Bağcılar'da 24 saat açık kütüphane!

İstanbul'da üye sayısı bakımından 3. sırada yer alan Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi, artık 24 saat hizmet vermeye başladı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Kütüphanelerimizi yaşayan mekanlar haline dönüştürüyoruz. Kafalardan zaman engelini kaldırıyoruz. Saat 22.00’ye kadar açık olan kütüphanemiz Pazartesi gününden itibaren 24 saat hizmet vermeye başladı" dedi.

Bağcılar'da 24 saat açık kütüphane!
Bağcılar'da 24 saat açık kütüphane!
GİRİŞ 19.02.2019 15:39 GÜNCELLEME 19.02.2019 15:39

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, geçen hafta ilçede gençlerin uğrak merkezlerinden biri olan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etmişti. Burada üniversite sınavına hazırlık yapan gençlerle ve ders çalışan öğrencilerle sohbet eden Çağırıcı, kütüphane müdavimlerini sevince boğan müjdeyi vermişti. Çağırıcı verdiği sözü tutarak kütüphaneyi 24 saat hizmete açtı.

 

 

Kütüphanede yeni bir döneme girdiklerini söyleyen Çağırıcı, "Kütüphanemiz gün boyu dolup taşıyor. Bu yoğunluktan dolayı öğrencilerimiz zaman ve yer sıkıntısı yaşayabiliyor. Bu yönde bizden çok sayıda talepler oluyordu. İstekleri olumlu bulduk. Kütüphanelerimizi yaşayan mekanlar haline dönüştürdük. Kafalardan zaman ve yer engelini kaldırıyoruz. Saat 22.00’ye kadar açık olan kütüphanemiz Pazartesi gününden itibaren artık 24 saat boyunca hizmet vermeye başladı. Hemşehrilerimiz istediği saat gelip kütüphanemizden istifade edebilecek. Bu adımın çok yararlı olacağına inanıyorum" dedi.

"ÜCRETSİZ ÇORBA İKRAMI"

 

 

Bağcılar’da 15 yıl önce açılan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi, 27 bin 990 üye sayısıyla İstanbul’da üye sayısı bakımından 3. sırada bulunuyor. "Herkes için kütüphane" projesi kapsamında Kütüphanede internet seminerleri, atölye çalışmaları, kütüphane ziyaretçilerine e-devlet uygulamaları, özgeçmiş hazırlama, kariyer portallarını kullanma, temel bilgisayar eğitimleri, açık eğitim kaynakları, güvenli internet ve güvenli bilgi, sınıf yönetimi, kişisel gelişim, farkındalık ve Bilge-İş eğitimi de veriliyor. Ayrıca kütüphanede bulunanlara ücretsiz olarak sabah, öğlen ve akşam çorba ikram ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!