'Yüzyıllık projeye Trump bile boyun eğdi'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik haddini aşan sözlerinin arka planında neler var? Bu ifadelerin ardından Güvenlik ve strateji uzmanı Abdullah Ağar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Yüzyıllık projeye Trump bile boyun eğdi'
'Yüzyıllık projeye Trump bile boyun eğdi'
GİRİŞ 14.01.2019 13:30 GÜNCELLEME 14.01.2019 13:30
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Haber7.com / Serkan Üstüner

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin olası bir Suriye operasyonuna karşı kullandığı küstah sözlere devletin her kademesinden çok sert bir şekilde cevap verildi.

TÜRKİYE'DEN ÇOK SERT YANIT

Trump'ın, "Türkiye, Kürtleri vurursa onları ekonomik yönden mahvederiz" açıklamasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır" yanıtı verirken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise "Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Son tweetinde bir iç politika olduğunu biliyoruz, ama stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz. Hiçbir tehdide pabuç bırakmayacağımızı söyledik" dedi.

Trump'ın bu sözlerini Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar'a sorduk. Ağar, terör devleti projesinin 100 yıl öncesinden planlandığını söyledi. 

"100 YILLIK PROJEYE TRUMP MECBUR BOYUN EĞİYOR"

Bu ABD'nin 100 yıllık projesi. Trump bu işin tam göbeğine düştü. Sonuçta birileri bu projeyi Trump'a dayatıyor. Lobiler ve müesses nizam karşısında Trump da mecburen boyun eğiyor. Bu proje karşısında Türkiye’ye hem aba altından sopa gösteriyorlar. 20 millik derinlik M4 karayoluna denk geliyor.

ÇOK TEHLİKELİ PLAN

Bu hattın içinde sözde Türkiye'nin kabul edeceği şu an Türkiye’ye tehdit oluşturmayacak diye iddia edilen çok tehlikeli bir oluşumu dayatmak istiyorlar. PKK'yı meşru haline getirip Suriye'yi bölmek istiyor. Bunun çok tehlikeli bir proje olduğunun bir kez daha altını çizmem gerekli. Tampon bölge ya da güvenli bölge diye dayatılan şey bir tuzak. Bunu çok cazip gösteriyorlar. PKK'yı Türkiye üzerinden meşrulaştırmak isteyen çok kirli bir proje.

İşte ABD'nin istediği harita!

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 39
  • Cella 5 yıl önce Şikayet Et
    Herşey para için herşey israil için.
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    abd planı türkiyeyi böler parçalar bir beraber olalım karşı duralım girelim ilk mümbiçe sonrada suriyeye bu beka işi bunların arkasında hep ısrail var unutmayın
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahın Bu dünyayı başıboş bıraktığımı sanılıyor? Hayır Allah sizi azlıkla yada çoklukla hastalıkla yada sağlıkla ve daha nice şey ile imtihan edeceğiz diyor. İmtihan edecek ki Hakla Batıl, sağlamla çürük ayrılabilsin. Ve Ayette ''Allah tuzak kuranların en Hayırlısıdır'' buyruluyor. Allah var gam yok. Sadece içimizdeki Batı yardakçılarına dikkat edelim yeter. Sayın Alev Alatlı'nın sözünü de hatırlatalım ''Türkiye, batmaz. Batarsa, okyanuslar taşar, onu da kimse göze alamaz''. Bu sözü hem gerçek hem de mecazi manada anlayabiliriz. Allahın kudretinde ikisi de mümkündür.
    Cevapla
  • alper 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyada kürtlere en cok yardım eden türkiyedir. amerika hep kürtleri kullanmıştır. oysaki türk ile kürt kardeşdir.
    Cevapla
  • sentez 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika cumhuriyetle yönetilmiyor dünyayıda amerikayıda saran saltanat sahipleri yönetiyor trump işi aktörlük yapmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı