Zengin'in sözlerini cımbızlayıp saldırdılar!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in TBMM'de yaptığı açıklamayı cımbızlayarak servis eden sol marjinal grupların yayın organları hem Zengin'i hem emniyet teşkilatını hedef aldı.

GİRİŞ 20.02.2019 13:30 GÜNCELLEME 20.02.2019 16:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, üniversite öğrencisi Merve Demirel'in Ankara'da gözaltına alındığı sırada polisin cinsel tacizine maruz kaldığı iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, Demirel'in yaşadığı mağduriyetin takipçisi olduğunu vurgulamış ancak bu olay üzerinden Emniyet Teşkilatı'nın 'tacizci' olarak itham edilmemesi gerektiğini belirtmişti.

SÖZLERİNİ CIMBIZLAYIP, SALDIRDILAR

Sol marjinal grupların yayın organları, ısrarlar emniyet teşkilatının tek bir olay üzerinden hedef alınmaması gerektiğini belirten Zengin'in  açıklamasını cımbızlayarak okuyuculara servis etti ve Zengin'i 'tacizi savunmak'la suçladı. 

İşte Özlem Zengin'in Meclis'te yaptığı konuşmanın tam metni

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

"Bir süredir zaten Genel Kurulda da özellikle Emniyet teşkilatımıza ilişkin çok nahoş ifadeler kullanılıyor. Bugün de oldu, hatiplerden birisi bir ilçe emniyet müdürümüz için "sözde emniyet müdürü" ifadesini kullandı. Bunu tabii şiddetle reddediyoruz çünkü devletimizin görev verdiği, görevlendirdiği bir ilçe emniyet müdürüne hiç kimsenin "sözde emniyet müdürü" demeye hakkı yoktur. Ha, görevini yaparken bir hatası varsa, eğer böyle bir işkence iddiası varsa, bunun somutlaşması hâlinde biz sonuna kadar bunun takipçisiyiz. Hiçbir çocuğun, insanın işkence görmesine, bizler hukuk insanları ve milletvekilleri olarak tahammül edemeyiz. Şimdi, burada şunu ifade etmek istiyorum: Olağan yollarla hak aramaya hepimiz varız ama olağan olmayan yollarla hak aranırken normalini aşan tablolar karşımıza çıkıyor. Ben o görüntüleri izledim, hem emniyet müdürlüğünün çektiği görüntüleri izledim hem de olay esnasında çekilen görüntüleri izledim. Bu görüntüler kamuoyuna dağıtılırken, bence kastı aşan bir şekilde, olaydan öte Emniyet teşkilatını tahkir etmek üzere bir üslup kullanılıyor.

EMNİYET TEŞKİLATI TACİZCİ OLARAK İTHAM EDİLEMEZ

Bizim, burada yapmamız gereken, her ikisini aynı anda görmek. Bir defa şunu belirtmemiz lazım: Prensip olarak, bir insan suç işlerken yakalandığı an ve devamında devam eden süreçler de dâhil olmak üzere asla bir cezalandırmaya tabi tutulamaz, itibarsızlaştırılamaz. Yani bu hareketin, hangi sebeple olursa olsun - kastı aşarak olduğunu inanıyorum ama öyle bile olsa- bu görüntünün bir kadını itibarsızlaştırmasına biz müsaade etmeyiz.Ama aynı şekilde, bu görüntüden yola çıkarak emniyet teşkilatını "tacizci" diye itham etmeye de asla tahammülümüz olamaz

EMNİYETİMİZ ALEYHİNE BİR KAMPANYA YÜRÜTÜLÜYOR

Benim şahsi görüşüm, bir avukatım, yıllardır bu işlerin içerisindeyim; bu görüntüleri izlerken, ben, özensizlik içerisinde bir tavır görüyorum yani bir telaş içerisinde bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği bir yanlış hareket var ama bunun da yanlış olduğunu söylüyorum, olmamalıydı. Keşke orada bir kadın polis olsaydı, onlar müdahil olsalardı ama buradan yola çıkarak da... Kaldı ki saatleri de takip ettim Sayın Başkan. Olay 15.00'te gerçekleşiyor, Merve Demirel saat 18.00'de tekrar bir eyleme katılıyor, şu ana kadar hâlâ da bir şikâyeti olmuyor. Ümit ederim, gider, şikâyetçi olur, biz de takip ederiz, nedir mesele, daha detaylı görme imkânımız olur ve bir gün sonra da sosyal medya üzerinden bu olayı aşan bir şekilde Emniyetimiz aleyhine bir kampanya yürütülüyor. Biz hepsinin hakla, adaletle takibinden yanayız.

MERVE DEMİREL'İN SUÇ DUYURUSUNU ANLAMLI BULUYORUM

Yani hem Merve Demirel'in yaşadığı mağduriyet neyse bunu takip edelim ama sonuçta da itham edilen, orada görevini yapan polis memuruna kendini savunmak için bir imkân verelim ama günün sonunda da asla ve kata Emniyet teşkilatımızı tahkir edecek, onları tacizle itham edecek bir tabloya da müsaade etmeyelim. Bu teşkilat hepimizin teşkilatı.

Ben Merve Demirel Hanımefendi'nin yapmış olduğu suç duyurusunu anlamlı buluyorum. Parti olarak sonuna kadar bunun takipçisi olacağız. Bu noktada baktığımız zaman durduğumuz yer aynı yer. Kim neyi yapmışsa biz mağdurun da yanındayız ama suçu ispatlanmadan bir tacizci olarak tanımlanmasını da doğru bulmuyoruz. Bunun takipçisi olacağız. "

 

 

YORUMLAR 10
  • Serpil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence neyin nerede konuşulması gerektiğinin bilinmesi gerekir..
    Cevapla
  • ümit☆korku 5 yıl önce Şikayet Et
    her olayda bayan polis olması mümkün değil, polis alımında hep onda bir oranında bayan alındığını görüyoruz. birde olayı görüntülerden değilde sahada görsek bu konu haber bile olmaz bu da böyle biline, bu olaydaki asıl cımbızlama polise karşı yapılandır
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    asker ve polis bu vatanın gözbebekleridir.mit de beynidir.her meslekte her toplumda illaki çürük elmalar vardır.bunların tamamını suclayarak algı oluşturmaya calisan her kim olursa olsun kanı ve sütü bozuk haindir.
    Cevapla
  • Birkay 5 yıl önce Şikayet Et
    ayasofya camisi açılsın 5816 kanununu çıkartın.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Olayı bilmiyorum fakat eğer bir polis vatandaşı taciz etmişse hemen hapse atılmalı. Tum mesleklerin içinde çoğunlugu duzgun insanlar olmak uzere namussuzlarda var hiç kimseyi konuşturmadan cezayı kesmeli devlet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!