Uğur Mumcu'nun ağabeyi, CHP'yi yerden yere vurdu!

Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde uğradığı suikast sonrası hayatını kaybeden Uğur Mumcu'nun ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Uğur Mumcu'nun ağabeyi, CHP'yi yerden yere vurdu!
Uğur Mumcu'nun ağabeyi, CHP'yi yerden yere vurdu!
GİRİŞ 22.02.2019 16:29 GÜNCELLEME 22.02.2019 16:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türk solunun önemli isimlerinden, 40 yıllık CHP'li Ceyhan Mumcu, mevcut CHP yönetiminin izlediği politikalara sert eleştiriler getirdi.

 

 

Ceyhan Mumcu, CHP'nin içinde bulunduğu siyaset üretme krizini ve güncel gelişmeler hakkında görüşlerini dile getirdi.

İşte Ceyhan Mumcu'nun Superhaber'e yaptığı açıklamalardan satır başları;

 

 

CHP’de büyük krizler olduğu zannediliyor. Yerini beğenmez, aday gösterilmeyen başka partilere gider... Ben olursam o parti iyidir. Milletvekili ise Genel Başkanı över. Değilse muhalefete geçer. Atatürk devrimlerine duyarlılığına da bakıyorum. Bunlarda da aradığımı bulamadım. CHP, Genel Başkanı, 10 Kasım anma töreni yapmazlar. Ankara'nın başkent olmasını hatırlamazlar bile. Bellek gitmiş. 

Tayyip Erdoğan, ‘millet bahçeleri’ ‘millet kıraathaneleri’ diyor. Bunlar Atatürk zamanında var olan şeylerdi. Ankara’da 47, 48’de yaya gidersen Gençlik Parkı var, süper bir millet bahçesidir, ucuz çay bahçeleri var. Çubuk Barajı, Hisar Parkı, Atatürk Orman Çiftliği vardı. Resim Heykel Müzesi'nde Millet Kıraathanesi bile var. Tayyip Erdoğan bunlara sahip çıkıyor, destekliyor, bu çok gerekli bir şey. Dünkü kuşaklar için de bugünkü insanlar için de gerekli. Üstelik şöyle bir avantajı var, yoğun emek vardır, çok fazla sermaye istemez, istihdam yaratır. 

'CHP DÜZELSİN DİYE 43 SENE BEKLEDİM'

CHP düzelsin diye 43 sene bekledim. Martta başarısız olunca iyi yöneticiler getireceğiz diye toplum oyalanmıştır. Olsaydı 43 sene içinde olurdu. Kendi kendine olmuyor. Benim istifa etme sebebim Kemal Derviş. O gelince anladım ki, bunlar düzelmeyi şöyle anlıyorlar: Amerika'nın, Avrupa Birliği'nin gözüne girelim... Batının bir parçası olmak, batı kültürü insanlara zarar veriyor. 

'UĞUR MUMCU YAŞASAYDI BUNLARI SORARDI'

Uğur Mumcu aday olsaydı HDP destekler miydi, dedim. HDP'den bir cevap var mı? Cumhuriyet'ten Işık Kansu aradı, abi o Ankara temsilcisi değil.  Benim sorduğum o değil. Belli ki Cumhuriyet Gazetesi'nde HDP'yi destekleyen yayınlar var ki, Erdem Gül bunların gözüne girmiş. Tunç Soyer’i anlıyorum, Sur Belediyesi'ne sahip çıkmış diyorlar, kayyum atanmasına karşı çıkmış gibi gerekçeler konuyor ortaya. Ama Adalar’da ne var? HDP, bunca belediye başkanı içinde bunu destekliyoruz şeklinde açıklama yaptığına göre ya bir pazarlık vardır, ya da tesadüfen iyi aday çıktı, şu sebeple denmesi lazım. HDP bir adayı destekliyorsa gerekçesi ne olabilir? Acaba belediye başkanı olarak Erdem Gül, PKK’ya para mı toplayacak? HDP, Erdem Gül, MİT TIR'ları haberini yaptı, onunla yargılanıyor diye mi istiyor? Bunları Uğur Mumcu yaşasaydı sorardı. Bunun altında ne yatıyor? Gerçeği bilmek ve öğrenmek hakkımız. Tek adam olmasın diyorsunuz, liyakat istiyorsunuz, bunun liyakat neresinde ben çözemedim. Ya benim partime itaat et ya da sesini kes diyorlar. Nedir bu?

YORUMLAR 11
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    10 numara açıklama. .
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP DÜZELSİN DİYE 43 SENE BEKLEDİM' ..... DAHA ÇOKKK BEKLERSİN.. 100 yılda beklesen bu partiden bir cacık olmaz....yazık etmişsin kendine..
    Cevapla
  • kafkasyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    işte görün artık abimiz büyüğümüz görmüş helal olsun.
    Cevapla
  • erol09 5 yıl önce Şikayet Et
    biraz gec görmüs
    Cevapla
  • zigana6161 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhum Uğur MUMCU, Türk geçliğini uyaran söylemleri nedeniyle İnsanlık ve İslam düşmanı sözde batı medeniyeti güçlerinin ülkemizdeki uzantıları tarafından katledilmiştir.Katledilmiştir.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Diktatör Kamal...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!