemine işaret etti. 

'YİRMİ BİRİNCİ YÜZYILDA REZİLLİK BU'

Erdoğan, bu görüntülerin toplumda olumsuz etkiler bıraktığını dile getirerek ''Yirmi birinci yüzyılda hâlâ bu hadiseler yaşanıyor ve bu görüntüleri seyrediyoruz. Rezillik bu'' diyerek tepki gösterdi. 

KURMAYLARINA TALİMAT VERDİ

TBMM'de önceki yıllarda kurulan 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu'nun önerileri üzerinden bazı önlemler alınabileceğinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, "Olabilir, üzerinde çalışalım" dedi.

Erdoğan’ın talimatının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da devreye girdiği ve Palu ailesi ile ilgili gelişmeleri takibe aldığı belirtildi. Erdoğan, bir MKYK üyesinin teklifi üzerine, şiddet içeren televizyon programlarına reklam verilmemesi; yayınların desteklenmemesi konusunda Meclis'te bir çalışma yapılmasını da istedi. 

Söz konusu komisyonun raporunda yer alan bazı öneriler şöyle:

''Medya ve kadın konusunda yapılan çalışmalar, bu alandaki en iyi uygulama örneklerinin başında medyanın izlenmesi ve ayrımcılığın teşhir edilmesi olduğunu ortaya koymaktadır. Bu çerçevede Türkiye'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulacak bir Medya İzleme Merkezi, medyayı toplumsal cinsiyet eşitliği, ailenin korunması ile kadın, çocuk ve özürlü hakları bağlamında etik ilkeler çerçevesinde izleyip raporlar hazırlamalıdır. Bu raporları da ilgili sivil toplum kuruluşlarına gönderecek bir ağ oluşturarak kamuoyuna ihlalleri duyurmalıdır. 

Böylelikle gerekirse toplum tepki gösterebilecek yani kamu doğrudan medyaya müdahale etmeyecek ama aynı zamanda ayrımcılıkla mücadelede kamuoyu denetimi kolaylaşacaktır. Bu çalışmadan örgütlü sivil toplum kuruluşları da yararlanabilecek, raporları da kullanarak ihlallere yönelik tepkisini daha fazla duyurabilecektir. Bu tepkiler medyanın can damarı olan reklam verenlere yöneltildiğinde yaptırım gücü de artacak, reklam verenlerden medya kuruluşlarına doğru yönelecek, kamu otoritesinin müdahalesine gerek duyulmaksızın somut kazanımlar elde edilebilecektir. Buradaki temel sorumluluk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ait olacaktır.''

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 30
  • EEEEEEEEE 5 yıl önce Şikayet Et
    program yayından kalkınca bu suçları kimse konuşmayınca bu olaylar da duracak mı? yoksa bu iğrenç insanların yaptıkları yanlarına kalmış serbestçe başka suçlar mı işleyecekler.
    Cevapla
  • el gurbeti 5 yıl önce Şikayet Et
    müge olmasa palu ailesini kim bilecekti sayin reisi cumhur bence müge desteklenmeli
    Cevapla
  • mekkeli yasir 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis Müge Hanımı Emniyet Müdürü yap bu ülkede böle olaylar yaşanmaz
    Cevapla
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    O programlar olmasa ne cinayet ortaya çıkardı nede istismarlar sanki adalet sistemi 4/4lük.
    Cevapla
  • kezerbull 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu tür aci olaylarin medyada yansimasinin önüne geçilmesi çözüm değil, halkimizin bu duruma düşmemesi icin refah ve huzur çalismalarinin yapilmasi taraftariyim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi