Dünyadaki sayılı türlerden! Türkiye'de görüldü

Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) tarafından yayımlanan "Kırmızı Liste"de soyu kritik derecede tehdit altında olan tür olarak sınıflandırılan Akdeniz foku, Muğla’nın Bodrum ilçesinde görüntülendi.

GİRİŞ 13.01.2019 21:22 GÜNCELLEME 13.01.2019 21:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yeryüzündeki en nadir 12 hayvan türü arasında yer alan ve nesli tehlike altında bulunan Akdeniz foku, Göltürkbükü sahilinde görüldü. Öğle saatlerinde Göltürkbükü sahilinde iskeleye çıkan vatandaşlar, nesli tükenmekte olan Akdeniz fokunu görüntüledi. Deniz açığında avlandığı görülen yaklaşık 1,50 metre uzunluğundaki Akdeniz fokunun iskele kenarına gelerek kendisini göstermesi ve deniz içinde takla atması vatandaşları heyecanlandırdı. İnsanlardan kaçmadığı görülen Akdeniz foku, bir süre iskele etrafında yüzdükten sonra gözden kayboldu.

 

 

Dünyada 500, Türkiye’de 100 tane kaldı

 

 

Akdeniz fokları 20. yüzyılın başına kadar tüm Akdeniz kıyıları ile doğu Atlantik kıyılarında Portekiz'den Batı Afrika sahillerindeki Senegal'e kadar 1000'lerle ifade edilen bir nüfusa sahipti. Aşırı avlanma, yaşam alanları kaybı ve  dünya dağılımı daraldı ve nüfusu hızla azaldı.

Dünyadaki nüfusunun yaklaşık 450-500 birey olduğu tahmin edilen Akdeniz Foku, bugün sadece Yunanistan, Türkiye, Moritanya ve Madeira Adaları'nda yaşamaktadır.

YORUMLAR 4
  • Milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Gezme Ceylan bu dağlarda seni avlarlar:(( Türküsünü hatırlattın bana be sevimli hayvancık. Keşke bulunduğun yerin belediyesi sana sahip çıksa.!
    Cevapla
  • RUHİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Değerini bilmek gerekir. Bu hayvanların neslini tüketen 2 olay var Avcılar ve Çevre kirliliği!
    Cevapla
  • Manavgat Irmaginda 5 yıl önce Şikayet Et
    Manavgat ırmaginda dolu bundan. Balik avlarken baliklari kacirtiyor. Manavgat ta fok bile var ama doğalgaz yok malesef.
    Cevapla
  • kerim01 5 yıl önce Şikayet Et
    evimizde olsun teknede gemide kayıkta olsun kirli suları çöplerimizi poşetlerimizi denize derelere atmayalım.. bu canlıların yaşaması, çoğalması ve bizlerin mutluluğuna mutluluk katması bize bağlı.. şu güzel canlıyı izlemek gibi ne kadar çok şey insana huzur verebilir ki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı