Helikopter kazası sonrası flaş karar! Neden o saatte uçtuğu açıklandı

İstanbul'da askeri helikopterin düşmesinin ardından Çekmeköy'deki 4. Hava Alay Komutanlığı'nın taşınması için çalışma başlatıldı. Askeri kaynaklar, komutanlığın Trakya'da bir bölgeye taşınacağını bildirdi. Askeri kaynaklar ayrıca düşen helikopterin motor testi sırasında düştüğünü belirtti.

GİRİŞ 12.02.2019 16:04 GÜNCELLEME 12.02.2019 18:29
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Şebnem Aktop, Milli Savunma Bakanlığı'nda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

MİLLİ Savunma Bakanlığı, İstanbul'da 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili "Test uçuşu aşamasında kaza kırıma uğradı helikopterimiz" açıklamasını yaptı. 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nın Trakya'da bir bölgeye taşınması projesinin de çalışıldığı

'TRAKYA BÖLGESİNDE BİR NOKTAYA AKTARILMASI ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR'

Askeri yetkililer, Sancaktepe'deki 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nın şehrin içinde olduğu ve 2.5 ay arayla ikinci kez helikopter kazasının meydana geldiğinin anımsatılması üzerine de "Yer konusunda bir çalışma var. Şehir içinde kaldığı herkesin malumu. Trakya bölgesinde bir noktaya taşınması projesi çalışılıyor, aktarılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor" denildi.

UH-1'LERE MOTOR TESTİ

 

 

Dün 4 askerin şehit olduğu kazadan yaklaşık 2,5 ay önce de bir helikopter düşmüş ve 5 asker şehit olmuştu. 26 Kasım'da gerçekleşen kazanın ardından UH-1 tipi helikopterlerle ilgili bir çalışma başlatıldığı ortaya çıktı.

Envanterde bulunan 126 UH-1 tipi helikopterin motorların bakımının yapılması ve testlerinin tamamlanmasının ardından uçuş izni verilmesine yönelik karar alındığı bildirildi.

TEST UÇUŞUNDA DÜŞMÜŞ

Dün gerçekleşen kazanın da motor bakımı tamamlandıktan sonra test uçuşu yapılan bir helikopter olduğu öğrenildi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 62
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimize Allah rahmet eylesin Allah razı olsun hükümetimizden daima milli yerli helikopterlerimizi üretip kullanalım.
    Cevapla
  • Aklın sesi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara baktığımda hiç birimizin havada uçan Makineler hakkında hiç bilgimizin olmadığı açıkça belli oluyor.Havada uçan tüm makinelerin yazılım denen bir sistem çerçevesinde uçtuğunu artık bilelim.Bu yazılım uçan makinenin motorundan tutunda tüm sistemleri kapsar.Kısaca yazılım hataları yüzünden uçan makineler düşer yada düşürülür.Yazılımına müdahale edilmeyen bir uçan makinenin düşme ihtimali sıfırdır.
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Testlerimizi deniz yüzeyinde deniz yüzeyine yakın yükseklikte yapılırsa bir ariza durumunda denize zorunlu iniş yapan askerlerimiz hayatta kalabilirler.
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden o saatte uçmuş ben anlamadım.
    Cevapla
  • canan 5 yıl önce Şikayet Et
    başka nerde var böyle saçmalık kıyılır mı cana pilota askere günah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini