Yıldırım: Lokman Bey'e sahip olurken beni de unutmayın'

Meclis Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı nedeniyle Bağcılar'da düzenlenen şölene katıldı.

Yıldırım: Lokman Bey'e sahip olurken beni de unutmayın'
Yıldırım: Lokman Bey'e sahip olurken beni de unutmayın'
GİRİŞ 10.02.2019 18:02 GÜNCELLEME 10.02.2019 18:02

Bağcılar’da yaşayan Gümüşhanelilere seslenen Yıldırım, 31 Mart seçimlerine vurgu yaparak şunları söyledi: ''Erzincanlı bir kardeşiniz olarak yarı Gümüşhaneli sayılırım. Bağcılar’da belediye başkanımız Lokman Çağırıcı. Sizden talebim sevgili Gümüşhaneliler Lokman Bey’e sahip olurken beni de unutmayın'' dedi.

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü nedeniyle Bağcılar Gümüşhaneliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BAĞGÜMDER) tarafından “Gümüşhaneliler Bağcılar’da Buluşuyor” etkinliği düzenlendi. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda gerçekleşen şölene siyaset, iş ve sanat dünyasından önemli isimler iştirak etti. Meclis Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım bu anlamlı günlerinde Gümüşhanelileri yalnız bırakmadı. 

''İSTANBUL'DA GÜMÜŞHANE'NİN NÜFUSUNDAN FAZLA GÜMÜŞHANELİ HEMŞEHRİMİZ YAŞIYOR''

Coşkulu bir şekilde karşılanan Yıldırım, ayağının tozuyla salondaki kalabalığa seslendi. Gümüşhanelilerin kurtuluşunu kutlayan Yıldırım, “Gümüşhane tarih boyunca gümüş ve altın ile anılmıştır ancak Gümüşhane’nin insanları altından da gümüşten de daha kıymetlidir. Bugün İstanbul’da Gümüşhane’nin nüfusundan fazla Gümüşhaneli hemşehrimiz yaşıyor. Bugün Gümüşhaneliler olarak bize memleket hasretini giderdiniz. Bizi bağrınıza bastınız. Kıymetli Gümüşhaneliler 31 Mart demokrasi şölenine hazır mısınız? İstanbul’da bayrağı daha yukarı çıkarmaya var mısınız? Erzincanlı bir kardeşiniz olarak yarı Gümüşhaneli sayılırım. Bağcılar’da belediye başkanınız Lokman Çağırıcı. Sizden talebim sevgili Gümüşhaneliler Lokman Bey’e sahip olurken beni de unutmayın oldu mu?” diye konuştu. Yüksek bir sesle “Evet” cevabını alan Yıldırım, “Çok teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun” dedi.

Gümüşhane'de Salyazı Havalimanı’nın ihalesinin yapıldı ve yakın zamanda hizmete sunulacağını söyleyen Yıldırım, İstanbul’la ilgili olarak da şunlara değindi: ''İstanbul’un sorunlarını biliyoruz. Yollar yaptık alt yapıyı tamamladık. İstanbul’un bugün dünyada 316 noktaya erişimi var. Türkiye’nin her tarafına 22 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Şimdi diyorlar ki İstanbul’un sorununu kim çözecek? Türkiye’nin trafik sorununu kim çözdüyse İstanbul’unkini de o çözer değil mi? Onun için 31 Mart’ta durmak yola devam diyoruz'' 

''RABBİME DUA EDİYORUM''

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında şunları söyledi: ''Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin güzel gönül insanlarını Bağcılar’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümünü kutluyor şehitlerimizi rahmet ve minnetler yad ediyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin söz konusu olduğu her alanda her mecrada Gümüşhaneli hemşehrilerimizi görmekten büyük bir mutluluk ve onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Gerek siyasi hayatımda gerek belediyedeki hizmet hayatımda özellikle bizlere vermiş olduğunuz üstün desteklerinizde dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah Rabbimin nasip etmesiyle sizlerin teveccühüyle Bağcılar’da gönül belediyeciliğimizin zirve yaptığı bir süreci birlikte yaşatsın diye Rabbime dua ediyorum'' 

Protokol konuşmalarının ardından sanatçı Resul Dindar, Selahattin Tanış ve Hüseyin Kaya konser verdi. Sanatçılar söyledikleri türkülerle de davetlileri coşturdu.  Çalan müziğe kendini kaptıran Gümüşhaneliler, el ele verip yöresel oyunlarını oynadı.

Büyük bir ilginin olduğu Gümüşhane’nin Kurtuluşu şenliğine, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, BAĞGÜMDER Başkanı Ali Ağaç, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve İstanbul’un dört bir yanından Gümüşhaneliler katıldı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi