'Türkiye'ye acil ihtiyaç var!'

Münbiç'te terör örgütü DEAŞ'ın ABD askerlerine yönelik saldırısı sonrası analistler bölgede güveni sağlamak için Türkiye ile askeri işbirliğine acil ihtiyaç olduğunu belirtti.

'Türkiye'ye acil ihtiyaç var!'
'Türkiye'ye acil ihtiyaç var!'
GİRİŞ 18.01.2019 11:08 GÜNCELLEME 18.01.2019 11:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çarşamba günü, ABD destekli terör örgütü PKK/PYD'li teröristleri tarafından kontrol edilen Münbiç'te meydana gelen patlamada 4'ü ABD'li asker 19 kişi öldü. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği açıklandı. Saldırıyla ABD, 2014'te Suriye'ye girdiğinden bu yana verdiği en büyük kaybı verdi.

"TÜRKİYE İLE ASKERİ İŞBİRLİĞİNE ACİL İHTİYAÇ VAR"

Analistler, Suriye'nin kuzeyindeki ABD güçlerini hedef alan intihar saldırısının, bölgeyi güvence altına almak için Türkiye ile daha yakın bir askeri işbirliğine acil ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

"TERÖRLE MÜCADELE BÖLGEYLE İLGİLİ DEĞİL"

Al Jazeera'ye konuşan Washington’daki SETA Vakfı’nın araştırma direktörü Kilic Kanat, son saldırının ülkeler arasında daha iyi bir işbirliği yaparak "terörle mücadelede" dönüşüm ihtiyacı gösterdiğini ve mücadelenin artık bölge ile ilgili olmadığını belirtti. 

YORUMLAR 3
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin deaş ortakları abd askerlerini patlattı terör böyle birşey işte
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    kendilerinin ve ortakları pkk nin ayrıca yamaları fransanın kontrol ettiği münbiç de deaş saldırısı? o zaman pkk deaşı falan yenmemiş ya da deaş siz isteyince sizin için amuda bile kalkan şebeğiniz...bu kadar tiyatro yeter.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu durumun kimin işine yaradığına bakarsan kimin ortaklaşa yaptığını anlarsın. ABD PKK ile savasilmasini yasakladı, ancak Suriyeye girilmesini serbest bıraktı, bu nedenle de yeni bir düşman gerekliydi, bu saldırıyı kendileri planlayıp yaptı ve piyasaya farkli servis etti. Al sana yeni düşmanın, bak nasıl ise yaramış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu