4 yeni fakülte kuruldu, 3 yüksekokul kapatıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Yalova Üniversitesi bünyesinde 4 yeni fakülte kuruldu. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesindeki 3 yüksek okul kapatıldı.

4 yeni fakülte kuruldu, 3 yüksekokul kapatıldı!
4 yeni fakülte kuruldu, 3 yüksekokul kapatıldı!
GİRİŞ 25.01.2019 03:44 GÜNCELLEME 25.01.2019 03:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Turizm Fakültesi, Yalova Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesindeki Bolu Sağlık Yüksekokulu, Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kapatıldı.

Bu arada, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin adı, Mühendislik Fakültesi olarak değiştirildi.

YORUMLAR 5
  • efe 5 yıl önce Şikayet Et
    yüksek okullar kapatılmıyor sadece adları değişiyor. Yüksekokul yerine Fakülte adı alıyorlar. Çünkü sağlık yüksekokulu ve beden eğitimi yüksekokulu veya turizm yüksekokulu 4 yıllık eğitim veriyor. adları fakülte olarak değişiyor
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya örnek alınmalı daha fazla üniversite yerine meslek okulları hatta bazı üniversiteleri meslek üniversitesine çevrilmeli.İşini iyi bilen meslek insanları üniversite mezunlarından çok daha önemli...
    Cevapla
  • VATANSEVER 5 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelere her fakülte kurmak uygun değil. Üniversitenin bulunduğu bölgeye göre fakülte kurulmalıdır. Tren olmayan yere raylı sistemler ne kadar uygun veya hayvancılığın az olduğu yere veterinerlik kurmak ne kadar uygun vb. bu tür sorunlar çok. Araştırma yapmadan her yıl fakülte açıp fakülte kapatıyorlar.
    Cevapla
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüksekokullar neden Kapatiliyor ?
    Cevapla
  • Kurban 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi okursanız fakülteleştiriliyor. hakları arttırılıyor. Kötü bir şey değil yani. Sağlık Yüksekokulu yerine Sağlık fakültesi oluyor. Zaten ikiside 4 yıllık. meslek yüksekokulları 2 yıllık...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar