Bilirkişinin rüşvet pazarlığı polise takıldı

Ankara'da alacak davasında bilirkişi olarak atanan eski inşaat mühendisinin, alacaklıyı haksız çıkarmakla tehdit ederek 50 bin lira rüşvet istediği öne sürüldü. Şüpheli, seri numaraları belirlenen parayı teslim aldığı sırada Mali Şube ekiplerince düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı.

Bilirkişinin rüşvet pazarlığı polise takıldı
Bilirkişinin rüşvet pazarlığı polise takıldı
GİRİŞ 11.01.2019 12:52 GÜNCELLEME 11.01.2019 12:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ankara'da alacak davasında bilirkişi olarak atanan, alacaklıdan rüşvet istediği öne sürülen eski inşaat mühendisi, seri numaraları belirlenmiş 50 bin lirayı teslim alırken suçüstü yakalandı.     

 

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara'da alacak anlaşmazlığı nedeniyle mahkemeye başvuran iki tarafın davasında bilirkişi atandı.     

İddiaya göre, inceleme sürdüğü sırada eski inşaat mühendisi olan bilirkişi B.E, bağlantıya geçtiği alacaklıyı, borcun yüzde 10'una tekabül eden 50 bin lirayı kendisine vermediği takdirde karşı taraf lehine rapor hazırlamakla tehdit etti.     

 

 

Bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine başvuran alacaklı, seri numaraları alınmış paralarla buluşma yerine gitti.      
Polisin kendilerini takip ettiğinden habersiz olan B.E, buluştuğu alacaklıyla bir süre otomobilde görüştükten sonra parayı alarak araçtan indi.     

Harekete geçen Mali Şube ekipleri, kendilerini fark ederek kaçmaya çalışan B.E'yi yakaladı. Zanlının üzerinde seri numaraları alınmış 50 bin lira ele geçirildi.     

Operasyon anı, bölgedeki güvenlik kameralarına yansıdı.     

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, adli kontrol kapsamında konutu terk etmemek şartıyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR 11
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Vah adalet. Vah adalet. Vaaah adalet.
    Cevapla
  • AR Tarım ZEDE 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynısı şu anda AR Tarım Organik Gıda A.Ş. ile alakalı bir davada da görüldü. Bilirkişi atandı ve tüm suçüstülerine rağmen bilirkişi şirket patronu lehine rapor çıkardı. Büyük paraların döndüğü davalarda bilirkişiye verilen rüşvet çerez olarak görülüyor galiba.
    Cevapla
  • hakkı karagül 5 yıl önce Şikayet Et
    serbest bırakan hakim ruşvetin suç olduğunu bilmiyodur belkide
    Cevapla
  • İlyas KADIGİL 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet. Bende bir bilirkişi mağduruyum. Rüşvet veren iki taraftan biri gelip bana rüşvet verdiklerini itiraf etti. Ne yargıtayda nede mahkemede derdimizi anlatamadık. Hakimlerin bilirkişi raporlarına itimat etmemeleri gerekir.
    Cevapla
  • yurttaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne sanıyordunuz? Yeni mi haberiniz oldu? Millet yıllardır ağlıyor, duyan yok. İşini bilirkişiler kaç masumu yaktı bilen var mı? İsbatımız olmadığı için iddiasını yapamıyoruz ama sağı veya kör de değiliz. Bu kadarı yeter. Sağırlara birisi okusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar