Hukuk öğrencisi okuluna açtığı davayı kazandı

Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Zehra Betül Bulut (22), üniversite senatosunun bütünleme sınavlarına dair aldığı kararın 'üçten fazla dersten başarısız olanların bütünleme sınavlarına alınmayacağı’na dair maddesinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Hukuk öğrencisi okuluna açtığı davayı kazandı
Hukuk öğrencisi okuluna açtığı davayı kazandı
GİRİŞ 27.01.2019 13:33 GÜNCELLEME 27.01.2019 13:35
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Bursa 3'üncü İdare Mahkemesi, kararın anayasanın 10'uncu maddesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Zehra Betül Bulut, üniversite senatosunun bütünleme sınavlarına dair aldığı kararın 'Üçten fazla dersten başarısız olanların bütünleme sınavlarına alınmayacağına' dair maddesinin iptali için dava açarak, yürütmenin durdurulmasını talep etti. Bursa 3'üncü İdare Mahkemesi, yürütmenin derhal durdurulmasına, 2 gün sonra başlayacak olan bütünleme sınavlarına sınırlama olmaksızın tüm öğrencilerin alınmasına karar verdi. Alınan kararla 28 Ocak 2019 Pazartesi günü yapılacak olan bütünleme sınavlarına sınırlama olmaksızın tüm öğrencilerin katılabilecek.

Süreçle ilgili bilgi veren Bulut, “Aralık sonunda senato bütünleme sınavlarıyla ilgili bir karar verdi. Ocak ayı başında da yani bizim final haftamızın ortasına tekabül ediyor bu. O süreçte biz bu bilgiyi aldık. Aslında bunun bize yarıyıl dönemi başlamadan önce bildirilmesi gerekirdi. Sonrasında final haftamızın yoğunluğundan dolayı bu davayı açabilecek bir zamana sahip değildim. Final haftam bittikten sonra avukat Efe Murat Bulut’la görüştüm ve bununla ilgili bir sürecin başlamasını rica ettim. Jet hızıyla davayı açtı ve yürütmenin durdurulması kararını aldık. Biz senatonun aldığı kararın bütününe asla karşı değildik. Çünkü bütünleme bir haktır. Öğrencilere getirilen bir haktır ve bunun sınırlandırılmasına karşıydık biz. Çünkü senatonun verdiği kararda bütünleme sınavı getirilecek evet ama 3 sınava kadar. Öğrenciler 3 sınavdan fazlasından kaldığında bütünleme sınavına giremez. Ben de eşitlikten yana olduğumdan dolayı herkesin bütünleme sınavına girmesi, arkadaşlarımızın, öğrencilerin bütünleme sınavına girmesi gerektiği düşüncesindeydim. Biz senatonun verdiği bütün karara karşı değiliz. Sadece bir maddesinin durdurulması kararı verilmesini talep ettik. Mahkemeye de bunu sunduk. Mahkeme de haklı olduğumuzu tespit etti. Anayasanın 10.maddesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğu düşüncesiyle. Bizim haklı olduğumuza karar verdi ve yürütmeyi durdurdu” dedi.

'AĞABEYİMLE İLK DAVAMIZI KAZANMIŞ OLDUK'

Avukatının da ağabeyi Efe Murat Bulut olduğunu söyleyen Zehra Betül Bulut, “Ağabeyimle zaten aynı büroda çalışma hayalimiz var. O yüzden aslında ağabeyimle ilk davamızı kazanmış olduk” dedi. Bulut, kararın ardından arkadaşlarından da olumlu tepkiler aldığını söyledi. 

 

 



REKTÖRDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci de resmi sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak mahkeme kararını uygulayacaklarını belirtti. Cebeci, sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

“Mahkeme kararı uygulanacaktır. Yapılacak değerlendirme ve alınacak karar bu yarıyılı kapsamayacaktır. Eğitimin kalitesini yükseltmek için tedbirler almak zorundayız. Sürekli başarısızlığı ödüllendirerek bir yere varamayız. Mahkeme kararı 3 ders sınırlamasını kaldırdığı için kararın uygulanması demek, sınırsız bütünleme imkânının verilmesi demektir. Bu dönem sınırsız bütünleme hakkı verilecektir. Senatoda başka bir karar alınmadıkça, gelecek dönemlerde de böyle devam edecektir.''

YORUMLAR 34
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi bile avukata gitmiş.sonra başarı diyor.o başarı abinin
    Cevapla
  • Gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite mi, eleştiriye değer görmediğim kurumlar.
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylemeyen avukat avukatlık yapamaz.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Okuduğu hukuk okulunun hukusuzluğunu ortaya çıkarmış böylece hukuk öğretilen yerdeki bir hukuksuzluğu gidermiş
    Cevapla
  • AliG 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunun neresi adalet? Kendi başarısızlığını dava açarak mı kapatmaya çalışıyorsun? bir dönemde kac ders alıyorsun da üçten fazla dersin kalıyor.Hepi topu 8-9 ders var dönemde, üçten fazla kaldıysa okuma zaten. üniversitenin uygulaması güzel bence.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    sen hiç üniversitede okudun mu bölüm 1.siyim ama büte giriyorum çünkü öğretim üyeleri gereksiz yere zorluk çıkarıyorlar.
    Cevapla
  • Yunus Serin 5 yıl önce Şikayet Et
    Okusfordu 2 yılda bitirmiş! birisi yazmış herhal!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler