İstanbul'da deprem iddası!! Frank Hoogerbeets'dan MEGA DEPREM açıklaması

Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak adlandıran Frank Hoogerbeets mega deprem tahminini duyurdu. Geçtiğimiz gün Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından 46 artçı sarsıntı meydana geldi. Peki bugün gerçekten deprem olacak mı? İşte Frank Hoogerbeets'un iddası...

İstanbul'da deprem iddası!! Frank Hoogerbeets'dan MEGA DEPREM açıklaması
İstanbul'da deprem iddası!! Frank Hoogerbeets'dan MEGA DEPREM açıklaması
GİRİŞ 22.02.2019 10:29 GÜNCELLEME 22.02.2019 10:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dün gece yaşanan depremle birlikte Türkiye gündeminin ilk sırasına depreme dair gelişmeler oturdu. Hal böyle olunca Frank Hoogerbeets İstanbul Mega Deprem tahmini akıllarda soru işareti bıraktı. Kendini yeni nesil deprem uzmancısı olarak adlandıran Frank Hoogerbeets'in yaptığı tahminde 21 Şubat'ta 8 büyüklüğünde deprem meydana geleceğini belirtti. Dün akşam Çanakkale'de yaşanan deprem ardından bir çok kişi internet üzerinden bu iddianın cevabını araştırmaya başladı Peki bugün deprem olacak mı?

 

 

İSTANBUL'DA MEDA DEPREM UYARISI!

Frank Hoogerbeets'in deprem tahmininin arkasında ise 13 Şubat'ta Mars, Dünya ve Uranüs'ün aynı hizaya gelmiş olması var. Ortaya çıkan kütle çekim kuvveti, tektonik plakalar üzerinde gerilim yaratacak ve bu deprem gerçekleşecek.

 

 

Richter ölçeğine göre 8'in üzerindeki depremler ‘büyük deprem' olarak adlandırılıyor. Bu depremlerin, depremin merkez üssüne yakın noktalardaki toplumları yok edebileceği belirtiliyor. 9 şiddetindeki bir depremde ise yer kabuğunda yarılmalar oluyor. Hoogerbeets sitesinde yaptığı tahminlerde, deprem için 21 Şubat tarihini işaret ediyor.

Frank Hoogerbeets

Deprem tahmini yapan Frank Hoogerbeets kimdir, Ditrianum sitesi nedir?

Web sitesinde yazan Frank Hoogerbeets, Dünya'nın tektonik plakalarının hareket edebileceğini ve bu yüzden richter ölçeğine göre neredeyse 9 büyüklüğünde depremin olabileceğini açıkladı.

Frank Hoogerbeets aslında şarkıcı ve söz yazarı. Aynı zamanda uzay bilimiyle ilgilenen birisi.

2002 yılında Ditrianum adlı siteyi kurmuştur.

DEPREM NASIL OLUŞUR?

Farklı çeşitleri var olan depremlerin önemli bir kısmı benzerlik gösterirken yeryüzünün 12 kilometre derinliğinde meydana gelmektedir. Elastik kısımda sıcaklığın az olmasından dolayı yer kabuğu hareketleri var olurken çok uzun süreli hareketlerin devamı da dalgalanmaları beraberinde getirmektedir. Fay olarak adlandırılan hatlar üzerindeki kırıklıkların ortaya çıkmasıyla meydana gelen depremlerin oluşma süreçleri de uzun yıllar alabilmektedir.

Kayaların giderek zayıflamasıyla birlikte yüksek basınca maruz kalmalarıyla kırılmaları gerçekleşir. Ani bir hareketle ortaya çıkan depremler sonucunda gerilmeler oluşurken çok büyük bir enerji de ortaya çıkmaktadır. Titreşimler sonucu enerji etkisiyle depremler meydana gelirken dünyanın çeşitli yerlerinde sıklıkla görülmektedir. Deprem nasıl oluşur sorusundan sonra deprem türleri de merak edilmektedir.

YORUMLAR 6
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Gölyakaliyım ben 1999 yılında fortcu kazım arabaları durdrup deprem olacak diyodu millet gülüyodu gölyaka 12 kasımın 1999 depreminin merkezi oldu fortcu kazım da öldü. bu deprem bilinebilir
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    1999 depreminde sahit oldugum bir durumu anlatayim benim koyum buyuk ihtimal eski bir fay hatti uzerinde kurulu depremden 5 saat once hava tamamen acik olmasina ragmen gokyuzundeki yildizlar gozukmedi hatta 50 mtr ilerdeki sokak lambasini zor gordum buyuk ihtimal yerden sizan radon gazi yada baska bir sebebtendi lutfen bu konu arastirilsin milyonlarca cani kurtarabiliriz bakin en az bes saat onceden...
    Cevapla
  • Irmak Burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlayamıyorum gerçek de olabilir gerçek olmaya bilme ihtimalide var.Anlamak için medya okuryazarı olmak lazım.Ama herhangi bir zamanda olabilir.Kısacası siz yinede önlem alın bence.
    Cevapla
  • harry potter 5 yıl önce Şikayet Et
    DEPREM OLMAYACAK KİMSE DEPREMİ önceden bilemez
    Cevapla
  • M.ACET 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzman sıfatını anlarım da uzmancısı ne demek? Uzman mı yetiştirip satıyormuş?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...