Bu hileye dikkat edin! Türkiye'nin en büyük operasyonu!

Şanlıurfa merkezli 36 ilde oto hırsızlarına yönelik düzenlenen operasyonda, motor ve şasi numaraları değiştirilmiş 120 çalıntı araç ele geçirildi.

GİRİŞ 18.01.2019 19:32 GÜNCELLEME 18.01.2019 21:36
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ülke genelinde meydana gelen ağır hasarlı trafik kazaları ve bu kazalara karışan araçlarla ilgili çalışma başlattı.

 

 

15 BİN TRAFİK KAZASI FOTOĞRAFLI İNCELENDİ

Bu kapsamda yaklaşık 15 bin trafik kazasının fotoğrafını inceleyen ekipler, 120 aracın trafiğe çıkamayacak derecede hasarlı olmasına rağmen hala kullanıldığını tespit etti.

 

 

AĞIR HASARLI ARAÇLARIN ŞASİ NUMARALARINI ÇALINTI ARAÇLARIN NUMARALARIYLA DEĞİŞTİRMİŞLER

Araştırmayı derinleştiren ekipler, çalıntı araçların şaşi ve motor numaralarının, ağır hasarlı araçların numaralarıyla değiştirilerek piyasaya sürüldüğünü belirledi.

36 İLDE 120 ÇALINTI ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Kimlikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için 36 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 6 milyon lira olan şasi ve motor numaraları değiştirilmiş 120 çalıntı araç ele geçirildi.

Çok sayıda zanlının gözaltına alındığı operasyon sürüyor.

1 ARAÇ DA PKK'LILARCA TERÖR OLAYLARINDA KULLLANILMAK ÜZERE GASBEDİLMİŞ

Öte yandan ele geçirilen bir aracın Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca, terör olaylarında kullanılmak üzere gasbedildiği öğrenildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu saha çalışmalarında ülke genelinde meydana gelen ağır hasarlı trafik kazaları ve bu kazalara karışan otolar inceleme altına alınarak araştırılmaya başlanmış, çeşitli haber siteleri başta olmak üzere her türlü açık kaynaklardan yararlanılarak yaklaşık 15.000 (onbeşbin) adet trafik kazası fotoğrafı incelenmiş bu incelemeler sonucunda 120 aracın ağır hasarlı ve yanmış olduğu ve araçların trafikte kullanılamayacak duruma geldiği ancak bu araçların hala trafikte aktif olarak kullanıldığı tespit edilmiş olup; Bu kapsamda yapılan araştırmalarda araçların şaşi ve motor numaralarında oynama yapılarak 120 aracın çenç yapılmak suretiyle ülke genelinde piyasaya sürüldüğü tespit edilmesi üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık görevlileri yürütmüş olduğu operasyon kapsamında 36 ilde eş zamanlı operasyon yaparak piyasa değeri 6 milyon (Altı milyon) TL olan 120 adet çalıntı-çenç araç ele geçirilmiştir.       

Ayrıca yakalanan bu  araçlardan birinin Diyarbakır ili Lice ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarınca Terör olaylarında kullanılmak üzere gasp yolu ile çalınan araç olduğu tespit edilmiştir.       

Yapılan bu operasyon; ülkemiz genelindeki en büyük Oto Hırsızlık (change) operasyonunu olarak kayıtlara geçmiştir.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 26
  • Wanted 5 yıl önce Şikayet Et
    eee ulkemizde ikinci el araclar avrupa piyasasinin on kati fazla fiyat ile satilirsa hirsizlara yol acilir ornegin avrupada 2000 model bir pasat 1000 euro ulkemizde en az 7000 bin euro devlet makul bir gumruk bedeli ile ikinci el ithalatini serbest birakirsa herkes araba sahibi olur 1000 euroluk bir arabaya devlet 2000 euro alsin gumruk ama nerde koc gurubunu ve diger otomobil firmalarina calisiyor devletin gumruk sistemi olan gariban vatandasa oluyor ornegin hollandanin kendi otomobili yok bunlarda diger ulkelerden aliyor 5 yasini dolduran araba yi hic gumruk bedeli odemeden ithal ediyorlar sadece plaka ruhsat masrafi var 300 euro
    Cevapla
  • sertel 5 yıl önce Şikayet Et
    polisimize helal olsun
    Cevapla
  • atem 5 yıl önce Şikayet Et
    böyle giderse kimse ikinci el almayacak. her yer dolandırıcı.
    Cevapla
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    Ağır hasara uğramış aracı tekrar trafiğe sokmak başlı başına bir saçmalık, hırsızlara fırsat veriyor üstelik, eğer binilecek durumda olsa zaten ağır hasar demezler. Bu uygulamanın düzeltilmesi şart kasko şirketleri ağır hasar geçirmiş araçları piyasaya satıyor evet satmalı ama o araç ya geri dönüşüme gönderilip tamamen ortadan kaldırılmalı yada parçaları kullanılmak üzere parçalanmalı trafiğe çıkmamalı
    Cevapla
  • Kadir dadaş. 5 yıl önce Şikayet Et
    İnternete bir sürü ilan var arac agir hasar kayıtlı ama değişen boyanan yok diye . bi sormak lazım bu nasıl oluyor diye .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?