Almanya'dan Türklere Nazi uygulaması!

Aşırı sağcı Afd’li vekil Kay Gottschalk "Almanya'daki Türk dükkânlarını boykot edin. Onların yüzde 70'i Erdoğan'ı destekliyor" dedi. Nazi Almanya'sında Yahudiler için yapılan boykotun aynısını Türkler için başlattı. Savcılık ise bu sözler için kovuşturma gereği bile gerek duymadı. Nazi uygulamaları resmi ağızdan meşrulaştırıldı.

Almanya'dan Türklere Nazi uygulaması!
Almanya'dan Türklere Nazi uygulaması!
GİRİŞ 19.02.2019 16:14 GÜNCELLEME 19.02.2019 16:14
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Haber7.com / Tarık Dağlı

 

 

Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi kendileri için işletilmeyen birçok demokrasi uygulamasına kulaklarını kapatırken bu faşist tavırlara bir yenisi daha eklendi. Hem de Nazi dönemi Almanya'sını aratmayacak türden...

RESMİ AĞIZDAN TEK BİR TEPKİ YOK

 

 

Almanya'da aşırı sağcı parti AfD Başkan Yardımcısı ve Federal Meclis Milletvekili Kay Gottschalk, Almanya'nın Krefeld kentinde AfD'nin 24 Ocak'ta yılbaşı resepsiyonunda "Vicdan sahibi tüm vatandaşlara sesleniyorum: Almanya'daki Türk dükkânlarını boykot edin. Onların yüzde 70'i Erdoğan'ı destekliyor" dedi. Irkçılıktan belki de ağzı en çok yanan ülke olan Almanya’da bu sözlere resmi ağızlardan tek bir tepki bile gelmedi. Oysa yıllar önce Nazizm, benzer bir şekilde kendisini göstermişti. 1933’te Adolf Hitler liderliğindeki Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi (NSDAP) üyeleri Yahudilere ait olan dükkanların vitrinlerine Jude (Yahudi) yazmış ve "Almanlar. Kendinizi savunun. Yahudilerden bir şey satın almayın" yazılı afişlerle boykot başlatmışlardı. Başlarda çok da önemsenmeyen bu ırkçı hareket adım adım daha da zalimleşerek kısa süre içinde bir soykırıma dönüşecekti.

Nazi propagandasının bir kopyası olan Türk boykotunu dillendiren Kay Gottschalk’a Almanya’dan tek bir tepki bile gelmeyince Krefeld Belediye Meclisi'nin Sosyal Demokrat Partili (SPD) üyesi Halide Özkurt, Türkleri hedef alan Kay Gottschalk hakkında polise suç duyurusunda bulundu.

GENELLEME YOKMUŞ!

İlk başta AfD özelinde gibi görünen bu Nazi uygulamasının aslında Almanya için kurumsal bir etiket olduğu ise Halide Özkurt’un suç duyurusu sonrası belgelendi. Krefeld savcılığı "Türk mağazalarını boykot edin, çünkü yüzde 70’i Erdoğan'ı destekliyor" çağrısının genelleme biçimde bir millete karşı insanlıkla bağdaşmayan ırkçı bir tutum içermediğinin gerekçe göstererek kovuşturmaya gerek olmadığı hükmünü verdi.

1933'te Hitler'in partisine üye Naziler, Yahudi dükkanlarından alışveriş yapılmaması çağrısında bulunarak boykot başlatmıştı.

SADECE AfD DEĞİL ALMANYA'NIN BAKIŞI BU

Savcılığın Nazi propagandasının bir kopyası olan bu söylem karşısında ceza vermek bir yana, soruşturulacak bir taraf görmemesi ise Almanya’da her geçen gün yükselen Nazi çığlıkları atan aşırı sağın devlet ağzıyla 'meşru' görüldüğünün en büyük kanıtı oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 57
  • Yozgatli 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım yar ve yardımcımız olsun,çıkarları kesilen her ülke düşman kesildi.Dost bildiklerimiz düşman çıktı.
    Cevapla
  • Mert Yıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya öncelikle kendisini esir almış, abd fransa ingiletereden kurtulup bağımsız olsun. Türklerden zarar gelmez
    Cevapla
  • Terörist abd 5 yıl önce Şikayet Et
    almanlar nazi kalıntısı değil bilakis NAZİDİRLER. şunu Müslümanlar anlayamadı. Ayıdan (Rusya) post, Gavurdan (israil , ingiltere , abd , fransa, hollanda ve diğer kefereler) dost olmaz
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    tipsiz...
    Cevapla
  • Thy 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yeni bir şey değil. CHP 90 senedir islam dinini yok etmek istiyorlar demokratı adına. Çünkü kendileri ateist olduğu icin baksa düşünce istemiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması