İŞKUR kura çekimi ne zaman yapılacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı..

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından 11.02.2019 – 15.02.2019 tarihleri arasında başvuruları kabul edilen 3 bin 264 personel alımı sonuçları için bekleyiş devam ediyor. Peki İŞKUR GSB personel alımı kura çekimi ne zaman yapılacak?

İŞKUR kura çekimi ne zaman yapılacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı..
İŞKUR kura çekimi ne zaman yapılacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı..
GİRİŞ 21.02.2019 09:06 GÜNCELLEME 21.02.2019 09:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanlığı yayımlanan ilana başvurular İŞKUR üzerinden yapılmıştı. Başvuru işlemleri tamamlanan Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker (Pedallı Araçlar), Otobüs Kaptanı (Şoför), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson (Servis Elamanı), Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri ile Muhasebeci meslek kolunda daimi süreli işçi ile Temizlik Görevlisi meslek kolunda engelli ve eski hükümlü işçi alımı kura işlemleri için gözler İŞKUR’a çevrildi. Peki İŞKUR kura çekimi ne zaman yapılacak?

 

NİHAİ LİSTELER AÇIKLANDI

GSB kadrolu işçi alımında nihai listeler Türkiye İş Kurumu tarafından açıklandı. Nihai listelerde, başvuru yapan adayların hepsine yer verildi. Nihai listeler, o kadroya başvuru yapan adayların hepsini gösteriyor. Bu adaylar kuraya alınacak ve her il için alınacak sayının 5 katı kadar aday kura ile belirlenecek. Her kadro ve il için listeler İŞKUR üzerinden erişime açıldı. Nihai listeye İŞKUR üzerinden bakabilirsiniz.

 

 

İŞKUR KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekim yeri ve tarihleri daha sonra GSB internet sitesinde yayımlanacaktır. Kura çekimi noter huzurunda yapılacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir. Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Temizlik görevlisi olarak işe alınacak 278 engelli ve 146 eski hükümlü, 27 Şubat günü noter huzurunda kuraya tabi tutulacak ve kura sonucunda belirlenecek asıl adaylar ileri bir tarihte sözlü sınava tabi tutulacaklar.

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri ve Muhasebeci olarak işe alınacaklar sözlü sınava tabi tutulacaklar. Bunların dışında kalan meslek kollarında başvuranlar ise 27 Şubat günü noter huzurunda kuraya tabi tutulacak ve kura sonucunda belirlenecek asıl adaylar ileri bir tarihte sözlü sınava tabi tutularak işe alınacaklar.

 

Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar ilgili il müdürlüklerine istenilen belgeleri daha sonra belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Ancak fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık veya doğum mazereti nedeniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten askerlik belgesi, doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.

Belgeleri teslim alınan adayların, Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırmasının sonuçlanmasını müteakip yazılı tebligat yapılmak suretiyle göreve başlamaları sağlanacaktır.

Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini takiben göreve başlamaları sağlanacaktır.

Ataması yapıldığı halde göreve başlamayanların, deneme süresi içinde işten ayrılanların, belirtilen süre içerisinde belge teslim etmeyenlerin/feragat edenlerin veya başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine, mezkûr Yönetmelik hükümlerine istinaden yedek listeden atama yapılacaktır.

YORUMLAR 1
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    atasever
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!