Mete Yarar'ı ağlatan Afrin şehidi

Arafta Sorular programına katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Afrin’de şehit düşen Ömer Bilal astsubayın yüreklere dokunan hikâyesini paylaştı.

GİRİŞ 21.01.2019 14:14 GÜNCELLEME 21.01.2019 14:15
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Afrin’de şehit düşen Karabüklü Ömer astsubayın ailesine bıraktığı vasiyetin kendisini çok etkilediğini ve duygulandırdığını söyledi. Ömer astsubayın mesleğe başladığından beri gittiği yolda insanlara feyiz verdiğini belirten Yarar, Karabük’te konferans verdiği gün şehidin ailesine ziyarete gittiği sırada karşısında kendisi de asker olan çok sağlam bir baba, çok sağlam bir anne ve çok sağlam bir eş gördüğünü sözlerine ekledi.

 

 

“OĞLUMUN NASIL BİR İNSAN OLDUĞUNU ŞEHADETİNDEN SONRA ANLADIM”

Mete Yarar şehidin annesinin Ömer astsubayla ilgili söylediği sözleri şöyle anlattı, ‘‘Ben oğlumun nasıl bir insan olduğunu şehadetinden sonra anladım. Oğlum şehit olduktan sonra birçok insan bizi buldu ve oğlumuzun onlara yardım ettiğini söyledi. Kimine burs vermiş, kimine her ay belli bir miktar para yardımında bulunmuş. Ben evladımın o küçücük maaşıyla neler yaptığını gördüm ve oğlumun gerçek kişiliğini şehit olduktan sonra anladım.’’ Mete Yarar, şehit askerin kendisinin bütün kitaplarını okuduğunu ve hayalinin kendisiyle tanışmak olduğunu anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Yarar ayrıca şehit olan Ömer astsubayın ailesini ziyarete gittiğinde bunun gerçekten bir rastlantı olmadığını, anneden babadan gelen bir vakurluk, onur ve duruş olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

GAMZE ÖZÇELİK’İ AFRİKA’YA YARDIMA GİTTİĞİ İÇİN ELEŞTİRENLERE METE YARAR’DAN CEVAP

Ünlü oyuncu Gamze Özçelik’in Afrika’da yardım yaptığı için Özçelik’i hedef gösterenleri eleştiren Mete Yarar, ‘’Benim ülkemde insanlar kilometrelerce yolu su için yürümüyor ama Afrika’da yürümek zorunda kalıyor. Bizim devletimizin okulları var, bizim devletimizin kimsesizler yurdu var, bizim devletimin yardımları var. Aradaki fark işte bu. Birisinde devlet yok, birisinde devlet var sahip çıkıyor. İnsanların Afrika’ya yardıma gitmesinin sebebi işte budur.

15 TEMMUZ BİR VATANSIZLAŞTIRMA PROJESİDİR

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar FETÖ’nün gizli planları hakkında çor çarpıcı bilgileri de Arafta Sorular programında anlattı. Mete Yarar, FETÖ’nün darbeye katıldığı kesinleşen sanıklarından bir tanesinin Genelkurmay Başkanlığı’ndaki odasından çıkan dosyaların incelenmesi sonucunda kişiye özel bir dosya çıktığını ve bu dosyanın içerisinde Türkiye’yi vatansızlaştırma projesi olduğunu söyledi. Yarar sözlerine şöyle devam etti, ‘‘Kişiye özel dosyada Türkiye’nin nasıl vatansızlaştırılacağının bütün dökümü var. Hangi mahallede hangi kahveyi basarsan olay çıkarabileceğini, hangi grubun öldürüleceğini, hangi grubun silahlandırılacağının, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hangi gruba silah verilirse bir isyan başlatılabileceği gibi bütün bilgilerin olduğu bir dosya bu. Ben bunları okurken şok geçirmedim çünkü ben o dönemde kendi gözlerimle gittim gördüm. O yüzden hep söylüyorum 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil vatansızlaştırma projesidir.’’

YORUMLAR 14
  • Ömer f. 5 yıl önce Şikayet Et
    Mete bey i çok seviyorum tam yerli ve millidir,ülke TV de yayınlanan o proğramı sonuna kadar izledim çok duyğulandım hele afrika ve suriye için söyledikleri beni çok mutlu etti ve duyğulandım.
    Cevapla
  • Ekrem 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mete yarar ve Abdullah Ağar gibi insanlara ihtiyacımız var Türkiye'de bütün gençleri konferans gelip güvenlik konusunda bilgilendirmesi lazım şimdiden teşekkür ediyorum Allah onlardan razı olsun
    Cevapla
  • yener 5 yıl önce Şikayet Et
    Dün akşam ailecek izledigimiz tek proğram bu programdı
    Cevapla
  • bulent 5 yıl önce Şikayet Et
    demekki şehadeti sonuna kadar haketmiş aslan parçası rabbim bizlerede nasip etsin inşallah
    Cevapla
  • kırkdort44 5 yıl önce Şikayet Et
    amin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam... ALLAH razı olsun senden. Şehidimizin de ruhu şad Mekanı Cennet olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu