Soylu'dan sert cevap: Ben İçişleri Bakanıyım ürktüm, korktum...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Keçiören'de bir toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Bakan Soylu'nun yanı sıra, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti'nin Keçiören Belediye Başkan adayı Turgut Altınok ve çok sayıda davetli katıldı.

GİRİŞ 03.02.2019 13:32 GÜNCELLEME 03.02.2019 16:07
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

Bakan Soylu "Okulların önünde uyuşturucu satıcısı buluyorsanız ayağını kırın" şeklindeki sözlerine ilişkin yaşanan tartışmalara "'Aman onları ufak ufak okşayın, sevin mi' deseydim. Çocuklarımızı zehirleyenlere, ondan sonra da onları kendilerine köle edenlere ne deseydim? 2016'da 500'e yakın kişi öldü. 2018'de rakam 940 oldu. Ben İçişleri Bakanıyım ürktüm, korktum. okulların önünde uyuşturucu satıcısı buluyorsanız ayağını kırın' dedim, kötü mü etmişim Allah'ınızı severseniz." diye konuştu.

 


Türkiye'yi zor durumda bırakanlara milletin her seferinde sandıkta cevap verdiğini aktaran Soylu, "Onlar bizi ne zaman seçime zorladılarsa, Türkiye ne zaman seçime gitmişse, bu millet ferasetiyle, aklıyla, cesaretiyle tarihte yaşadığı o serüvenin ne olduğunu görerek sandığa gitti ve oy verdi" dedi.

Gençlerin Türkiye'nin geleceğinde büyük rol oynadığının altını çizen Soylu, 15 Temmuz gecesi anne babalarının engel olmak istemesine rağmen sokağa çıkıp darbe girişimine 'dur' diyen gençleri örnek gösterdi.

'ÇOCUKLARIMIZI ZEHİRLEYENLERE, ONDAN SONRA DA ONLARI KENDİLERİNE KÖLE EDENLERE NE DESEYDİM'

"Okulların önünde uyuşturucu satıcısı buluyorsanız ayağını kırın" şeklindeki sözü üzerine yürütülen tartışmalara açıklık getiren Soylu, şöyle konuştu:

"Bana bazen kızarlar, 'çok sert konuşuyorsun, sözünü esirgemiyorsun' diye. Ben ne yapsaydım uyuşturucuyu okulların önünde satanlara, 'Aman onları ufak ufak okşayın, sevin mi' deseydim. Çocuklarımızı zehirleyenlere, ondan sonra da onları kendilerine köle edenlere ne deseydim? Avrupa'dan Türkiye'ye çok büyük bir sentetik uyuşturucu akını geldi. 2015 ve 2016'da 500'e yakın kişi öldü. 2016'da rakam 920'ye çıktı. Ben İçişleri Bakanıyım ürktüm, korktum. Hemen Cumhurbaşkanımıza gittim. Bir başka terör saldırısı uyuşturucuyla karşı karşıyayız. 2018'de rakam 940 oldu. Ondan sonra arkadaşlarımıza 'bunun kökünü kurutacağız ve okulların önünde uyuşturucu satıcısı buluyorsanız ayağını kırın' dedim, kötü mü etmişim Allah'ınızı severseniz."

Uyuşturucuyla mücadelede kat edilen mesafeyi açıklayan Soylu, "Bir yılda yapılan çalışmalarla bunu yüzde 50 indirme fırsatını yakaladık. Daha da indireceğiz. Daha dün İstanbul'da bin 200 kilo eroin yakaladık. Bir hafta önce Erzurum'da bin 550 kilo Cumhuriyet tarihinin en büyük rekorunu yakaladık. Bir ay önce Erzincan'da yaklaşık bin 250 kilo yakaladık. Sadece sokak satıcılarıyla uğraşmıyoruz. İzmir'de hiç uyuşturucuyla alakası olmayan bir adamı 3 ay, 4 ay izledik. Kafasına çöktük, hem elindeki malı aldık, hem de onunla işbirliği içindeki hainleri deşifre ettik, kodese gönderdik" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 166
  • mehmet ali kadeş 5 yıl önce Şikayet Et
    neye yorum yapayı bursadaki olaya baksın
    Cevapla
  • hakan doğan 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi ettin sayın bakanım ayaklarını kımak az bile
    Cevapla
  • Göktürk 5 yıl önce Şikayet Et
    okul önlerinde uyuşturucu satan mahlukları gören polise vur emri verin o ucubelerin yaşamaya hakkı yok sayın bakanım
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    at binenin kılıç kuşananın
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    ayağını kırmak yetmez çare olmaz; yağlı urganda taksimde, kızılayda bu işten para kazananları asmak lazım tek çözüm. kısasta hayat var. para için öldürdüklerine karşılık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu