Su borusunun içinden çıktı tam 8 metre...

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Kıran Mahallesine içme suyu temin edilen hattın bakım onarımı esnasında hattan 8 metrelik ağaç kökü çıkarıldı. Halk arasında kunduz diye tabir edilen ağaç kökü, görenleri şaşırttı.

Su borusunun içinden çıktı tam 8 metre...
Su borusunun içinden çıktı tam 8 metre...
GİRİŞ 31.01.2019 15:29 GÜNCELLEME 31.01.2019 15:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde içme suyu hatlarında bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ ekipleri, Gördes ilçesine bağlı Kıran Mahallesindeki cazibeli içme suyu hattının bakım onarım çalışmalarını gerçekleştirdi. Vatandaşın suyun az aktığını bildirmesi üzerine hattı kontrol eden ekipler, su borularının içerisinden 8 metre uzunluğunda kunduz adı verilen ağaç kökü çıkardı.

 

 

Suyun az akmasına sebep olan kunduzun, MASKİ ekipleri tarafından temizlenmesi sayesinde su akışı yeniden sağlıklı hale geldi. Kıran Mahalle Muhtarı Emin Altıntaş, “Mahallemizin içme suyunda kesinti yaşamaya başlamıştık. Bu sebeple cazibeli hattımızdaki sıkıntıyı fark edince MASKİ’ye bildirdik. İçme suyu hattımızda yapılan temizlik ve bakım çalışması sırasında boruların içinden 8 metre ağaç kökü çıktı. Mahalleli olarak çok şaşırdık. Tıkanmış ve arızalı borularımızı yenileyerek bakımlarını yapan MASKİ sayesinde daha kesintisiz ve sağlıklı suya kavuştuk. Hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ yetkililerine teşekkür ederiz” dedi. 

YORUMLAR 2
  • emrecan 5 yıl önce Şikayet Et
    Dağlık bölgelerde olan bir olgu. Her su kaynağında bu hadiseler yaşanır. Ağaç kökü değildir o ot köküdür bizim bölgede halk arasında tilki kuyruğu diye adlandırılır. Borunun su girişinden girer suyu sever ve oradaki cazibe ile oksijen bolluğuyla çok çabuk büyür ve çoğalır . Geçen yıl aynı sorun bizim köyümüzdede yaşandı çözüm yolu aynıdır.
    Cevapla
  • Mtn 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende hilan çıktı zannettim gardaş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!