TSK Tel Rıfat'taki teröristleri vurdu

TSK obüsleri, Afrin'in güneydoğusundaki Tel Rıfat ilçesini işgal eden YPG/PKK'lı teröristlere ait mevzilere atışlar yaptı.

TSK Tel Rıfat'taki teröristleri vurdu
TSK Tel Rıfat'taki teröristleri vurdu
GİRİŞ 23.01.2019 17:22 GÜNCELLEME 23.01.2019 17:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesini işgal eden YPG/PKK hedeflerini obüslerle vurdu.

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde konuşlu TSK unsurları, Afrin'in güneydoğusundaki Tel Rıfat ilçesindeki örgüt hedeflerine yönelik 5 obüs atışı yaptı.

Afrin'de sabah saatlerinde bomba yüklü araç patlatılmış ancak ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Terör örgütü YPG/PKK, pazar günü Afrin kent merkezinde sivilleri hedef alan iki sadırı düzenlemişti. Saldırılar sonucu 2 sivil hayatını kaybetmiş, 8 kişi yaralanmıştı.

Tel Rıfat'ın durumu

Arap toprağı Tel Rıfat, 3 yıldır YPG/PKK'nın işgalinde yer alıyor. Örgüt, Tel Rıfat'tan başlayıp Münbiç'e uzanan hattı "Şehba kantonu" olarak adlandırıyor.

YPG/PKK'lı teröristler, 2016'nın başında Afrin'den güneydoğuya doğru yayılarak Tel Rıfat'ı işgal etmişti. YPG/PKK, bu yolla Fırat Nehri'nin doğusunda işgal ettiği topraklar ile batısında bulunan Afrin'i karadan birleştirmek için arada kalan bölgeleri ele geçirmeyi amaçlamıştı.

YPG/PKK, böylece Suriye-Türkiye sınırı boyunca kesintisiz hakimiyet kuşağı oluşturacaktı. Ancak Tel Rıfat ve Münbiç arasındaki Bab ilçesi, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunuyor. Bu nedenle örgütü Tel Rıfat-Münbiç bağlantısını sağlayamıyor.

Tel Rıfat ve çevresinde yaşayan 250 bin sivil, YPG/PKK işgalinin ardından göç etmek zorunda kaldıkları Fırat Kalkanı bölgesine komşu, muhaliflerin kontrolündeki Azez'de barınıyor.

YORUMLAR 7
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler hep sivillere saldiriyor zaten Ayni sekilde karsilik verilmeli
    Cevapla
  • canturk 5 yıl önce Şikayet Et
    el nusra harekete gectı ve ıdlıpte turkıye sınırını ele gecırmeye calısıyor tal rıfatla desteklediği islami gorunuze sahıp el nusranın ısgal ettıgı topraklarla tal rıfatı akdenıze baglayacak 20 milli bir alanda turkıye kontrol saglamaya calısırken rojovayı akdenıze attan baglamayı hayal edıyor turkıyenın guneyını tamamen akdenizden kandile kadar olan bölümü birleştirmeye calısıyor abd cekılecem felan derken turkıyeyı oyalayarak zaman kazanmaya calısıyor el nusranın harekete gecmesı ıdlıbı ısgal etmesı bunun kanıtıtıdır
    Cevapla
  • canturk 5 yıl önce Şikayet Et
    israil tel rıfatla idlipteki el nusranın isgal ettiği idlip topraklarıyla akdenize baglamaya calısıyor bu sayede 1000 yıllık pilanını tekrardan tamamlamaya calısıyor tc yıde oyalayarak rojovaya saldırmasının onunu kesmeye calısıyor 20 milin altındaki bölümle tel rıfatı ve el nusranın ısgal ettıgı topraklarlada akdenize baglamaya calısıyor ılerley6en zamandada el bab munbıc ve tal rıfatı baglamayı hayal edıyor
    Cevapla
  • filolog 5 yıl önce Şikayet Et
    Savunma bir taktik değildir, ecdadımız gibi yapalım ...saldırı en güzel en etkili savaş stratejisidir....!
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Körü körüne saldırı değil ama akıllı strateji ile saldırmak!
    Cevapla
  • Ali Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye abd nin sözünden ayrılmaz diyenler, seri takip edin. Çünkü o kadar hızlı gelişecek ki, çamur atmaya yetişemeyeceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”