İlk Cemre ne zaman düşecek? 2019 Havalar ısınması için cemre düşmesi...

Şubat ayının son haftalarında Türkiye'de etkili olan soğuk havaların ardından ilkbaharın habericisi kabul edilen cemre düşmesi büyük merak konusu. Cemre 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa düşer böylece havalar ısınır. Peki 2019 ilk cemre ne zaman düşecek? Cemrelerin düşmesiyle birlikte havalar ısınacak ve bahar gelecek. İşte ilk cemrenin düşeceği tarih...

İlk Cemre ne zaman düşecek? 2019 Havalar ısınması için cemre düşmesi...
İlk Cemre ne zaman düşecek? 2019 Havalar ısınması için cemre düşmesi...
GİRİŞ 21.02.2019 08:57 GÜNCELLEME 21.02.2019 08:58

Şubat ayı ile birlikte soğuk hava dalgası yurt genelinde etkisini gösterdi. Sıcak havanın gelmesini isteyen vatandaşlar cemrenin ne zaman düşeceğini merak ediyor. Arapça kökenli bir kelime olan "cemre"nin sözlük anlamı kor yani ateştir. Halk arasında ise sıcaklığın artması ve baharın gelişi olarak bilinir. Cemre 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa düşer böylece havalar ısınır. Peki birinci cemre, ikinci cemre ve üçüncü cemre ne zaman düşecek?

CEMRELER NE ZAMAN NEREYE DÜŞER?

 

 

Cemre 19-20 Şubat’ta havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat’ta suya ve üçüncü cemre 5-6 Mart’ta toprağa düşer. Cemreler birer hafta arayla düşerek ilkbaharın gelmesine neden olur.

Cemre Ne Zaman Düşecek?

 

 

1. cemre havaya (19-20 Şubat)
2. cemre suya (26-27 Şubat)
3. cemre (5-6 Mart) toprağa düşer.

CEMRE DÜŞÜNCE NE OLUR?

"Cemre düşmesi" hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.

Halk arasında cemre düşmesiyle birlikte Hıdırellez ve nevruz kutlamaları başlamaktadır. Cemre düşmesi Türk kültüründe de önemli bir yere sahiptir. Kültür ve edebiyat alanında kendine yer bulmuştur. Osmanlı zamanında Divan şairleri cemre zamanlarında önemli kişilere övgü şiirleri yazarlardı. Bu şiirlere ‘cemreviye’ denilmektedir.

Cemre Düşmesi Nedir?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...