Türk halkı tepkili: İncirlik kapatılsın!

Suriye, PKK/PYD ve FETÖ konusunda oyalama taktiği güden ABD’ye öfke büyüyor. Türk halkı teröre karşı Türkiye’nin yer almayan ABD’ye İncirlik Üssü’nün kapatılmasını istiyor. İncirlik 1951’den beri Türkiye karşıtı projelerin planlandığı yer oldu. 15 Temmuz’daki FETÖ’cü darbe girişimi buradan yönetildi. Terör örgütü PKK/PYD’ye binlerce TIR silah da buradan gitti.

Türk halkı tepkili: İncirlik kapatılsın!
Türk halkı tepkili: İncirlik kapatılsın!
GİRİŞ 16.02.2019 06:42 GÜNCELLEME 16.02.2019 06:51
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Türkiye ile ABD ilişkileri bir kez daha tarihi bir sınamadan geçiyor. Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki terör unsurlarını temizleyip 4 milyon Suriyeliyi eve döndürme planları yaparken ABD, konumunu net bir şekilde ortaya koymadı. ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Suriye’den çekileceğiz’ açıklamasının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen somut bir adım atılmadı.

ABD NABIZ YOKLADI

Açıklamanın tam aksine bölgeye yeni silah ve asker sevkiyatı yapıldığı gibi ABD’nin, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin de aralarında olduğu ülkelerle ‘Türkiyesiz’ çözüm arayışı dikkat çekmeye başladı. Türkiye’nin ‘güvenli bölge’ kurmayı planladığı Fırat’ın doğusunda, Türkiye’yi bypass ederek diğer koalisyon ülkeleri ile ‘gözlem gücü’ kurma konusunu masaya getirdi. Bu girişimi kamuoyu ile paylaşan ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, önceki gün Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda da nabız yokladığı öğrenildi.

KAMUOYU TEPKİLİ

Bir yandan Suriye’den çekileceğini açıklayan diğer yandan da bölgeye yerleşip terör örgütlerine destek vermeye devam eden ABD’ye karşı Türk kamuoyunda öfke giderek büyüyor. Türk halkının büyük çoğunluğu Suriye, terör örgütü PKK ve FETÖ konusunda Türkiye’nin yanında yer almayan ABD’ye karşı adımlar atılmasını ve ilk olarak da İncirlik Üssü’nün kapatılmasını istiyor. İncirlik inşaasına başlandığı 1951’den beri Türkiye karşıtı projelerin planlandığı yer oldu. 15 Temmuz’deki FETÖ’cü darbe girişimi buradan yönetildiği gibi, terör örgütü PKK/PYD’ye binlerce TIR silah da buradan gitti.

ANKETLER ‘KAPATILSIN’ DİYOR

2017 yılında elektronik ortamda yapılan 45 bin kişinin katıldığı ankette  “Sizce Adana'daki İncirlik Üssü ABD'nin kullanımına kapatılmalı mı?” sorusuna katılımcıların yüzde 97'si 'EVET' cevabını vermişti. 45 binlik dev ankette vatandaşların ezici çoğunluğu, İncirlik'in ABD kullanımına kapatılmasını istemişti. Üssün devamından yana olanların oranı yalnızca yüzde 3'te kalmıştı.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 100
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik üssü ABDnin küçük Pentagon’u dur!
    Cevapla
  • Trabzonlu Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakın bir zamanda bir rüzgâr gelecek abd nin adı yeni dünya olacak az sabır...
    Cevapla
  • cenk1453 5 yıl önce Şikayet Et
    abd incirlikden defolup gitsin
    Cevapla
  • Arıza tespit 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece incirlikten değil mumkunse dünyadan defolmalı abd
    Cevapla
  • ÜNAL 5 yıl önce Şikayet Et
    derhal incirlik üssü kapatılsın nato üslerindede denetimleri türk askeri alsın onlara nato üstünde kıvışlama yetkilerini durdurun. bekamıza abd den tehdit var apaçık. nato demek abd demek . insiyatifi türk ordusu ele alsın. abd ve ab kalleşler. patriotu çekişlerini unutmadık unutmayacağız.. fetöcülere rus uçağı düşürten abd.
    Cevapla
  • www 5 yıl önce Şikayet Et
    ERBAKAN HOCAM. Nato islama savas asti cikalim dedi ABD buyuk israili kurmak icin suriyeyi karistiriyor dedi biz hicmi buyuk SOZU dinlemiycez dik durmasaydik kibris bize sadece hayal olacakti.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısın zarardan başka ne faydası var oradakileri bile biz besliyoruz ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar