Yeni askerlik sistemi kalıcı bedelli askerlik nasıl olacak? Detaylar paylaşıldı

Yeni Askerlik Yasası ile ilgili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama daha geldi. Vatandaşlar tarafından 'tek tip' askerlik olarak adlandırılan yeni askerlik sistemi hakkındaki çalışmalar bir süredir Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yürütülüyordu. Kalıcı bedelli askerlik ile ilgili Erdoğan önemli noktaları paylaştı.

Yeni askerlik sistemi kalıcı bedelli askerlik nasıl olacak? Detaylar paylaşıldı
Yeni askerlik sistemi kalıcı bedelli askerlik nasıl olacak? Detaylar paylaşıldı
GİRİŞ 05.02.2019 09:21 GÜNCELLEME 05.02.2019 09:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

2019 yılı itibariyle askerlik kısalıp yeni askerlik sistemine geçilmesiyle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savunma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni askerlik sistemi ile ilgili bilgi verdi. Peki kalıcı bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Uzun dönem askerlik süresi ne kadar oldu? İşte, Başkan Erdoğan'ın açıklamaları ile Milli Savunma Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar hakkında son bilgiler...

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ ASKERLİK SİSTEMİNİ ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan askerlik süresi ile ilgili, "Nihai noktayı buna henüz Savunma Bakanlığımız koymadı ama 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor. Burada bedelliyi bir kenara koyuyorum çünkü bedelli noktasında olay, şu anki uygulamanın hemen hemen aynısı şeklinde bir durum söz konusu. Özellikle 3, 6, 9'da mesela yedek subay olarak yapmadan tutun da astsubaya varıncaya kadar bütün bunların hepsinin bir değerlendirmesi şu anda yürütülüyor. Bana özet olarak verdikleri bilgilere baktığım zaman inanıyorum ki halkımızı, gençlerimiz çok daha rahatlatacak ve birikimi ortadan büyük ölçüde, büyük oranda kaldıracak bir sistemi inşallah getiriyor. Kısa zamanda da bunu zannediyoruz açıklarız." dedi.

Erdoğan'dan Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ (TEK TİP) NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

 

 

Milli Savunma Bakanlığı çalışmaların sona gelindiğini açıkladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra 2019 yılı itibariyle tek tip askerliğin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

TEK TİP ASKERLİK SİSTEMİ NEDİR?

Yeni sisteme ilişkin kulislerde farklı seçenekler dillendiriliyor. Bu seçenekler arasında, uzun ve kısa dönem askerliğin yerine 9 ay süreli tek tip askerlik sistemi öne çıkıyor. Bu sistemde 3 aylık temel askerlik eğitiminin ardından 6 aylık süreye ilişkin ise isteyenlerin bedelini ödeyerek terhis olabileceği, isteyenlerin ise belirlenecek aylık ücret karşılığında askerlik hizmetine devam edebileceğinden söz ediliyor. Bunun asgari ücret üzerinden belirleneceği bildirilirken, temel askerlik eğitimi sonrasına ilişkin ihtiyaç duyulan alanlarda kamu hizmeti seçeneğinin gündeme getirilebileceği de konuşuluyor. Kulislerde buna ilişkin, “Kamu hizmeti seçeneği, öğretmenlik ve doktorluk gibi ihtiyaç duyulan alanlar için düşünülebilir” değerlendirmesi yapılıyor.

 

YORUMLAR 9
  • kamil cavus 5 yıl önce Şikayet Et
    kisladakiler bedelli icin artik beklentiyi birakabilirler 9 ayda supheli bu saatten sonra
    Cevapla
  • cemil 5 yıl önce Şikayet Et
    bence bedelli askerlik artık yaş sınırı olmadan herkez düzenini kurmalı
    Cevapla
  • Abdurrahman Çavuş 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık Bedelli gelmeli ve kışlaya gitmeye gerek olmamalı.. Gidilecekse de 2 aylık düzgün eğitim verilmeli askeri nizam, tatbikat ve bol komando egsersizi..bunlar olmayacaksa bedelliler hiç gitmesin..
    Cevapla
  • emrah 5 yıl önce Şikayet Et
    sımdı askerden fırar etmıs bırı bedelı odebılırmı acaba
    Cevapla
  • melih 5 yıl önce Şikayet Et
    reisim biran önce çıkar yasayı ,yaparsan sen yaparsın başkanım
    Cevapla
  • TEK TİP PLATFORMU 5 yıl önce Şikayet Et
    3 ay zorunlu kalan 6 ay ücretli olacak . isteyen 21 gün bedelli askerlik yapabilecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!