Yeni askerlik sistemi ne zaman yasalaşacak? Bedelli askerlik çıkış tarihi...

Milyonlarca gencin merakla beklediği yeni askerlik sistemini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Şimdide gözler kalıcı bedelli askerlik ve yeni askerlik sisteminin ne zaman yasalaşacağına çevrildi. Özellikle askerde vatani görevine devam edenlerin araştırdığı konunun ayrıntıları gelmeye devam ediyor.

Yeni askerlik sistemi ne zaman yasalaşacak? Bedelli askerlik çıkış tarihi...
Yeni askerlik sistemi ne zaman yasalaşacak? Bedelli askerlik çıkış tarihi...
GİRİŞ 19.02.2019 11:55 GÜNCELLEME 19.02.2019 11:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Askerlik çağına gelen vatandaşların merakla araştırdığı yeni askerlik sistemi için önemli gelişmeler aktarıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nın geliştirdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yeni askerlik sistemi hakkında detaylar dün gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle üzerinde durduğu yeni askerlik sistemi hakkında vatandaşların kafalarındaki soru işaretleri de giderildi. Peki, yeni askerlik sistemi nasıl olacak? Tek tip askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girip yasalaşacak? İşte Erdoğan'ın yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamaları...

 

 

12 AYLIK YEDEK SUBAYLIK DEVAM

-Askerlik sistemiyle ilgili yeni sistemde lisan ve lisans üstü için belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam edecek.

 

 

İKİ YILLIK YÜKSEKOKUL MEZUNLARI İÇİN YENİLİK

-2 yıllık meslek yüksek okul mezunları için ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriliyor. .İki aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta döneminde maaş ödenecek.

LİSE MEZUNLARINA 6 AY+6 AY ASKERLİK

-Lise ve altı mezunlar için 6 ay+6 ay askerlik uygulaması getiriliyor.

(6 ay artı 6 aylık askerlik uygulaması) Bir aylık eğitimini tamamlayıp 5 aylık kıta hizmetini bitirerek ilk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. Şayet askerliğe devam etmeyi tercih ederlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar.

BEDELLİ KALICI HALE GELİYOR

-Dövizle askerlik uygulaması sürecek. Bedelli askerlik uygulamasını belirli bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz. Eğitim durumuna bakılmaksızın herkes bedelli askerlik yapabilecek. Bedelli askerlikten gelen kaynağın eğitim dönemleri dışında tamamı maaşlı hale gelen diğer görevlilerin maliyetlerini karşılayacak

PEKİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Konuyla ilgili detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan net bir tarih vermedi. Fakat tüm çalışmanın tamamlanmasından sonra seçimden önce veya hemen sonra yeni sistemin resmi gazete yayımlanması bekleniyor.

YORUMLAR 10
  • esmanur 5 yıl önce Şikayet Et
    umarım hemen çıkar bu yasa gerçekten çok iyi olur çünkü abimin ice pisikolejisini bozmaya başladılar 6 ay icinde biter ve gelir
    Cevapla
  • mshsn 5 yıl önce Şikayet Et
    Silah altindakilirini vuruyor mu bir şey deyin
    Cevapla
  • aaaaa 5 yıl önce Şikayet Et
    silah altindakileride kapsar
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    biran önce çıkmasını bekliyoruz.
    Cevapla
  • burak 5 yıl önce Şikayet Et
    silah altında olanlara vuruyormu benım 5 ayım kaldı bıtmesıne askerlıgn
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    yeni askerlik sistemi çok iyi inşallah bir an önce çıkar uzman çavuş alımlarında askerlik yapanlara öncelik verilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor