Baraj kapakları açıldı mahalle sular altında kaldı

Hatay'da etkili olan sağanak yağışın ardından Tahtaköprü Barajı'nın kapakları açıldı ve Amik Ovası sular altında kaldı. Hatay Havaalanı yolu kısmen kapanırken, çok sayıda evi su bastı.

GİRİŞ 12.01.2019 18:14 GÜNCELLEME 12.01.2019 18:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Hatay'da Tahtaköprü Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla birlikte Amik Ovası'nda bulunan birçok ev ve tarım alanı sular altında kaldı.

Köy halkı evlerini terk etmek zorunda kalırken, ovayı esir alan suyun seviyesi artarak Hatay Havaalanı yoluna kadar taştı.

BARAJIN KAPAKLARI AÇILDI

Hatay’da son günlerde etkili olan yağışlar sonrasında Tahtaköprü Barajı'nın kapakları açıldı. Hatay Havaalanı'nın hemen yakınında bulunan Aşağıoba köyü, açılan kapakların ardından sular altında kaldı. Çok sayıda ev, ahır, tarım arazisi ve araçların sular altında kaldığı köyde, vatandaşlar evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yetkililer olayla ilgili inceleme başlatırken, ovayı esir alan suyun seviyesinde artış yaşandı. Köy sakinleri su seviyesindeki artışla beraber yılanların da geldiğini söyledi.



Çocuklarının hayatlarının tehlikede olduğunu söyleyen Aşağıobalı Murat Gezen, "Görüyorsunuz her gece burada sabaha kadar komşularımız, köylülerimiz yatmadı. Çoluğumuz, çocuğumuz tehlikede, kendimiz tehlikedeyiz, hayvanlarımız da bir taraftan tehlikede. Mağduruz" dedi.

Ailesiyle beraber İstanbul’a gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen Arif Açık, "yetkililerin ilgilenmesi için havaalanını su mu basması gerekiyor?" tepkisinde bulundu. Açık, "Bu yetkililerin bu şeyleri duyması için galiba havaalanını su basması gerekiyor. Bunun dışında kimse kimseye bunu malzeme haline getirmesin, bir an önce çözüm bulunsun. Mesela bugün ben su yüzünden ailemi, çoluğumu çocuğumu, alıp buradan İstanbul’a göçmek zorundayım. Artık 15-20 gün içerisinde burası tahliye olursa tekrar dönüş yapabiliriz, eğer olmazsa da kalıcı bir göç sağlayabiliriz" dedi.



Ekipler, incelemelerin ardından Amik Ovası’nı esir alan suyun seviyesindeki artışın nedeninin Afrin Çayı’nın baraj kapaklarının açılması ihtimali üzerinde duruyor.
Diğer yandan Hatay Havaalanı yoluna taşan sulardan dolayı jandarma tarafından kontrollü geçişler sağlanıyor.

 

 

YORUMLAR 15
  • Mustafa okka 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bu haberi okurken ağlamıştır.. İşte bu yüzden kutsal topraklara hikayesi üretilmiş.. Dünyada yerine ikame yapılamayan tek zenginlik kaynağı su.. Petrol.yerine elektrik vs.. kullanabilirsiniz.. Peki suyun yerine ???
    Cevapla
  • doktor 5 yıl önce Şikayet Et
    Işte 3. dunya savaşının çıkacağı ova
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    orası ova değil göldü. suyunda barajda değil gölde durması gerekiyordu. onun için bu bir afet değildir. Sadece Allahın işine karışıp doğayı linç etmektir ve doğa herzaman intikamını alır.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    evi nasil su basti ev resmen yok olmus suyun altina gomulmus kim karsilayacak bu insanlatin magduriyetini nerede kalacak vatandas evindeki zarar ?
    Cevapla
  • nuceym 5 yıl önce Şikayet Et
    Vali birkaç gün önceden dere yataklarına ev yapan vs lere dikkatli olun diye söylenmedi kelimesi yanlış olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!