İYİ Partili vekil AK Parti'ye geçti!

İYİ Parti'den istifa eden Tamer Akkal, AK Parti'ye geçti. Akkal'a rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

GİRİŞ 05.02.2019 09:53 GÜNCELLEME 05.02.2019 12:19
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, partisinden istifasına gerekçe olarak İYİ Parti’nin CHP ile yaptığı işbirliğini ve HDP’nin üç büyük ilde aday çıkarmama kararını göstermişti.

 

 

BAŞKAN ERDOĞAN, GRUP TOPLANTISINDA ROZETİ TAKTI

İYİ Parti’den istifa eden Tamer Akkaş, AK Parti Grubu'nda yerini aldı. Akkaş'a rozetini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında takarak, Akkaş'ı tebrik etti. 

Geçmişte Milliyetçi Hareket Partisinde (MHP) il başkanlığı görevi yapan, ardından MHP’den istifa ederek İYİ Parti Kurucu İl Başkanlığı görevinde bulunan ve son olarak 24 Haziran genel seçimlerinde İyi Parti’den 1. sıra adayı gösterilerek milletvekili olan Tamer Akkal, partisinden istifa etmişti.

Akkal, istifasında şu ifadeleri kullanmıştı:

 

 

"Bilindiği gibi 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde sizlerin oylarıyla İYİ Parti’den Manisa milletvekili olarak seçildim. O günden bu yana Manisa’nın ve Manisalıların sorunlarını TBMM’de dile getirip çözümleri konusunda elimden geleni yapmaktayım. Bugüne kadar kamuoyuna çok fazla yansıtmamaya çalışsak da parti içindeki sıkıntılar had safhaya ulaşmış bulunmaktadır.

Özellikle sayın genel başkanın genel seçimler sonrası istifasıyla başlayan parti içi problemler, bugün yerel seçimler öncesi içinden çıkılmaz bir hal almış bulunmaktadır.

Bu sürecin en başından beri karşı çıktığım; önce işbirliği denen ve sonra adı yine ’Millet İttifakı’ olarak değişen bu oluşum bizlerde tedavisi mümkün olmayan bir tahribat oluşturmuştur. Bir Türk milliyetçisi olarak terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan partinin birçok büyükşehirde aday çıkarmayarak, bu ittifaka destek olacağını açıklaması, daha önceden düşündüğüm İYİ Parti’den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur.

'BU SAATTEN SONRA KALAMAM'

Böyle bir oluşumun içinde olmam bu saatten sonra mümkün değildir. İstifa kararını almamdaki tek sebep de sadece bu sözde partinin Millet İttifakı’na destek kararı değildir. 

Bilindiği gibi daha önce bir dönem merkez ilçe başkanlığı, bir dönem de il başkanlığı görevini yürüttüğüm eski partimden ayrılış sebeplerimizin başında bulunan sebepler; teşkilatlara sormadan, danışmadan ve istişare edilmeden ’ben yaptım oldu’ mantığıyla kararlar alınması, alınan kararların ahbap çavuş ilişkileri ile belirlenmesi, bulunduğumuz il ile ilgili milletvekili, belediye başkanlığı ve meclis üyeliklerinin kimseye danışılmadan ben ’Manisa’yı sizden iyi bilirim’ söylemleri eşliğinde belirlenmesi, ahde vefanın olmayışı, parti içindeki anti demokratik uygulamalardır.

Üzülerek belirtiyorum ki gelinen bu noktada aynı sıkıntılı yönetim şeklinin burada da aynen devam ettiğini görmekte ve o zaman biz niye eski partimizi terk ettik ve yeni bir parti kurduk diye kendimizi sorgulamaktan alamıyoruz. 

YORUMLAR 36
  • mazlum 5 yıl önce Şikayet Et
    muhalefetin sözlerine bakıyorum,sürekli hedef reistir,işte onlar böyle saldırdıkça o halkın gözünde dahada güçlenmektedir,iş artık hasede dönüşmüştür,çalışıp gayret etmek yerine sürekli taşlamak ve çamur atmakla iktidar olunamayacağını anlayamadılar,anlayanlar da işte böyle terk ediyor bir bir.
    Cevapla
  • slmn 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın vekilim her aklı başında insan sizin menfaatten uzak,vatansever ve gerçek bir milliyetçi olduğunuzu idrak edebiliyor.Saygılar.
    Cevapla
  • Slm 5 yıl önce Şikayet Et
    İş birliğini yeni yapmadı ki hdp ile.niye şimdi geçiyo? Hiç inandırıcı değil
    Cevapla
  • ismet 5 yıl önce Şikayet Et
    hidayet allahtan mhp liler alperenler her daim kardesimizdir 80 lerde millet camide namaz kilarken onlar silahla nobet tutuyordu inkar etmemeli fakat oruhu bulmak lazim partiler deniz olmali pisliği kenara atmali devami gelir insallah chp esittir hdp o kadar
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu şekilde bir geçişi tasvip etmiyorum. Hangi partiye geçerse geçsin tasvip etmezdim. Kazandığı partiyi beğenmeyen yarın geçtiği yeride beğenmez. Sadece menfaat için geçmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı