Ömer Arısoy: Kentsel dönüşüm için Bakan Kurum'dan sözü aldık

Haber7 Gündem Masası'nın bu haftaki konuğu AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy, seçim öncesi projelerini anlattı. Arısoy, Zeytinburnu'nda kentsel dönüşümle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan söz aldıklarını belirterek, "Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızla beraber yapacağız." dedi.

GİRİŞ 08.02.2019 11:17 GÜNCELLEME 08.02.2019 12:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy Haber 7 Gündem Masası’na konuk oldu. Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Yayın Koordinatörü Tarık Dağlı, Haber Şefi İbrahim Günay ve Siyaset Editörü Birsen Ateş’in sorularını cevaplandıran Arısoy seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı.



İşte Arısoy’un Haber 7’ye özel açıklamaları

Seçim atmosferine girildi. Sahada yoğun bir çalışma içindesiniz. Seçmenlerle kucaklaşmaya devam ediyorsunuz, STK ve esnaf ziyaretleriniz sürüyor. Zeytinburnu’ndaki seçim çalışmaları nasıl gidiyor. Halkın sizlere teveccühü nasıl?
 

Bilindiği üzere 29 Aralık’ta Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından adaylığımız ilan edildi o tarihten itibaren biz Zeytinburnu’muzu sokak sokak, mahalle mahalle, ev ev dinlemeye başladık. Konuşmaktan çok dinliyoruz, bu seçim biraz öyle bir seçim. Bu dinlememizi sonuna kadar 1 Nisan’a kadar devam ettireceğiz ve Allah nasip edip göreve gelirsek de insanlarımızı dinlemeye, insanlarımızın derdi ile dertlenmeye devam edeceğiz. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız da açıkladı yeni konseptimiz “Gönül Belediyeciliği” Biz projelerimizden daha çok insanların kalbine girmeyi önemsiyoruz. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim, adaylığım açıklandığı ilk günden itibaren hemşerilerimden çok büyük bir teveccüh gördüm. Gittiğimiz her yerde büyük bir güler yüzle karşılandık ama bir yandan tabi ki Zeytinburnu’nda yaşayan halkımızın sorunları da var. O sorunlar bizim de sorunlarımız, bunları konuşacağız, dertleşeceğiz, bu sorunları birlikte aşacağız. Dinlemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum, bu 40 günü aşkın süreçte Zeytinburnu’na ait şeylerin daha güncellendiğini, yenilendiğini görüyorum. Çok verimli ve karşılıklı etkileşim içinde bir seçim kampanyası geçirdiğimizi söyleyebilirim



ZEYTİNBURNU BİZİM EVİMİZ, KADERİMİZ

Bakan Yardımcılığı göreviniz devam ederken Zeytinburnu için aday gösterildiniz. Zeytinburnu’na yabancı biri değilsiniz. Zeytinburnu Belediyesi’nde 15 yıla yakın görev yaptınız? Bu durum ve bürokrasiden geliyor olmanızın size ne gibi avantajlar sağlayacağını düşünüyorsunuz?

Zeytinburnu bizim evimiz, kaderimiz, bizim memleketimiz. Benim Zeytinburnu hikayem ilk kez 1993 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken bir akrabamızla kiraladığım ev ile başladı. Ömrümüzün büyük bir kısmı, 25 yılımız Zeytinburnu’nda geçti. Biz Rize’den İstanbul’a eğitim vesilesi ile geldik. 1999-2014 yılları arasında ilk dönem belediye başkan danışmanı, 2 dönem de belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptım Zeytinburnu’nun 1999 yılından 2014 yılına kadar bütün serüvenini biliyorum. Zeytinburnu’nun 20 yıl içinde geçirdiği evreyi bütün Zeytinburnulu vatandaşlarımızla izledik, yaşadık. Murat Aydın’ın değerli ekibinde yer aldık, ondan sonrada 2014 yılında önce Toplu Konut İdaresi’ne gittim, daha sonra da Cumhurbaşkanımızın teveccühleri ile Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı döneminde Kültür Bakanlığı Müsteşarlığına atandım fakat ben Ankara’ya gurbete gittim, evimiz Zeytinburnu’ndaydı. Şimdi 4,5 yıl aradan sonra beni vadeden ilçeme, memleketime gönül borcumu ödemek üzere geri dönmüş oldum.



Beni var eden meselesi önemli çünkü, benim Kültür Bakanlığı Müsteşarlığına atanmam Zeytinburnu Belediyesi’nin sağladığı imkanlarla yaptığımız kültür yayınları, kültür merkezleri gibi kültür belediyeciliğinde İstanbul ve Türkiye’ye örnek olan uygulamalarımız sayesinde oldu. Bütün bu çalışmalar bizim bir kamu görevlisinin atanabileceği en üst düzey göreve atanmamıza vesile oldu. Bu bakımdan hemşerilerime ve Zeytinburnu’na bir hizmet borcum, bir gönül borcum var. Zeytinburnu bizim evimiz, benim okuduğum, evlendiğim, baba olduğum, keyiflendiğim, neşelendiğim memleketim, inşallah bundan sonra bu çıtayı hemşerilerimizle birlikte yukarı çıkarmak bize nasip olur.

ZEYTİNBURNU TEMEL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİ AŞMIŞ BİR İLÇE!  BU BİZİM İÇİN HEM ŞANS HEM DE ZORLUK

 

 

Zeytinburnu’nun temel sorunları neler olduğu ile ilgili kamuoyu araştırmaları yaptırdığınızı biliyoruz? Başlıca sorunlar nelerdir? Bu sorunları nasıl çözmeyi planlıyorsunuz? Zeytinburnu'na yapmayı planladığınız projelerden bahseder misiniz? İlçe sakinlerine vereceğiniz müjdeler var mı?

1999 yılında Murat Bey ile Zeytinburnu’nda göreve başladık, ilk dönem bizim en çok uğraştığımız mesele temizlik ve çöp meselesiydi. Toplamak, saatlerini ayarlamak büyük meseleydi. Sokaklarda süpürgeci göremezdiniz, çünkü belediyenin böyle bir uygulaması yoktu. İlk 5 yıl Zeytinburnu’nda temizlik sorununu çözmekle uğraştık. Bir ilçe belediyesinin en temel görevi temizlik, çöp gibi görevlerdir bu bakımdan Zeytinburnu temel belediyecilik meselelerini aşmış bir ilçemizdir. Şimdi son 10 yılda yapılan hiçbir kamuoyu yoklamasında temizliği bir sorun olarak görmezsiniz ilçemizde. Bu aynı zamanda benim büyük şansım. Bırakın çöp toplamayı, artık yazın sokaklar deterjanlı sularla yıkanıyor. Altyapısı tamamlandı, görevi devraldığımızda aydınlatma direğini aramakla bulamazdınız. Aydınlatma direkleri, kaldırımlar düzenlendi. Büyük oranda temel belediyecilik hizmetlerini tamamlamış bir ilçe. Bu aynı zamanda bizim zorluğumuz da çünkü çıtayı daha yükseğe çıkarmak zorundayız.

Litros Yolu Yanı Yeraltı Otoparkı

BİNALİ YILDIRIM İLE OTOPARK SORUNU İÇİN GÜZEL ÇÖZÜMLERİMİZ VAR

Şimdi belediyecilik hizmetleri kapsamında karşılaştığımız en büyük sorun otopark sorunu. Bu sadece Zeytinburnu değil İstanbul’un da büyük bir problemi. Araç edinmek artık eskisi kadar zor değil -iyi ki öyle, Allah’a çok şükür- fakat şehirlerimiz 70’lerde 80’lerde iyi yapılaşmadığı için araçlarımızı park edecek yeterli otopark yok. Yine 1999 yılından itibaren Türkiye’de ilk cadde altı otoparkını Zeytinburnu Belediyesi olarak biz büyükşehir belediyemizle yaptık, halkımıza kazandırdık. Yeni dönemde otopark sorunu öne çıkacak gibi görünüyor. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız Binali Yıldırım ile otopark sorunu üstüne güzel çözümlerimiz var, somut hazırlanmış projeler var. Otopark sorunu çözmek önümüzdeki dönem için öncelikli hedeflerimizden biri olacak. Tabi burada büyükşehir belediyesinin desteği de önemli. El birliği ile otopark sorununa ağırlık vereceğiz

TELEFONUM 20 YILDIR HİÇ DEĞİŞMEDİ

Başkanım Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle halkla kucaklaşmış, vatandaşla iletişim kanalları açık olan yöneticiler olmanızı öğütlüyor. Sizin de gittiğiniz her yerde vatandaşlara kendi şahsi telefon numaranızı paylaşıyor, gece gündüz onlardan gelen taleplere cevap vermeye çalışıyorsunuz. Seçilirseniz başkanlık döneminizde bu durumu devam ettirecek misiniz?

Kesinlikle bu tutumumuz değişmeyecek, şu an hemşerilerimizle kurduğumuz bu ilişki bizim için devam edecektir. Daha önce belediyede başkan yardımcısı ve bürokrat olarak bulunduk ama şu anda belediye başkan adayı olarak vatandaşımızla kucaklaşıyorum. Bu başlattığımız ilişki aslında bir hukuktur, vatandaşımızla yeni bir hukuk başlatıyoruz. Biz bütün ömrümüzü Zeytinburnu’na vakfettik, vakfedeceğiz.  Bizim numaramız 20 yıldır hiç değişmedi. İtiraf etmek gerekirse müsteşarlık ve bakan yardımcılığı döneminde çok zorlandığım zamanlar oldu bu yüzden ama değiştirmedim telefonumu, hemşerilerimle irtibatımız sürdü. İnşallah numaramız değişmeyecek, sürekli hem halkın içinde olacağız hem de kapımız hep açık olacak. Bu bizim için bir hayat biçimi olacak. 



Bu sadece belediyecilik hizmetleri ile alakalı değil aslında biz Zeytinburnu’nda halkın her derdi ile dertlenmeye talibiz. Çünkü biz iktidar partisinin adayıyız. Zeytinburnu’nun hiçbir derdi bizim derdimiz değil, bizim görevimiz değil demeyeceğiz. Belediye ile ilgili olsun olmasın halkımızın abisi, yöneticisi, birlikte yürüyeni olarak sorunlarını çözmeye çalışacağız. Bu kurduğumuz ilişki sahici bir ilişkinin başlangıcı. Bunu biraz da zaman gösterecek, ben daha yeni adayım çok da büyük sözler söylemek yerine zamana bırakıp insanların karar vermesini bekliyorum. Yetebildiğim ölçüde de telefonlara yetişmeye çalışacağım, çünkü bu bizim işimiz, bu bizim motivasyonumuz. Seçmenle her temas ettiğimizde, her sarıldığımızda yorgunluğumuz çıkıyor, bu büyük samimiyetle söylüyorum, bu bizim için bir zevk aslında.

ZEYTİNBURNU’NA İSTİHDAM MÜJDESİ: ‘KARİYER MERKEZİ’ KURULACAK

Yerel yönetimler aynı zamanda o yerleşim merkezleri için birer istihdam kapısı... Bu konuda bir projeniz var mı? Seçildiğiniz takdirde işsizlikle ilgili ne gibi çalışmalarınız olacak?

İstihdam meselesi sadece Zeytinburnu Belediyesi’nin altından kalkabileceği bir mesele değil. Fakat Zeytinburnu’nda çok fazla iş yeri var, çok sayıda fabrika var.  Endüstri işyerleri, ofisler ve alt sektörler var. Bizim şöyle bir projemiz var; “Kariyer Merkezi” diye bir merkez kuracağız ve burada işverenlerle hemşerilerimiz arasında bir köprü kuracağız. Bu “Kariyer Merkezi” ne ancak Zeytinburnu’nda ikamet eden vatandaşlarımız kaydolabilecek ve bu kayıtla beraber biz bir insan kaynağı profili çıkaracağız. Bir taraftan da buradaki işverenlerimize Zeytinburnu’ndan istihdam yapmaları ricasında bulunacağız.  Olabildiği kadar Zeytinburnu’ndaki işyerlerinde Zeytinburnu’ndaki hemşerilerimiz çalışsınlar istiyoruz.



İŞVERENİN PERSONEL İHTİYAÇLARI İÇİN KURSLAR AÇILACAK

Öte yandan ara kademe personeli büyük bir ihtiyaç. Bazı kuruluşlar usta, arıyor, grafiker arıyor, bazı berberler çırak bulamıyor. İşverenler istediği taktirde ve her alanda belli bir sayıya kadar talep oluştuğunda bize başvuranlar arasından mesleğe yatkın olanları seçip, kurslar açarak istediği personeli işverenimize nitelikli ve çoktan seçmeli olarak taktim etmeyi planlıyoruz. Bu yolla Zeytinburnu’nda istihdama bir nebze olsun destek olmayı ve daha sistematik bir şekilde işsizlikle mücadele etmeyi planlıyoruz. Bir taraftan da İŞ-KUR’la bir iş birliği yapacağız. Zeytinburnu Belediyesi’nin bir ihtiyacı olduğunda yine bu kaynaktan başvuracağız. Dolayısıyla daha profesyonel bir yönetime geçiyoruz aslında. Önceki dönem belediye başkanımız da buna benzer çalışmalar yapıyordu elbet ama sistematik bir şekilde, online erişime de açık, işverenden gelen talebe göre personel yetiştirebilecek bir sistemi hedefliyoruz. Bu evet Türkiye’nin işsizlik sorununa bir çare olmaz ama ‘Kariyer Merkezi’nin çok büyük bir fırsat ve bir imkan olacağını ve daha çok hemşerimizin bu sayede işe yerleşebileceğini düşünüyoruz. ‘Kariyer Merkezi’ çok önemsediğimiz bir proje ve inşallah en yakın zamanda, 1 Nisan’dan itibaren bu projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BAKAN KURUM’DAN SÖZÜ ALDIK

Bir konuşmanızda "İstanbul'a örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesi hayal ediyorum" demiştiniz. Dün Kartal'a yaşanan acı olay hakkında düşünceleriniz nedir? Ve bu hayalinizden bize bahseder misiniz?

Kartal’da çöken binada vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gerçekten hiç birimizin görmek istemediği olaylar. Allah hepimizi böyle kazalardan korusun. Kentsel Dönüşüm meselesi hepimizin gündemi. Zeytinburnu’nda iki bölge var. Ben kendileri ile konuştum, ilçe belediyemiz bir prosedür başlattı ama muhtelif sebeplerle sonuçlandırılamadı. Biz öncelikle şunu söylüyoruz, Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızla beraber yapacağız. Bunun sözünü Sayın Bakanımız Murat Kurum’dan aldık.



TELSİZ VE BEŞTELSİZ MAHALLELERİNDEN BAŞLAYACAĞIZ

Kentsel dönüşüm bir ilçe belediyesinin tek başına altından kalkmakta zorlanacağı bir konu bunu kabul etmemiz gerekiyor. Bakanlığın desteği bizim için son derece önemli, öte yandan benim 2 yıllık bir TOKİ deneyimim var. Orada Türkiye’nin birçok yöresindeki kentsel dönüşüm projelerini yerinde görme ve inceleme şansım oldu. 15 yıllık belediye döneminden sonra konut sektörü, inşaat sektörü benim için çok büyük bir staj oldu diyebilirim. O sektörün tamamını izleme ve dinleme imkanımız oldu. Daha sonrasında da müsteşarlık döneminde Ankara’da bu işin bakanlık düzeyinde nasıl işlediğini gördüm. Aslında belediye, TOKİ ve Ankara’daki görevimiz dolayısıyla insanımızın rızasına dayalı örnek bir proje gerçekleştirmeyi hakikaten istiyorum ve bunu gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Buna Öncen Zeytinburnu’nda halen tamamlanamamış Telsiz ve Beştelsiz mahallelerinden başlayacağız. Hem Zeytinburnu hem İstanbul’a örnek bir proje çıkarabilirsek ben kentsel dönüşüm meselesinin kendiliğinden gelişeceğine çözüleceğine inanıyorum. Orada temel ilkemiz şu Sayın Cumhurbaşkanımız manifestoda da açıkladı rızaya ve mutabakata dayalı bir formül geliştirmek zorundayız. Mutabakattan kastımız diyelim 100 malik varsa 2-3 kişi mutabık olmayabilir ama büyük oranda rıza mutlaka şarttır. Zorla bir uygulama geliştirmenin hiç kimseye faydası yok, zaten netice elde edilemiyor.

RIZA VE MUTABAKAT İKİ SİHİRLİ KELİMEMİZ

 Önce Telsiz ve Beştelsiz’de hızlıca hemşerilerimizin mağduriyetlerini giderip bir uygulama geliştirebilirsek bunun diğer taraflara da sirayet edeceğini düşünüyorum. Zaten Zeytinburnu’nda daha önce yapılmış uygulamalar var, bakanlığımızla örnek bir uygulama yaparsak bu Zeytinburnu için aynı zamanda bir imkana ve fırsata dönüşebilir. Altında otoparkları olan, küçük de olsa yeşil alanları olan, iyi projelendirilmiş ve kesinlikle yoğunluğu artırmayan projelerle Zeytinburnu’nu daha güzelleştirebilir ve İstanbul’un parlayan yıldızı haline getirebiliriz. Ben bunun hayalini kuruyorum, inşallah gerçekleştirmek nasip olur. Bu konuda yeterli müktesebatımız olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin de bir deneyimi oluştu aslında. Bakanlığın büyük bir kapasitesi oluştu. İyi niyet ve samimiyetle girersek ben Zeytinburnu’nda herkesin mutlu olacağı bir mutabakatın oluşacağını düşünüyorum. Ama buna hemşerilerimiz karar verecek. Onların talebine göre şekillenecek bu işler. Rıza ve mutabakat iki sihirli kelimemiz, bunlar sağlanırsa geri kalanını biz yönlendiririz, destekleriz, altından kalkarız inşallah.



BİZİM USTAMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Gönül belediyeciliğine aslında yeni nesil belediyecilik demek mümkün. Biz daha ihtisaslaşmış, daha çok vatandaşımızın kalbine gönlüne giren işler yapmalıyız Bir yandan da kentsel dönüşümde bu 16 yıllık kapasiteyi değerlendirip yeni bir ufuk ortaya koymamız lazım. Şehir estetiği konusunda halkımız da çok duyarlı artık. Ben kendimi 3. Nesil olarak görüyorum. Bizim ustamız 1994 yılından beri Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, sonrasında Murat Aydın ile çalıştım, Ben 3. Jenerasyon sayılırım bu kategoride, tecrübe olarak da öyle. İnşallah Allah yüzümüzü ağartır ve verdiğimiz sözleri yerine getirmeyi nasip eder.

Zeytinburnu İstanbul’un kozmopolit diyebileceğimiz bölgelerinden biri. Çok farklı bölgelerden ilçenize gelmiş, Orta Asya ve Kafkasya kökenli vatandaşlarında olduğu bir topluluk var. Bu kültür zenginliğini avantaja çevirecek çalışmalarınız olacak mı? Bir dönem Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulundunuz. Zeytinburnu'na turist çekmek için ne yapmayı planlıyorsunuz?

Zeytinburnu en başta Üsküp’ten Makedonya’dan gelen insanımızla kuruldu. Orta Asya’dan Afganistan’dan, Kazakistan’da hatta Tataristan’dan gelenlerin olduğu, Türkiye’nin de 81 ilinden gelen vatandaşların buluştuğu ve huzur içinde yaşadığı bir ilçemiz. Zeytinburnu huzurlu ve büyük bir aile, burada çok güzel bir ahenk var. Bu Zeytinburnu için büyük bir dinamizm, büyük bir güç, bundan çok memnunuz.

İstanbul’un tarihi Zeytinburnu’nda anlatılacak İstanbul Kent Müzesi

Zeytinburnu İstanbul’u surlarla ayıran bir ilçemiz. Zeytinburnu Belediyesi’nde çalıştığım dönemde çıkardığım ilk kitap “Surların öte yanı Zeytinburnu” kitabıdır. Zeytinburnu’nun önce tarihi öne çıkarmayı uygun gördük. Topkapı’da Topkapı Kültür Parkı, Panorma Şehir Müzesi, karşısında şu anda Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmakta olan İstanbul Kent Müzesi, Merkez Efendi Türbesi, Merkez Efendi Millet Kıraathanemiz, Yenikapı Mevlevihane’si, Balıklı Rum Ayazması… Dolayısıyla sura paralele olarak büyük bir kültür destinasyonumuz var.

ZEYTİNBURNU'NDA KÜLTÜR VADİSİ

Burayı 1999 yılında Turgut Cansever hocamız projeleştirmişti, ‘Kültür vadisi’ olarak adlandırdık bu sura paralel hattı. 1999 yılından beri ‘Kültür Vadisi’ni geliştirmek için Zeytinburnu Belediyemiz çok sayıda proje yaptı, buradaki tarihi eserlerin neredeyse tamamını restore etti. Burası tam bir kültür turizmi destinasyonu oldu, inşallah bizim başkanlık dönemimizde de bu bandı yerli ve yabancı turistlerimiz için cazip hale getirecek bir proje çalışacağız. Buranın zaten bir kapasitesi var, şimdiden temaslarımız da var burayı bir rota şeklinde çalışıp Zeytinburnu’nu kültür turizminden de refah payı alan bir ilçe haline getireceğiz. Büyükşehir Belediyesi’nin de surlar için bir çalışması var, bütün bu çalışmalarımızı birlikte gerçekleştireceğiz.

GÜZEL BİR SONUÇLA İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİZ

Yapmış olduğunuz kamuoyu araştırmaları ve sokaktan almış olduğunuz ilk izlenimler ışığında Zeytinburnu'ndan nasıl bir seçim sonucu bekliyorsunuz? Oy hedefinizi ve tahmininizi öğrenebilir miyiz?

Kamuoyu araştırmaları bizim için hakikaten önemli, bunu bize Sayın Cumhurbaşkanımız öğretti. Sadece seçim sonucu değil, insanımızın beklentilerini ölçek açısından da kamuoyu araştırmalarından çok faydalanıyoruz.  Ben 30 Kasım’da istifa ettim, adaylığımız açıklanana kadar birçok kamuoyu araştırmalarını inceledim vatandaşımızın beklentilerini anlayabilmek için. Şimdi de birçok kamuoyu yoklaması yaptıracağız elbette. Şu anda elimizde bir veri yok ama şu kadarını söyleyeyim biz Zeytinburnu’nda inşallah en yüksek oyla seçilmeyi hedefliyoruz. Rakam telaffuz etmek için şu an çok erken, daha yeni manifestomuz açıklandı, tam olarak sahaya yeni çıkıyoruz. Ben hemşerilerimizin bizi yüksek oranda destekleyeceğine inanıyorum. Çünkü Zeytinburnu bizim memleketimiz, bizi tanır ve sever. İnşallah güzel bir sonuçla ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum. Bu seçim kampanyası sayesinde vatandaşlarımızla da yeni bir hukuk tesis ediyoruz, bunu çok önemsiyorum, bunun bir vesile olduğunu düşünüyorum. Kamuoyu araştırmaları her dönem için bize yol gösteren, bizi şekillendiren bir unsur oldu, onlardan faydalanmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR 2
  • Turgay 5 yıl önce Şikayet Et
    Zeytinburnu nda çok fazla işyeri var çok fazla fabrika var çok doğru söylemişsiniz bu işyerlerinin çoğunun ruhsatsız kaçak ve sigortasız insan çalıştırdığının farkında olmalısınız belediyede görev yapmış biri olarak
    Cevapla
  • siirtli 5 yıl önce Şikayet Et
    yakinen tanıdığım biri tam bir hizmet adamı.Allah yolunu açık etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi