AYM'den CHP'ye 'müftülüklere evlendirme' reddi

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin müftülüklere evlendirme yetkisi veren yasanın iptali için yaptığı başvuruyu oybirliğiyle reddetti.

AYM'den CHP'ye 'müftülüklere evlendirme' reddi
AYM'den CHP'ye 'müftülüklere evlendirme' reddi
GİRİŞ 23.01.2019 07:57 GÜNCELLEME 23.01.2019 07:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP'li Engin Altay, Özgür Özel, Engin Koç ile birlikte 125 milletvekilinin müftülüklere evlendirme yetkisi verilmesi hakkındaki düzenleme ile bazı değişikliklere ilişkin yaptığı başvuruyu reddetti.

 

 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan AYM kararında, Engin Altay, Özgür Özel, Engin Koç ile birlikte 125 milletvekilinin Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da yapılan değişikliklere ilişkin başvuruda bulunduğu belirtildi. Söz konusu değişiklikler, il ve ilçe müftülüklerine evlendirme yetkisi verilmesi ile Kimlik Paylaşımı Sistemi'ne ilişkin düzenlemeleri içeriyor.

OYBİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ

 

 

Yüksek mahkemenin 6 Aralık 2018 tarihindeki birleşiminde yapılan oylamada, Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun; 22. maddesinin (2) numaralı fıkrasına "dış temsilciliklere" ibaresinden sonra gelmek üzere eklenen "il ve ilçe müftülüklerine" ibaresinin, 11. maddesiyle değiştirilen Kanun'un değiştirilen 45. maddesinin (1) numaralı fıkrasında yer alan "kimlik verilerini" ibaresinin anayasaya aykırı olmadığı kararlaştırılarak, iptal ve yürütmeyi durdurma talepleri oybirliğiyle reddedildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Ha? 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayranı olduğunuz ülkelerde havra ya da kilisede nikah oluyor ama.
    Cevapla
  • atak43 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten CHP nin anlatmak istediğide tam bu işte. Hayranı olduğu ülkelerde Papaz yada haham nikah kıyıyor. Bizde Müftü nikah kıyacak. Eğer bizdede haham yada papaz nikah kıysaydı CHP nin bir itirazı olmazdı.
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu chdp'liler kendilerini yüksekte görüyolar. Bir din görevlinin karşısına çıkmaktan korkuyorlar. Vatandaşın manevi değerleriyle uğraşmayın, siz nikahınızı nerede kıydırmak istiyorsanız, gidin orada kıydırın......!
    Cevapla
  • ASİLBEY_06_ÇUBUK 5 yıl önce Şikayet Et
    İslam ve müslüman kindarlığı CHP de öyle bir algı oluşturmuşki,İslamı çağrıştıracak her hareket karşısında tepki vermeden duramıyor hop oturup hop kalkıyorlar.Hırıstiyanlarda papaz önünde nikah kıyma zorunluluğu var. Yahudilerde resmi nikahtan sonra Sinagog ta nikah kıyılır .CHP bunları görmez,ses çıkarmazda Devletin memuru müftülere nikah kıymasına neden karşı çıkar.
    Cevapla
  • Kofinli 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen insanlarin değerleriyle uğraşmayı birakin halk ne istiyorsa onu yapın ey chp
    Cevapla
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Sahi Hristiyanlar olsun, yahudiler olun. Nikahlarını düğünlerini nerde yapıyorlar. Müftülüklerde daha düzenli olur. İçkiden uzak. Çıplaklıktan uzak. Kavgalardan uzak. Çok güzel dualarla ailenin temeli atılır. Chp neden rahatsız oldu acaba.
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp neden rahatsız olabilir sizce? İslamdan olmasın? Mesela sinagog ve kliselerde olsa bir chp'li bile çıkıp da laf etmezdi. Onlar kendi dinleri istediğini yapabilir derdi en azından. Hem burada herkes zorunlu müftülükte nikah kıydıracak da denmiyor. İsteyen gidecek yani. Buna rağmen hazmedemiyorlar. Bunlar bu kafayla daha çok mide bağırsak problemi yaşamaya devam ederler. Sonrası malum psikolojik sorunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira