Kural ihlali yapan sürücüler helikopterle tespit edildi

Gaziantep'te jandarma ekipleri, helikopter destekli yaptığı trafik denetiminde kural ihlali yapan sürücüleri tespit edip ceza kesti.

GİRİŞ 18.02.2019 23:57 GÜNCELLEME 18.02.2019 23:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığının trafik kazalarını önleme amacıyla hayata geçirdiği "100 günlük eylem planı" kapsamında uygulamaya konulan helikopterle trafik denetimi, İl Jandarma Komutanlığı Şahinbey İlçe Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince Gaziantep-Adıyaman kara yolunda gerçekleştirildi.

 

 

Algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi amacıyla yapılan uygulamada, helikopter ekibi havadan kural ihlallerini anında tespit etti. Kara yolunda ise jandarma trafik ekipleri 5 ayrı noktada görev aldı.

2 BİN 500 LİRA PARA CEZASI

 

 

Helikopter ile kural ihlalleri tespit edilen sürücüler, uygulama noktalarındaki görevlilere bildirildi. Ekipler hatalı sollama yapan, yakın takip mesafesine uymayarak kural ihlalinde bulunan, sağ şeritte ve bankette uygunsuz bekleyen, tehlikeli şerit değiştiren sürücüleri uygulama noktasında durdurdu.

Sürücü belgesi ve ruhsat denetiminden sonra kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Yaklaşık 2 saat süren uygulamada 9 sürücüye toplam 2 bin 500 lira para cezası verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • ny ıı 5 yıl önce Şikayet Et
    yetmez ucak daha az yakıyo ucakla denetlen yazıkklar olsun
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Konuyu paraya bağlayan yorumcular... İNŞALLAH trafik kazaların da sevdikleriniz zarar görmez o zaman paranın ne kadar değersiz olduğunu anlarsınız...
    Cevapla
  • yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım istanbula ne zaman gelecek denetim. otoyolda makas atanlardan emniyet şeridinden gidenlerden ters yöne girip trafiği alt üst edenlerden dörtlüleri yakıp dar yolları kapatanlardan hemen geleceğim bahanesiyle aracını yolun ortasına bırakıp gidenlerden trafiğin kilitlenmesine sebep olan kuraltanımaz dolmuşçulardan bıktık artık...
    Cevapla
  • Türkiye, 5 yıl önce Şikayet Et
    Dron gibi düşük maliyetli, daha küçük araçlar kullanılarak ta bu kontroller sağlanabilir.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    komik adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor