Akdeniz’de göçmen faciası: 117 ölü

Akdeniz sularında ‘umuda yolculuk’ bir kez daha ölümle sonuçlandı. Libya açıklarında 120 göçmeni taşıyan bir botun battığı, aralarında 2 bebeğin ve bir hamile kadının da olduğu 117 kişinin boğulduğu ve 3 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

Akdeniz’de göçmen faciası: 117 ölü
Akdeniz’de göçmen faciası: 117 ölü
GİRİŞ 19.01.2019 16:46 GÜNCELLEME 19.01.2019 17:23
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Libya açıklarında 120 göçmeni taşıyan bir botun battığı, aralarında 2 bebeğin ve bir hamile kadının da olduğu 117 kişinin boğulduğu ve 3 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

İtalyan basınının aktardığı haberlere göre; perşembe gecesi Libya’nın Garabulli kentinden hareket eden şişme botun, yaklaşık 10 saatlik yolculuğun ardından sönmeye başlamasıyla Trablus’un 45 mil açığında battığı açıklandı. ‘Akdeniz’de yılın ilk ölümlü kazası’ olarak kayıtlara geçen trajik kazanın ardından 3 saat boyunca müdahale edilmemesi üzerine, çoğunluğu Batı Afrika ülkelerinden olan 117 kişinin denizde can verdiği bildirildi. 

 

 

İtalya Deniz Kuvvetleri’ne ait bir helikopterle, kazadan 3 saat sonra kurtarılan ikisi Sudanlı, biri Gambiyalı üç göçmen dün İtalya’nın güneyindeki Lampedusa Adası’na getirildi.

Hayatta kalan göçmenlerin hipotermi nedeniyle tedaviye alındığı belirtildi.   

 

 

İtalya Deniz Kuvvetleri’nin ve Libya Sahil Güvenliği’nin tüm gece boyunca kazanın meydana geldiği Libya karasularında arama-kurtarma çalışması yaptığı, ancak ne batan bota ne de göçmenlere ulaşılabildiği bildirildi. 

BİR HAMİLE KADIN İLE 2 BEBEK DE BOĞULDU

Hayatta kalanların, Uluslararası Göç Organizasyonu (IOM) yetkililerine anlattıklarına göre; botta biri hamile on kadın ile biri 2 aylık iki bebek de bulunuyordu.

İtalya limanlarını Akdeniz’den gelen göçmenlere kapatan İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini yaptığı açıklamada, “Libya açıklarında yine ölümler var. Avrupa limanları açık olduğu sürece, insan tacirlerine birileri yardım etmeyi sürdürdüğü müddetçe, insan kaçakçıları öldürmeye ve bu işi yapmaya devam edecek,” ifadesini kullandı.  

Geçen yıl Akdeniz’de boğularak ölen göçmenlerin sayısı 2 bin 262 olarak kaydedilmişti.

YORUMLAR 23
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Özünü yitirmeyen milletler barış devletleri birliğini kurmalıdır. BM abd ve savaş, terör siyaseti yapan küresel güçler tanınmamalıdır. Uluslar arası hukuk hem bireysel hem ulusal hak ihlallerinde aktif hale getirilmelidir.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada ne kadar zalim ve dictator varsa Allah iki dünyada da belasını versin. Onlardan kaçan ne kadar mazulm varsa muhafaza etsin. Zulmü altında ne kadar mazlum varsa inşirah versin
    Cevapla
  • 6363 5 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbim Zor durumda olanlara yardim et.
    Cevapla
  • Mehmet 37 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalıların kendilerine sığınanlara yaklaşımı....Bu şişirme botların dayanıksız olduğunu sanmayın.Bu zavallı insanlar hangi ülkeye sığınıyorlarsa o ülkenin SAT Komandoları tarafından botları altlarından delinerek batmasını sağlıyorlar.Medyaya battı vs diyerek servis ediyorlar.Acımasız namussuzlar nasıl kıydınız bu canlara.
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim içimizde de az yok bunlara düşmanlık besleyen. Bunlar çaresiz kalmış ve sadece yaşamak isteyen insanlar..
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte parmağı olan kim varsa Allah tez zamanda belasını versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!