Sevtap öğretmenin organları 3 kişiye umut olacak

Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesi'nde ikamet eden 54 yaşındaki emekli öğretmen Sevtap Kökpınar’ın organları 3 kişiye hayat verecek.

Sevtap öğretmenin organları 3 kişiye umut olacak
Sevtap öğretmenin organları 3 kişiye umut olacak
GİRİŞ 15.01.2019 12:48 GÜNCELLEME 15.01.2019 12:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz Cumartesi günü aniden fenalaşan 54 yaşındaki emekli öğretmen Sevtap Kökpınar, ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sevtap Öğretmen, beyin kanaması teşhisiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Kökpınar'ın bir gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. 

 

 

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Nazan Çay, aileyi organ bağışı konusunda bilgilendirdi. Aile ile yapılan görüşme sonrasında İzmir Organ Nakil Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Ege Üniversitesi'nden gelen ekip, beyin ölümü gerçekleşen Sevtap Kökpınar'ın karaciğeri ve iki böbreğini aldı. Karaciğer Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bir hastaya, böbrekler de İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki iki hastaya nakledilmek üzere İzmir'e götürüldü.

Eşinin hayatı boyunca başkalarına iyilik yapan emekli bir öğretmen olduğunu söyleyen Mustafa Kökpınar, yaptığı açıklamada; "Herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Aniden şakaklarına ağrı girdiğini söyledi. Ardından istifra etti. Ambulansla anında Söke Devlet Hastanesi'ne yetiştirdik. Fakat beyin kanamasının büyük olması nedeniyle kendisini kaybettik. O bizim her şeyimizdi, o bir öğretmendi, o bir ayrıcalıklı insandı" dedi. 

 

 

YORUMLAR 1
  • Kastamonulu 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin Taksiratını Affetsin İnş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!