İŞKUR'dan TYP kapsamında personel alımı! İŞKUR başvuru şartları ve ekranı..

İŞKUR, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında Türkiye genelinde istihdam edilmek üzere yüzlerce personel alımı yapıyor. Peki hangi branşlarda istihdam sağlanacak? Başvurular nasıl yapılacak? Alımlar hangi illerde yapılacak? İşte TYP ile ilgili merak edilenler...

İŞKUR'dan TYP kapsamında personel alımı! İŞKUR başvuru şartları ve ekranı..
İŞKUR'dan TYP kapsamında personel alımı! İŞKUR başvuru şartları ve ekranı..
GİRİŞ 25.02.2019 10:38 GÜNCELLEME 25.02.2019 10:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İŞKUR’un Toplum Yararına Programı (TYP) tarafından yeni bir ilan yayınlandı. Buna göre, TYP kapsamında farklı illerde istihdam edilmek üzere Çevre Temizliği, Ağaçlandırma, Park Düzenlemeleri gibi alanlarda binlerce personel alımı yapılıyor. Peki alımlar hangi illerde olacak?

 

İŞKUR TYP Personel Alımı

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

 

- İstanbul,

- Afyonkarahisar,

- Gümüşhane,

- Isparta,

- İzmir,

- Tekirdağ,

- Gaziantep,

- Yozgat,

- Balıkesir,

- Eskişehir,

- Zonguldak.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin fazla olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç),

- TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak

- İş gücünün ikamet edilen şehirde olması gerekir.

TYP MAAŞI NE KADAR?

İŞKUR’un TYP programında istihdam edilen personeline aylık, asgari ücret (2020 TL) düzeyinde ödeme yapılmaktadır. Bunun yanında vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri vardır.

TYP SÜRESİ NE KADAR?

Toplum yararına Program (TYP) uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır.

TYP’YE BAŞVURU YAPILAMAYACAK DURUMLAR NELER?

- Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

- İŞKUR tarafından düzenlenen TYP dışında bir program ya da kurstan yararlanmış olan işsiz, 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.

- Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

- Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

- Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR tarafından alımları yapılacak olan söz konusu pozisyonlara başvuru yapacak adayların ilk olarak İŞKUR’a kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Daha sonra yukarıdaki başvuru şartlarını taşıyan adaylar BURAYA tıkladıktan sonra açılan sayfadaki sol üst köşede yer alan ‘’ARA’’ butonuna bastıktan sonra ilanları görebilir ve başvuru işlemini gerçekleştirebilir.

YORUMLAR 1
  • Fhkkhj 5 yıl önce Şikayet Et
    Uckere gıdım cıkmadı ama adı issız olanlar basvuruyor burdada torpıl yapılıyorya yazıklar olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Alçakça anlaşmayı duyurdu!