9'u birden saldırdı! 'Vücudumda kan bırakmamışlar'

Kırşehir'in Boztepe ilçesinde köpeklerin saldırısı sonucu kafa derisinin üçte ikisi parçalanan, vücudunun çeşitli yerlerinde doku kaybı ve ısırma izi bulunan Sebahat Karaman'ın (56) Konya'daki tedavisi sürüyor.

9'u birden saldırdı! 'Vücudumda kan bırakmamışlar'
9'u birden saldırdı! 'Vücudumda kan bırakmamışlar'
GİRİŞ 18.01.2019 09:48 GÜNCELLEME 18.01.2019 13:06
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Boztepe ilçesi Çevirme Mahallesi'nde oturan 4 çocuk annesi Sebahat Karaman, 10 Ocak Perşembe günü, liseye giden kızı Fatma Karaman'ı (18), saat 07.00 sıralarında evlerinin yaklaşık 500 metre ilerisinde okul servisine bindirdi. Ardından evine dönmek üzereyken 9 köpeğin saldırısına uğradı. Çığlıklarını duyup yardıma koşan komşusu sayesinde köpeklerin elinden kurtulan ve kanlar içinde kalan Karaman, çağrılan ambulansla Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Konya'daki  Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

 

 

'KOMŞUM OLMASA ORADA ÖLEBİLİRDİM'

Saldırıda kafa derisinin üçte ikisi parçalanan, vücudunun çeşitli yerlerinde doku kaybı ve ısırma izi bulunan Sebahat Karaman'ın, plastik cerrahi servisinde tedavisi sürüyor. Sağlık durumu iyiye giden Karaman, yaşadığı saldırı anını anlattı. Karaman, şöyle konuştu:

 

 

''Ben, kızımı okul servisine bindirmek üzere evden çıktım. Kızımı servise bindirdikten sonra eve dönerken, köpeklerin saldırısına uğradım. Köpekler bir anda üzerime atıldı. Elbiselerimi dahi yırttılar. Bana yardıma gelen komşum olmasaydı, orada ölmüş olabilirdim. Ambulansla beni hastaneye götürdüler. Köpek sahipleri köpekleriyle ilgilenmiyor. Orada başka birine de saldırıp öldürebilirlerdi. Yanımda kızım da olabilirdi. Köpekler vücudumda kan bırakmamış.''

Kendisine saldıran köpeklerden bazılarının sahibini tanıdığını belirten Karaman, köpeklerin sahibini daha önce da uyardığını ve uyarılara aldırış etmediğini ileri sürdü.

DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRADI

Annesi Sebahat Karaman'ın yanında refakatçi olarak kalan Bahadır Karaman da (25), annesinin daha önce aynı köpeklerin saldırısına uğradığını belirtti. 9 köpeğin saldırmasıyla annesinin yere düştüğünü ifade eden Bahadır Karaman, ''Annem köpekleri fark etmiş; fakat eve yetişemeden köpeklerin saldırısına uğramış. Köpekler anneme saldırıp yere düşürmüşler. Daha sonra diğer köpekler de gelmiş. Annem çok kötü yaralanmış. Kolu, bacakları ve belinden yaralanmış, Kafasında deri kalmamış. Daha önce köpeklerin sahipleri defalarca uyarıldı. Bundan önceki yıllarda da ufak çiziklerle köpeklerden kurtulan köy sakinleri var. Annem, şu an çok daha vahim durumda'' diye konuştu.

Aynı köpeklerin kendisine de saldırdığını belirten Karaman, ''Orada bir çocuk da bu saldırıya uğrayabilirdi. Bu tamamen köpek sahibinin sorumsuzluğudur. Defalarca söylememize rağmen köpeklerini bağlamadı" dedi. 

BACAĞINDAN ALINACAK DERİ PARÇALARI, KAFASINA YERLEŞTİRİLECEK 

Sebahat Karaman'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedim Savacı, Karaman'ın ilk geldiğinde şokta olduğunu kaydetti. Vücudunun birçok yerinde açık yaraların bulunduğunu ifade eden Savacı, ''Açık yaraları vardı. Bu yaralara vakum tedavisi uyguladık. Şuan gayet iyi durumda. Vücudunun her yerinde ısırık ve kanama mevcuttu. Kafasındaki saç derisinin üçte ikisi yok. Bacağından deri alarak başının da tedavisini yapacağız. Hastamızı yakında ameliyata alacağız. Hastamız iki gün yoğun bakımda yatmıştı. Dirençli biri olduğu için sağlığı iyiye gidiyor" diye konuştu.

YORUMLAR 57
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    hayvan sevgisi kedi köpekle olmuyor sadece vahşi yaşama uyum sağlayan köpek sürüleri arazide yerde yuvalanan canlı türünün tamamına baskı oluşturdu ilk kısal kesimde insanların tavuk ördek kaz koyun keçi hatta eşeğe varana kadar telef etmedik birşey bırakmıyor yaban hayatında ise geyik karaca tavşan gelenge kirpi köstebek. keklik sülün bıldırcın toygar vb. bir çok tür tehlike altında acil önlem alınmalı
    Cevapla
  • Sayonara 5 yıl önce Şikayet Et
    Sahibi kasıtlı yaralamadan yargılansın.
    Cevapla
  • zeki 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu köpek olayı basit bir olay değildir.Allah korusun köpek saldırısı sonucu ölüm olsa muhatap bulamıyorsun hiçbir kurumda sahip çıkmıyor .Allah aşkına sahibi olmayan sokak hayvanlarına bir çözüm bulunsun .BU BİR FERYATTIR........
    Cevapla
  • Esra 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlari okudum hep saçma sapan , vay efendim hayvan severler nerede gibi sulandirmișlar. Kardeșim ne bekliyorsunuz hayvan severlerden, bu sokak köpekleri olayi devletin yapmiș oldugu yanliș yasalardan kanunlardan kaynaklanan bir durumdur. En fakir afrika ülkelerinde bile böyle saçma kanun yok. Sokak köpeklerini yakala kısırlaștir așisini yap ve tekrardan aldigin Mahalleye birak. Hayvan severler diyeceginize yasayi degiștirilsin deyinde en azindan bu rezalet biter.
    Cevapla
  • Arzu 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanları hepimiz Seviyoruz ama barınaklar yapıp sokaklardaki köpekleri toplamaları gerekiyor belediyelere sesleniyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!