Merkez Güvenlik Kurulu oluşturuluyor

Sivil hava meydanları, limanlar ve sınır kapılarında güvenlik stratejilerini belirlemek, koordinasyonunu ve uygulanmasını takip etmek amacıyla Merkez Güvenlik Kurulu oluşturulmasına karar verildi.

Merkez Güvenlik Kurulu oluşturuluyor
Merkez Güvenlik Kurulu oluşturuluyor
GİRİŞ 14.02.2019 07:28 GÜNCELLEME 14.02.2019 07:28

"Sivil Hava Meydanları, Limanlar ve Sınır Kapılarında Güvenliğin  Sağlanması, Görev ve Hizmetlerin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik  Yapılmasına Dair  Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, ülke genelinde kamu ve özel sektöre ait sivil havalanları,  limanlar ve sınır kapılarında güvenlik stratejilerini belirlemek, koordinasyonunu  ve uygulanmasını takip etmek amacıyla Merkez Güvenlik Kurulu oluşturuldu.

Kurul, İçişleri Bakanı tarafından görevlendirilecek Bakan Yardımcısı  başkanlığında, ilgili bakanlarca görevlendirilecek Ulaştırma ve Altyapı ile  Ticaret Bakan Yardımcıları, Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Komutanı,  Gümrükler Genel Müdürü, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü, Sivil Havacılık Genel  Müdürü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ve İller İdaresi Genel  Müdüründen oluşacak.

Kurul iki ayda bir kez, gerekli hallerde daha sık toplanacak.

Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda Milli Sivil Havacılık Güvenlik  Kuruluna yapılmış atıflar, Merkez Güvenlik Kuruluna yapılmış sayılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki