Karabük'te tavuklu pilav yiyen 74 kişi zehirlendi

Karabük'te 74 kişi bir restoranda yedikleri yemekten sonra rahatsızlanarak hastaneye başvurdu. Vali Fuat Gürel yaptığı açıklamada, "Şu an için toplam 74 kişi müracaat etmiş, hızlı bir şekilde tedavi süreçlerine başlandı. Şu an için Allah'a şükür herhangi bir sıkıntı yok. Bunlardan 17'si çocuk" dedi

Karabük'te tavuklu pilav yiyen 74 kişi zehirlendi
Karabük'te tavuklu pilav yiyen 74 kişi zehirlendi
GİRİŞ 23.02.2019 02:45 GÜNCELLEME 23.02.2019 02:45

'Esnaf Günleri' etkinliği kapsamında, Kent Meydanı'na kurulan çadırda satılan tavuklu pilavdan yiyen ve aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 17’u çocuk 74 kişide, karın ağrısı ve mide bulantısı meydana geldi.

AA'nın haberine göre bu arada olayın ardından Karabük Valisi Fuat Gürel, Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı hastanelerdeki vatandaşları ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gürel, akşam saatlerinden itibaren zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran kişi sayısının 74'e ulaştığını bildirdi.

Hastaların hızlı bir şekilde tedavilerine başlandığını aktaran Gürel, "Şu an için toplam 74 kişi müracaat etmiş, hızlı bir şekilde tedavi süreçlerine başlandı. Allah'a şükür herhangi bir sıkıntı yok. Bunlardan 17'si çocuk. Esnaf günleri çadırında yedikleri pilav ve tavuktan kaynaklandığını düşünüyoruz." diye konuştu.

Vali Gürel, vatandaşların durumlarının iyi olduğunu, ancak tedbir amacıyla müşahede altında tutulduklarını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!