Diyanet İşleri Başkanı böyle uyardı: Sigara...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Dünyada ve ülkemizde yıllarca 'haram' denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız." dedi.

GİRİŞ 17.02.2019 07:03 GÜNCELLEME 17.02.2019 09:41
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu'nda din görevlileriyle basına kapalı olarak toplantı gerçekleştirdi.

 

 

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, İslam'dan önce dünyanın çeşitli yerlerinde var olan yanlış anlayışların benzerlerinin günümüzde de bulunduğuna işaret ederek, çocukların, gençlerin çeşitli bağımlılıklarla adeta zihinlerinin yok edilmesine engel olacaklarını belirtti.

'BU NE BÜYÜK BİR FACİADIR'

Sigara kullanımı nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Erbaş, "Dünyada ve ülkemizde yıllarca 'haram' denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız. Çünkü sadece bizim ülkemizde bir yılda 115 bin kişi hayatını kaybediyor. Bu ne büyük bir faciadır." ifadelerini kulandı.

 

 

Erbaş, 4-6 yaş Kur'an kurslarının önemli bir imkan olduğunu vurgulayarak, "Çocuklar büyürken, karakterleri oluşurken etkimiz olsun istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR 149
  • Musafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Esasen bu ülkede sigara problem değil bu dini anlatmada problem var. Herkes kafasına göre hüküm vermemeli.. eğer bu ülkede diyanet diye bir kurum var ve ve dini anlatmaya mecbursa hangi yolu izlediğini ve neye göre hüküm verdiğini de anlatmalıdır.. acaba yöntem klasik biz sadece kurana uyarız mı yoksa ehli sünnete göre delil kabul edilen yontemler mi yada sadece siyasi olarak verilen bir karar mı...
    Cevapla
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    Sigara içen birileri kendilerine teselli aramak ve o yönde kendi inançlarını tatmin etmek için şehrin hava kirliliğini örnek vermiş. Böyle saçma sapan kıyas yapan kişi kılıf uydurmaya çalışmış.Ama başaramadı.Çünkü İslam dininde kasten ve bilinçli yapılan şeyler gunahtır.İstem dışı veya bilmeden yapılan şeyler gunah değildir.Tabi islam dinini bilmediği için saçmalar durur. Bunu hristiyana anlatsan desen Allah bu vucudun hesabını bizden ahirette soracak diye.O bile anlardı.Çünkü hiristiyan da ahiret inancı tek tanrı inancı vardır.Yani peygamberimize inanmayan bir kişiye anlatsaydı rahat bir şekilde anlardı
    Cevapla
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    Sigara içmek diyelimki sağlığı zararlı değil.Yani sağlığa zararı olmayan sigara keşfettiler örneğin diyorum. Yine haram olur.Sebebi ise insan içtiği sigara ile kafa bulmaya,huzur bulmaya çalışıyor. Kuran ne diyor?Huzuru zikir ile bul.İnsan huzuru veya stres atmayı eğer sigara gibi şeylerde ararsa o zaman kurana ters gittiği için yararlı sigara dahi olsa yine haram olur.Çünkü stres ibadet ve zikir ile atılır.Bunların dışındaki somut şeyler haramdır.
    Cevapla
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    Sigaranın haram olduğunu anlamak veya bilmek için ne kitap okumaya gerek var ne de hocaları dinlemeye gerek vardır.Sebebi ise islam dini aklı olana farzdır.İslam dini deliye farz değildir. O halde bir insan birazcık düşünmeli vucuduma ellerimle zarar veriyorum,ahirette bu benden sorulur diye. Senden eğer hesap soruluyorsa o halde emanet olan vucudumuza sahip çıkmalıyız.Sahip çıkmazsak gunah işlemiş oluruz. Toplumumuzda sigaranın haram olduğunu demekki bilmeyecek ve de anlamayacak kadar insanlar olduğuna göre dini konularda çok geriyiz demektir.Ama bu tabi bu insanların sayısı fazla değildir.Ben şimdiye kadar kime anlattıysam evet haram demiştir.
    Cevapla
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    Tuba kadar cahil bir bayan olduğunu düşünmüyorum.Allah azze ve celle akıl fikir vermiş.İlk okul çoçuğuna anlatsan bile anlar sigaranın neden haram olduğunu. Sigara ciğer hücreleri dışında beyin hücrelerine de zarar veriyor.Sen vucuduna ne şekilde zarar verirsen ver,sonuçta gunaha giriyomusun giriyosun. Hala aklın şeytanlığa çalışıyo tuba.Sana da yazık olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!