Hedef planlı kentleşme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Ocak’ta açıklayacağı AK Parti yerel seçim manifestosunda planlı kentleşme çerçevesinde imar bütünlüğü öne çıkacak. Gönül belediyeciliğine vurgu yapılacak manifesto, 1994 ruhu ve 2023 vizyonunun izlerini taşıyacak. Belediye ihalelerine ise şeffaflık kriteri getirilecek. belediyeler ihalelerini canlı yayınlayacak.

Hedef planlı kentleşme!
Hedef planlı kentleşme!
GİRİŞ 18.01.2019 12:48 GÜNCELLEME 18.01.2019 12:48

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel yönetimlere yönelik beş yıllık vizyon belgesini 31 Ocak’ta duyuracak. Erdoğan'ın İstanbul’da iş başı yaptığı 1994 ruhunu öne çıkaran yerel seçim manifestosunda planlı kentleşme çerçevesinde imar bütünlüğü öne çıkacak. 

1994 İZİ YANSIYACAK

Erdoğan’ın bizzat lansmanını yapacağı 10 maddelik seçim manifestosunun detaylarına son rötuşlar yapılıyor. Ankara Arena’da duyurulacak manifestoda yer alacak başlıklardan bazıları şöyle:

Yeni dönem belediyeciliğe vurgu yapılacak. Halka dokunacak somut uygulamalar esas olacak. Manifestoda 1994 ruhu ile yeni dönem belediyecilik öne çıkacak. 2023 vizyonunun da izlerini taşıyacak.

İHALEDE ŞEFFAFLIK

81 ilin kendine has şehircilik vizyonu olacak. Ruhu olan mekanlar öne çıkarılacak, şehrin mimarisi korunacak. Çevre dostu şehirlerin de dikkat çekileceği manifestoda sıfır atık projesi de yer alacak. Komşuluk ilişkilerini yaşatan, çevreye duyarlı, güvenli ve akıllı şehirlerin ortaya konulması hedefleniyor.

Manifestoda imar planlamasına ilişkin de yeni ip uçları verilecek. Parsel bazlı imar planlamalarına izin verilmeyeceği, imar planlarının bütüncül bazlı olacağına vurgu yapılacak. Belediyelerin yaptığı ihalelere ise şeffaflık kriteri getirilecek. Belediyeler ihalelerini vatandaşın görebileceği şekilde canlı yayınlayacak.

YATAY MİMARİ

Yerel seçim sürecinde belediye başkan adaylarının hazırlayacağı ve halka sunacağı projelerde de yatay mimari anlayışına özen gösterilecek. Toplu konut projeleri de yine bu anlayışa uygun şekilde hazırlanacak. Konutların inşaatları öncesinde cami, okul, sosyal yaşam alanları planlanarak inşa edilecek. Yerel seçimler sonrasında bu konuda yasal düzenlemeler de gündeme gelecek. Dikey mimariye sınır getirilerek, yatay mimarileşmenin önünü açacak hamlelere ağırlık verilmesi sağlanacak.

Tasarruf tedbirlerinin de yer alacağı manifestoda, belediyelerden yerli malı kullanması istenecek. Yeni belediye başkanlarından kıyafetine, konuşmasına dikkat etmesi, ulaşılabilir olması talimatı verilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu