Numan Kurtulmuş 'beka' tartışmalarına noktayı koydu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu 'Başkent Kulusi' programına konuk oldu. Kurtulmuş gündeme dair soruları cevaplarken beka tartışmaları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 10.02.2019 11:53 GÜNCELLEME 10.02.2019 15:37
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şu şekilde; 
 

 


Bundan sonra Meclis'te bir başkan seçilecek kimin ne olacağını da sayın Cumhurbaşkanımız verecektir. Meclisin çok güçlü olması önümüzdeki dönemin gereklerinden biridir. 

Ben hiç bir şey demiyorum hayatım boyunca hiç bir göreve talip olmadım. Ortaya çıkacak istişareler sonucu bir karar verilecek. 

O İDDİALARA CEVAP VERDİ

Bir gazetede '2.7 milyon metrekare bir arazi sürpriz isimlerin isimleri çıktı' diyerek benim ismimi gündeme getirdiler. O zaman Selametköy diye bir yerde kardeşlerim ve benim üstüme hisseler kalmış, bizde yerini bilmiyorduk. Hemen gazeteyi aradım sağolsunlar 2 saat içinde gerekeni yaptılar. Arkadaş sor şunu meselenin aslı nedir diye bizde söyleyelim. 

Kampanya tuttu. Sayın Cumhurbaşkanımız epeydir şunu söylüyor; İnsanların eğer gönüllerine girmiyorsanız hiç bir şeyin kıymeti yok. Gönül Belediyeciliği kampanyası uzun bir süre hazırlandı. Her gün her hafta için çalışmalarımız var. 

'BAŞKANLARDAN ADALET, EMANET VE SADAKAT BEKLİYORUZ'

Belediye Başkanlarımızdan şehri yönetirken adalet, emanet ve sadakat bekliyoruz.

Milletin paralarıyla okutmuşsun, pilot yapmışsın sonra bu namussuz adam kendi milletinin vatandaşının üstüne bomba yağdırıyor. Evet sadakati var ama nereye Pensilvanya'ya...  

'GERÇEKLEŞSEYDİ HÜKÜMET DÜŞECEKTİ'

7 Şubat 2012'den başlatmak lazım... Eğer o gün MİT Başkanımız ya da yardımcısı hanımefendi sorguya çekilmiş olsaydı hükümet düşecekti. Arkasından Gezi Parkı olayları arkasından 17-25 Aralık olayları... Arkasından 15 Temmuz darbe girişimi teşebbüsü arada yaşadığımız kur maniplasyonlarını bir tarafa bırakarak söylüyorum. Bir tanesi her hangi bir Avrupa ülkesinde olsaydı hükümet düşerdi. Bütün buralarda milletin cesaretiyle kararlılığıyla sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti ve liderliğiyle Türkiye kendi iradesine sahip çıkmıştır.

'BEKA KONUSUNDA ZORLAYACAK BİR İŞBİRLİĞİ'

Zaten muhalefet bizimle hareket etsin demiyoruz milli iradenin yanında dursun. Eğer kontrollü darbe derseniz Türkiye'de darbe teşebbüsünde bulunmak isteyenlerin zihinlerinde her zaman siyasetten bir destek bulabileceklerini yerleştiriyorsunuz. 

Türkiye'ye dönük beka tehdidi üretenler siyasetten destek alıyorlar. Diyelim bu seçimlerde evet HDP bir parti HDP hiç bir zaman 'PKK bir terör örgütüdür' diyemiyor ve PKK terör örgütünün eylemlerini TBMM'de savunan bir çiygiyi ısrarla sürdürüyor. 

Şimdi CHP'ye bakıyorsunuz terör örgütü ile yakın ilişkisini gizleyemeyen bir siyasi parti ile yapılan bir ittifakta Türkiye'nin beka konularında kendisini korumak noktasında gerçekten zorlayacak bir işbirliği yapılıyor. 

Türk halkı böyle apolitik bir halk. Korkutulabilir, ürkütülebilir zannedilen bir halk olmamalıdır. Halkımız neyin ne olduğunu neyin ne şekilde gerçekleştiğini çok iyi bilen terazisini de çok iyi kullanabilen bir halktır. Bizim burada yaptığımız durumu tespit etmek, beka meselesi üstünden tespit ettiğimiz konuları milletimizle paylaşmak.

'TÜRKİYE'DE MİLLETİN GÜCÜNDEN BAŞKA BİR GÜÇ TANIMIYORUZ'

Çünkü biz bu kadar yıldır iktidar olmakla ile birlikte bizim arkamızda milletin gücünden başka bir güç yok. Biz Türkiye'de milletin gücünden başka bir güç tanımıyoruz. Bizim tek talebimiz milletin desteğinin arkamızda olmasıdır ve sadece millete hesap verebilmektir. Dolayısıyla millet bizim arkamızda oy verir vermez o ayrı bir şey biz kendimizi milletimize en iyi şekilde anlatmak Türkiye'nin politik şatlarını en güzel şekilde paylaşmak ve nihayetinde gönlünü kazanmak ve de desteklerini temin etmek durumundayız. Yaptığımız budur. 

Yoksa asla aklımızın ucundan vatandaşın korkutulması falan gibi bir şey geçmez. Çünkü bu vatandaş diye gördüğümüz birilerinin küçük gördüğü, korkutulabilir, ürkütülebilir çekiştirilebilir, yönlendirilebilir işte üç beş hediye ile satın alınabilir zannettikleri bir halk değildir bir kitle değildir bu millet gerektiğinde 15 Temmuz'da şehit olmayı göze alarak gazi olmayı göze alarak devletine milletine her türlü katkıyı yapabilen bir halktır. 

Bizim istediğimizde yaşadığımız kısa geçmişimizde yaşadığımız bu gerçekleri bir kere daha millete anlatarak bu seçiminde bu özelliklerden dolayı bir beka meselesi olduğunu dile getirmek ve milletimizin desteklerini temin etmektir.

'HDP İLE HDP'Lİ SEÇMENİ AYIRIYORUZ'

Şu terör örgütüyle aranıza bir mesafe koyun. Maalesef HDP yönetimi ile olan problem buradadır. Yoksa diğer tüm partilere oy verecek insanların oyu eşittir. HDP ile HDP'li seçmeni ayırıyoruz. 

'TUNÇ SOYER' AÇIKLAMASI

Tunç Soyer ile ilgili esas problem İzmir'in başına getiriyorsunuz... Gençlik yıllarımızın hafızlarında son derece kötü karanlık bir zulüm düzeni... Bu düzenin kritik isimlerinden biri de Nurettin Soyer. CHP'nin hatası böyle bir hatırlatmayı böyle bir şeyi yapmasıdır. Bunu bilinçli bir şekilde yaptılarsa eyvah... 

Tunç Soyer, babasının yaptıklarına sahip çıkıyor gurur duyduğunu ifade ediyor bunları yapmasaydı tartışılmazdı. 

ANKARA VE İSTANBUL

Ankara ve İstanbul'da hiç bir problem görülmüyor. Ama tabi ki bu durum rehavet anlamına gelmiyor. Hiç bir ihmal yapmadan yolumuza devam etmememiz lazım. Hiç bir dakikayı boş geçirmeden canla başla çalışıp gayret edeceğiz. 

'ADAYLAR ÇEKİLEBİLİR'

Bazı kritik illerde hangi partinin adayı öne çıkıyorsa diğer parti adayını çekebilir ama bu çok kısıtlı ve sınırlıdır. Bir kaç ilimizde söz konusu bir durumdur. 

AF AÇIKLAMASI

Af ile ilgili iki parti görüşmelerini sürdürüyor. Toplumsal talepleri gözardı edemeyiz. 

ANKET SONUÇLARI

Anketlerde AK Parti'nin bu seçimlerde en ufak bir sıkıntısı yok. Seçim sonuçlarında da açık ara birinci parti olarak çıkacak. Geçtiğimiz dönem aldığımız oyların üstünde oy almayı planlıyoruz. 

YORUMLAR 12
  • Ömer Göveç 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyt de toplumsal talep onuda gozardi etmeyin öyleyse
    Cevapla
  • Aday 5 yıl önce Şikayet Et
    40.000 öğretmen atama müjdesi bekliyoruz.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeye operasyon baslasin oyum size
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarım krediye ait değil onlar o isim altında özel satış yapan marketler onlar araştırın
    Cevapla
  • adsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    bence dünya barisi icin daha fazla caba göstermemiz gerekiyor.
    Cevapla
  • Franco 5 yıl önce Şikayet Et
    Savas insanlikla yasit,baris ancak aptallari uyutmak icin yontem......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor