DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan Kılıçdaroğlu'na zor soru

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a, CHP'de yaşanan ayrılıkları ve önemli isimlerin DSP'yi tercih etmesinin sebebini sorduk. Aksakal, CHP'nin mevcut yönetimini sert bir dille eleştirdi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan Kılıçdaroğlu'na zor soru
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan Kılıçdaroğlu'na zor soru
GİRİŞ 20.02.2019 14:45 GÜNCELLEME 20.02.2019 16:12
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Haber7.com Haber Şefi İbrahim Günay'a önemli açıklamalarda bulundu. Aksakal, CHP yönetiminin, CHP’den aday gösterilmeyen bazı isimlerin DSP tarafından aday gösterilmesini eleştirmesini, demokrasi ayıbı olarak gördüklerini söyledi.

 

 

Aksakal, "Sayın Kılıçdaroğlu, DSP'ye geçenler için "DSP'ye bir şey söyleyemeyiz" diyor ama geçen isimler "ahlaklı bir iş yapmamıştır" diyor.  Yani 'ahlaksız'dır demeye getiriyor. Peki sayın Seyit Torun DSP'nin adayıyken, CHP'ye geçti. Bu da mı ahlaksız bir iştir?" diye sordu?

Aksakal'ın açıklamalarından satırbaşları:

 

 

Yerel seçimlerde biz DSP olarak 433 yerde aday gösteriyoruz. 30 büyükşehir, 51 il, 323 ilçe ve 29 beldede adaylarımız var. DSP 33 yıl önce devleti yönetmek amacıyla kurulmuş bir siyasi partidir.

Bize başka partilerden katılan bazı adayların kamoyunda yer aldığı gibi yaygara kopartacak kadar bir sayıda olmadığını belirtmek isterim. CHP'den DSP'ye geçişler noktasında bir değerlendirme yapacak olursak: DSP önemli bir parti çünkü devleti 3 defa yönetti. CHP'nin bugüne kadar devleti yönetme noktasında olamadığını biliyoruz. 27 senedir bir hükümet ortaklığı bile olmamış bir partiden bahsediyoruz. Dolayısıyla Demokratik Sol Parti gelen adaylar açısından çok önemli bir partidir.

Elbette bize CHP'den de AK Parti'den de MHP'den de BBP'den de katılan adaylar oldu. Biz tabii geçmişte nerede siyaset yapıyordunuz sorusunu kimseye sorma hakkına sahip değiliz. Bir tek şeyi arıyoruz, geçmişte eğer bir siyasi partide yer almışsa o partiyle üyeliğini bitirmiş olma şartını arıyoruz. Hiçbir adayımız başka bir partinin üyesi sıfatıyla bizden aday olmamıştır.

"BAZI İSİMLERİ KABUL ETMEDİK"

CHP'den gelen ve bizden aday adayı olmak isteyen bazı isimleri biz kabul etmedik. Mehmet Sevigen, DSP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istedi. Kabul edilmedi. CHP’nin aday göstermediği Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, DSP ile irtibat kurmak istedi. Sıcak bakılmadı. CHP’nin eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, CHP’nin eski Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Balıkesir / Edremit, Kırklareli, Kadıköy'de Ümit Kocasakal ismini araya koydular. Kabul etmedik. CHP'den aday gösterilmeyen bazı isimler yine partimizden aday olmak istedi fakat biz kabul etmedik. Çünkü: DSP'nin aday belirlerken baz aldığı bazı kriterleri vardır. Biz her sokaktan geçeni kabul edemeyiz.

"CHP KENDİSİNDEN BAŞKA BİR SOL PARTİYE TAHAMMÜL EDEMİYOR"

CHP'nin özellikle sol siyaset zemininde kendisinden başka bir partiye tahammül edemediğini görüyoruz. Dikkat ettiyseniz "Solun merkezi CHP'dir" şeklinde bir inanışları var. Mesela sağ partilere bakın orada böyle bir arayış yok. Kimse birbirine "benim oyumu böldünüz" demiyor. MHP çıkıp BBP'ye benim oyumu bölüyorsun demiyor. Demokrat Parti öyle, AK Parti öyle...Fakat CHP'de maalesef böyle bir sıkıntı var. Kendisi dışında bir sol parti olmasın arzusu içerisindeler. 

CHP'nin ana politikalarıyla çatışan ve çelişen kişilerin CHP kadrolarından gerek Meclise gerekse belediyelere taşınma girişimi yada kendi iç iktidar kavgası gibi partinin içinde rahatsızlık yaratmış olabilir. Zaten kendileri de "Biz yanlış kararlar vermiş olabiliriz" diyorlar. Burada da yanlış verilen kararların karşılığını halk belirleyecektir.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ZOR SORU

Sayın Kılıçdaroğlu, DSP'ye geçenler için "DSP'ye bir şey söyleyemeyiz" diyor ama geçen isimler "ahlaklı bir iş yapmamıştır" diyor.  Yani 'ahlaksız'dır demeye getiriyor. Peki sayın Seyit Torun DSP'nin adayıyken, CHP'ye geçti. Bu da mı ahlaksız bir iştir? Yada Yılmaz Büyükerşen ve onlarla beraber 64 tane belediye başkanımızı transfer ettiler. 

31 Mart akşamı, DSP, etkin ve belirleyici bir parti konumuna taşınacaktır.

 

 

YORUMLAR 28
  • hüsnücan 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki..! CHP her sokaktan geçenlerin partisiymiş
    Cevapla
  • Ke Malll 5 yıl önce Şikayet Et
    Size gelen adayları Belediye başkanı adayı gösteremezsiniz. Çünkü Derinnn solcular birilerini oyarlar yada mezara koyarlar anladın mı? şimdi korkak tavuklar laf cambazlığı yapmayın ...
    Cevapla
  • Selin ce 35 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı
    Cevapla
  • Sami 5 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur ötekine...
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sanki sizin zihniyetiniz onlardan farkli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
CHP'de bir yanda para kulesi bir yanda para saçması! 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?'