FETÖ sanığı eski emniyet müdürüne hapis cezası

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan eski İzmir emniyet müdür yardımcısı Halil İbrahim Karazeybek, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ sanığı eski emniyet müdürüne hapis cezası
FETÖ sanığı eski emniyet müdürüne hapis cezası
GİRİŞ 15.01.2019 12:10 GÜNCELLEME 15.01.2019 12:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Karazeybek  ve avukatı katıldı.

 

 

İddia makamı, örgütün gizli haberleşme programı ByLock programı  kullandığı tespit edilen sanığın, FETÖ'nün emniyet yapılanmasında yer aldığı, cep  telefonunda "Eagle" adlı programın kalıntılarının olduğu ve örgüt elebaşı  Fetullah Gülen'in talimatıyla kapatılan Bank Asya'ya para yatırdığı gibi  hususların dikkate alınarak "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan  cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Önceki beyanlarını tekrar eden Karazeybek, hakkındaki iddiaları kabul  etmediğini belirterek, Eagle ve ByLock gibi programları kullanmadığını, kapatılan  Şifa Üniversitesinde eğitim gören çocuğunun okul taksidi için Bank Asya'da hesap  açtırdığını ancak bu bankaya talimatla para yatırmadığını ileri sürdü.

 

 

Emniyet mahrem yapılanmasında da yer almadığını öne süren Karazeybek,  bu konuda aleyhine beyanda bulunan "Garson" kod adlı gizli tanığın ifadelerini  kabul etmediğini savundu.

Mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 8 yıl 9  yıl hapis cezasına mahkum ettiği Karazeybek'in tutukluluk halinin devamına karar  verdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Terörle Mücadele Şubesi  ekipleri, 10 Ağustos 2016'da, dönemin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil İbrahim  Karazeybek'i gözaltına almıştı.

Karazeybek'in, Bylock programı üzerinden 17-25 Aralık 2013 sonrasında  İzmir'de örgüt mensuplarını organize ettiği ileri sürülmüştü.

YORUMLAR 8
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ihanete idam cezası istiyoruz.yoksa bu kripto itler bitmez.
    Cevapla
  • cem.ish.izmir 5 yıl önce Şikayet Et
    izmirde görev yapmış koruma şube emn.müdürü S.Ç. ayrıca narlıdere emniyet müdürü iken giresuna giden L.A. 2012-2013 döneminde emekli olan emn.müdürleri fetö ekibi olarak buluşup talimatlar alıyorlardı.eğer devletin bu örgüt tehlikeli ve amacı farklı dediği zaman kafasını çalıştıran hemen bıraktı inadına devam edenleri devlet yargıladı haklı olarak
    Cevapla
  • büyükdoğu 5 yıl önce Şikayet Et
    madem ihaneti kesinleşti o vakit müebbet verin idam verin. yok masum ise beratt verin. 8 yıl nedemek yarı hain yarı masummu? 28 şubat mazlumlarının vebali boynunuzda
    Cevapla
  • ilker 5 yıl önce Şikayet Et
    8 yil 9 ay mi ,marketten cani cekti diye 4 meyve suyu çalıp icen gariban 12 yıl Aldi gecenlerde , adaletiniz batsin sizin sizde beraberinde batin insallah
    Cevapla
  • yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    az bile vermişler bu hainlere ne biçim hakim bunlar adamlar vatan hainliği yapsın 8 yılla kurtulsun varmı boyle bır adalet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi