İmzalar atıldı! Askere yeni eğitim

Milli Savunma Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında kadına yönelik şiddet ile mücadele için protokol imzalandı.

İmzalar atıldı! Askere  yeni eğitim
İmzalar atıldı! Askere yeni eğitim
GİRİŞ 23.01.2019 06:18 GÜNCELLEME 23.01.2019 06:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan protokole göre, er ve erbaşlara kadına karşı şiddeti önlemek için eğitim verilecek. İlk etapta 500 bin er ve erbaşa eğitim verilmesi planlanıyor.

 

 

"İNŞALLAH BAŞARILI OLACAĞIZ"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kadına yönelik şiddetin önemli sorunlar arasında yer aldığını belirtti. Bununla mücadeleye yönelik çalışmaların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile omuz omuza sürdüğünü aktaran Akar, "İnşallah bunda da başarılı olacağız." diye konuştu.

Akar, binlerce yıllık tarihte kadının hep sosyal hayatın içinde en önemli yerde olduğunu vurgulayarak "Önemli sorumluluklar alarak hayatın akışına önemli etkiler sağlamışlardır." dedi.

 

 

MSB SÖZCÜLÜĞÜNE KADIN SUBAY

Milli Savunma Bakanlığı sözcüsü olarak kadın bir subayın seçildiğini, kendisiyle gurur duyduklarını ifade eden Akar, "Tüm tarihimizde olduğu gibi Milli Mücadele döneminde de kadınlarımız, üzerlerine düşen en ağır sorumlulukları dahi büyük bir cesaret ve fedakarlıkla yerine getirmişlerdir. Bunu unutmamız mümkün değil." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 9
  • Cafer 5 yıl önce Şikayet Et
    çocuklarına şiddet uygulayan anneler için de çalışma yapılsın. kadına şiddette ana sebep onlar.
    Cevapla
  • ÖNERİ-38 5 yıl önce Şikayet Et
    MİLLİ EĞİTİM ve MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA Askerlikte KONUŞMAYA DAYALI yabancı dil eğitimi verilsin. NE FAYDASI OLUR: Gençleri askere gitmeye teşvik eder, asker kaçakları azalır. Gençleri yabancı dil konuşamama kompleksinden kurtarıp özgüvenlerini arttırır. Yurt dışında çalışmayı teşvik eder, işsizlik azalır, döviz girdisi artar. Her konuda içe kapanıklılıktan kurtulup dünya çapında çok daha fazla bilgi kaynağına ulaşmayı sağlar, dünya çapında iletişimi sosyalleşmeyi ve ticareti artırır. Bu da ülke ekonomisini ve imajını güçlendirir.
    Cevapla
  • ÖNERİ-3 5 yıl önce Şikayet Et
    Askerlikte konuşmaya dayalı yabancı dil eğitimi verilsin. Gençleri askere gitmeye teşvik eder asker kaçakları azalır, kendine güven artar. Yurt dışında çalışmayı teşvik eder, işsizlik azalır, döviz girdisi artar.
    Cevapla
  • bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    ben 1981 yılında askerlik yaptım osmanlıdan kalma beşli tüfekle egitim yaptım nizamiyedengirdim atatürk ilkeleri nizamiyeden çıktım yine aynı savaş sanatıyla ilgili hiçbir şey ögretmediler askerlik egitimi üniversiteler kadar önemli olmalı savaş sanatlarının heps iögretilmeli
    Cevapla
  • Mavi 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok sağlıklı bir karar. Çünkü toplumumuzda genel algı askerlikten sonra evlilik oluyor. Bundan dolayı güzel bir çalışma olur. Keşke evlilik konusunun yanında askeriyede dini bilgilerde verilebilse.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!