Esenler'de LOL turnuvası şampiyonları belli oldu

League of Legends (LOL) Turnuvası'nda final heyecanı yaşandı. Şampiyon takıma ödüllerini veren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, gençlere "Sanal Oyunlar Olimpiyatı" düzenleme sözü verdi.

Esenler'de LOL turnuvası şampiyonları belli oldu
Esenler'de LOL turnuvası şampiyonları belli oldu
GİRİŞ 12.01.2019 17:07 GÜNCELLEME 12.01.2019 17:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Esenler Belediyesi Gençlik Meclisi ve AK Parti Esenler Gençlik Kolları Teşkilatı'nın birlikte organize ettiği League of Legends Turnuvası'nın finali yapıldı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen ödül törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Mustafa Ateş, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Eren, Esenler Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Yunus Kurt ve gençler katıldı. Gençlere, dijital çağa ayak uydurmaları ve sosyalleşmeleri konularında destek olmak amacıyla yola çıkılan turnuvaya ilgi oldukça fazlaydı. 

34 TAKIMDA 238 GENÇ MÜCADELE ETTİ

Lise öğrencisi 238 gençten oluşan 34 takımın bir aydır süren mücadelesinde sona gelindi. Heyecanlı ve çekişmeli mücadelelerin yaşandığı turnuvanın final etabında, 5 as ve 2 yedekten oluşan takımların mücadelesi vardı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da League of Legends Turnuvası'nda gençleri yalnız bırakmadı. Göksu, gençlerle birlikte oyun oynayarak heyecanlarına ortak oldu. 

ŞAMPİYON TAKIMA SÜPER OYUN SETİ

Kıran kırana geçen oyunların sonunda turnuvanın kazanları belli oldu. Birinci takım Null olurken, ikinci Stars In The Sky, üçüncü 101 Okey Plus, dördüncü takım ise Esenler e-spor oldu. Birinci olan takıma içerisinde klavye, mouse ve kulaklık bulunan süper oyun seti hediye edildi. Ödüllerini Başkan Göksu'nun elinden alan şampiyonların heyecanlı halleri gözlerden kaçmadı. 

'SANAL OYUNLAR OLİMPİYATI' GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Bir sonraki sene için 'en iyi oyun yazanların' ödüllendirileceği bir yarışma yapmayı planladıklarını söyleyen Başkan Göksu, "Esenler Belediyesi olarak yeni bir site kuruyoruz. Bu sitenin birçok penceresi olacak, bunlardan biri de oyun. Bu siteden oyun oynanabilecek. Aileler, çocuklarının hangi oyunları oynadığını bu site sayesinde kontrol edebilecek. Çocuklarımızın, başkalarının yazdığı oyunları oynamaktansa kendi yazdığımız oyunları oynayabileceği bir platform oluşturabilir miyiz ona bakmamız lazım. 15 Temmuz Millet Bahçemizin yan tarafına yapacağımız bir bilim ve kütüphane merkezimiz var. Orada yazılımlarla ilgili işler yapmak istiyoruz. Bugün bu oyunları oynadığınız için sizi ödüllendiriyoruz, seneye de en iyi oyun yazanlarla ilgili bir yarışma yapıp sizleri ödüllendirme niyetindeyiz. Bu çağın içerisinde bir medeniyet kurabilecek, kendimizi ortaya koyabilecek bir beyin olmak istiyorsak bu konuda gayret etmemiz lazım. Benim size tavsiyem budur. Sanal oyunlar olimpiyatı gerçekleştirme fikrim var. Bunu Türkiye'de yapan inşallah ilk biz olacağız. Önümüzdeki yıl bu işin olimpiyatını yapmamız lazım" şeklinde konuştu. 

GENÇLİK, HEYECANINI YANSITTI

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da yarışmaya katılan tüm takımlara teşekkür ederek, "Birlik - beraberliğimizin ve gençlik heyecanının güzel bir örneğini sergilediniz. Gençlik olarak daha güzel etkinlik ve yarışmalarda yine hep birlikte olacağız. Yarışmaya katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Kazanan takımlar ve turnuvaya katılan tüm oyuncuların, Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve İlçe Başkanı Umut Özkan ile hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi. 

YORUMLAR 1
  • OTTOMAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizden istirhamımdır bilgisayar oyunları hakkında ehl-i sünnet alimlerin fetvalarını okuyun ve zararlarından haberleriniz olsun benim bu oyunlar yüzünden hayatım karardı,beynim köreldi bazen düşünmekte bile zorlanıyorum Allah çocuklarımızı böyle sanal fitnelerden korusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı