Bakan Akar'dan mühimmat kazasıyla ilgili açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hakkarinin Yüksekova ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunup, vatandaşlarla sohbet etti. Burada açıklamalarda bulunan Akar, 'Bu konudaki çalışmalarda daha hassas, dikkatli olunması için gerekenleri yapacağız. Konu şu anda incelenmektedir.' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 20.02.2019 22:50 GÜNCELLEME 21.02.2019 09:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Akar, beraberinde Orgeneral Güler ile akşam saatlerinde  Hakkari'ye geldi. Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda 2. Ordu Komutan Vekili  Korgeneral Sinan Yayla, Vali İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler  ve diğer yetkililerce karşılanan Bakan Akar ilk olarak Yüksekova Kaymakamlığı'na  geçti.

 

 

Burada, çalışmalara ilişkin bilgi alan Akar, sonrasında Orgeneral  Güler, Vali Akbıyık ve beraberindekilerle ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti.   Bakan Akar'ın ilk durağı bir taksi durağı oldu. Buradaki esnafla soba başında  oturan Akar, taksicilerle bir süre sohbet etti.

 

 

Esnafın terörle mücadelede sağlanan başarıdan duyduğu memnuniyeti  ifade etmesi üzerine Bakan Akar, "Bölge halkımızın güvenliğine, polisimize,  askerimize sahip çıkması gerçekten çok önemli. Şu anda bizim burada gördüğümüz  halkımız bu işi çözdü, bu işin gerçeğini anladı. Bu konudaki bizim  hazırlıklarımız da tamam. Bundan sonra bizi kimse tutamaz inşallah. Çok daha  rahat, huzur ve güven içinde yaşayacağız." diye konuştu.

Bakan Akar ve Orgeneral Güler daha sonra çarşı esnafını da gezerek  sohbet etti. Bir markette alışveriş yapan öğretmen çiftle de konuşan Akar,  öğretmenlerin önemli bir görevi yerine getirdiklerini, vatanını, milletini seven  nesillerin yetiştirilmesinde kendilerine önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

Tümen Komutanlığı'nda denetleme

Akar ve Güler daha sonra 3. Piyade Tümen Komutanlığı'na geçerek  inceleme ve denetlemelerde bulundu. Harekat merkezinde, çalışmalara ilişkin bilgi  alan Bakan Akar, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Akar, milletin rahatı, huzuru ve güvenliği için Mehmetçik'in fedakarca  görev yaptığını ve yapmaya devam ettiğini belirterek, "Memleketimize sahip  çıkacağız." diye konuştu.

Terörle mücadeledeki yeni safhanın 2015'te İkiyaka Dağları'nda  başladığını, sonrasında çukur operasyonlarında sürdürüldüğünü hatırlatan Akar, 15  Temmuz hain darbe girişiminin ardından Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı  harekatlarının başarıyla gerçekleştirildiğini aktardı. Türkiye'nin 3,5 milyon  Suriyeliyi misafir ettiğini anımsatan Bakan Akar, "Bunlardan 311 bini yurtlarına  döndüler. Bundan sonraki hedefimiz, diğer Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine  güven içinde dönmelerini sağlamaktır. Onun için Afrin'deyiz, Cerablus'tayız, El  Bab'dayız, onun için Fırat'ın doğusundaki YPG varlığına son vermek, oranın  temizlenmesi için gayret gösteriyor, çalışma yapıyoruz” dedi.

"Bu sayfayı kapatacağız"

Terörle mücadelede büyük pay sahibi olan şehitleri rahmet ve şükranla  yad eden Hulusi Akar, "Onların kanlarını, ailelerinin gözyaşlarını yerde  bırakmadık. Bu mücadeleyi devam ettirdik, ettireceğiz. Ne zamana kadar? En son  terörist etkisiz hale getirilinceye kadar. Milletimizle omuz omuza mücadelemizi  sürdürerek yurt içinde, yurt dışında bu teröristler neredeyse bulacağız, etkisiz  hale getireceğiz ve  terörle mücadele konusunu, bu sayfayı inşallah kapatacağız."  ifadelerini kullandı.

Sıranın Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine geldiğinin  altını çizen Akar, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili Silahlı Kuvvetlerimiz, her türlü hazırlığını yaptı,  yapmaya devam ediyor. Planlar, hazırlıklar yapıldı. Önümüzdeki dönemde, yeri ve  zamanı geldiğinde gerekli faaliyetler yapılarak ülkemize, sınırlarımıza,  halkımıza karşı bu YPG tehdidine son verilecek. Bizim yaptığımız sadece ve sadece  halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak. Bizim hiçbir şekilde başka bir  ülkenin toprağında gözümüz yok. Bizim Suriye'nin, Irak'ın toprak ve politik  bütünlüğüne saygımız sonsuz. Şu anda komşularımız içinde bulundukları durumdan  dolayı terörle mücadeleyi yapamadıkları için bunu biz yapıyoruz."

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının bölgenin huzur ve  güvenliğine büyük katkı sağladığını  vurgulayan Akar, tüm bu çalışmaların  uluslararası hukuk ve meşru müdafaadan kaynaklanan haklar kapsamında yerine  getirildiğine dikkati çekti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler olduğunu  yineleyen Akar, "Bizim hiçbir şekilde etnik, dini gruplarla sorunumuz yok, böyle  bir şey asla söz konusu değil. Biz Kürt kardeşlerimizle et ve tırnak gibiyiz.  Yıllarca aynı ekmeği, coğrafyayı paylaşıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızın  saptırılmaması lazım. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir." dedi.

Polatlı'daki mühimmat kazası

Bakan Akar, Polatlı'daki mühimmat kazasına ilişkin olarak, "Bir  tugayımızın yıllık planlı eğitim atışı sırasında meydana gelen kazada 5  arkadaşımız yaralandı. Hemen müdahale edilerek, silah arkadaşlarımızın  sağlık  kuruluşlarına nakli sağlandı ve durumlarını yakinen takip ediyoruz." diye  konuştu.

Yaralıların sağlıklarına kavuşmaları temennisini dile getiren Akar,  şöyle devam etti:

"Kazalar olduğu zaman hem silah arkadaşları olarak bizler hem aileleri  hem de milletimiz üzülüyor. Buna sebebiyet vermemek için tedbirlerimizi devamlı  gözden geçirmek durumundayız. Bu konuda alınan tedbirleri bir kez daha gözden  geçireceğiz. Bu konudaki çalışmalarda daha hassas, daha dikkatli olunması için  gerekli çalışmaları yapacağız. Konu şu anda incelenmektedir. İnceleme sonuçlarını  paylaşacağız."

Bakan Akar ve Orgeneral Güler, denetleme ve incelemelerinin ardından  bölgeden ayrıldı.

YORUMLAR 1
  • İzmirli. 5 yıl önce Şikayet Et
    Üreticide hata varsa onun da hesabı sorulmalı, pardon denecek hadise değil. Hangi standartlarda üretildi ki bu kadar büyük facia önlenemedi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!