MİT'e 2018'de ihbar yağdı

MİT'in internet sitesi üzerinden 2018'de FETÖ/PDY, PKK ve DEAŞ ile ilgili gelen ve işleme alınan 6 bin ihbar operasyona dönüştürüldü

MİT'e 2018'de ihbar yağdı
MİT'e 2018'de ihbar yağdı
GİRİŞ 26.02.2019 09:34 GÜNCELLEME 26.02.2019 10:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) internet sitesi üzerinden geçen yıl FETÖ/PDY, PKK ve DEAŞ ile ilgili gelen ve işleme alınan 6 bin ihbar operasyona dönüştürüldü.AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, teşkilatın "www.mit.gov.tr" internet adresi, 2018'de bir milyonun üzerinde ziyaretçi tarafından tıklandı.

Siteyi ziyaret edenler, MİT'e ihbar, kariyer ve bilgi edinme amaçlı başvuruda bulundu.

TERÖRLE MÜCADELEDEKİ BAŞARI İHBARLARA YANSIDI

 

 

Başvurular ciddiyetle incelemeye alındı, terör örgütleri FETÖ, DEAŞ ve PKK'ya yönelik ihbar ve bilgilerden gerekli görülenlerle ilgili özel çalışmalar gerçekleştirildi.

Bu doğrultuda ihbarlardan 6 bini işleme alınarak ilgili güvenlik birimleriyle paylaşıldı ve operasyona dönüştürüldü. Bu sayede, FETÖ/PDY içindeki kripto bazı isimler tespit edilerek haklarında adli süreç başlatılırken PKK ve DEAŞ'ın yurt içi ve yurt dışındaki yapılanmalarına ağır darbeler indirildi.

Kuruma gelen ihbar sayısında bir önceki yıla göre azalmanın olması dikkati çekti. Başarılı operasyonlarla örgütlerin zayıflamasının ihbar sayısının azalmasına neden olduğu belirtildi.

MİT HAKKIMDA BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜYOR MU?

Olağanüstü Hal sonrası yasal düzenlemeyi içeren, "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 30'uncu maddesine yeni fıkralar eklendi.

Böylece MİT, "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu" kapsamı dışına çıkarıldı.

Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasına kadar geçen 7 aylık süreçte, "Kamuya alımda güvenlik tahkikatları sonucum nasıl çıktı? ", " MİT'in çalışma koşulları nasıl?", "Beni MİT'e alır mısınız?", "Hakkımda bir soruşturma yürütüyor musunuz?" gibi sorular için 3 bin 262 bilgi edinme başvurusu yapıldı.

Bu kapsamdaki başvurulardan bin 504'üne cevap verildi. 

E-MÜZE'YE YOĞUN İLGİ

Sitenin en çok ilgi gören bölümlerinden biri de Mart 2018'de erişime açılan "e-müze" oldu. Teşkilatın yaklaşık 100 yıllık geçmişine ait fotoğraflarının ve hikayelerinin sergilendiği MİT'in e-müzesinin ziyaretçi sayısı 9 ayda 22 bin kişiye ulaştı.

REKOR İŞ BAŞVURUSU

Öte yandan, milli güvenliği ilgilendiren pek çok çalışmaya imza atan MİT'te çalışmak isteyenler geçen yıl da teşkilata yoğun ilgi gösterdi. 

Kuruma 2018'de iş başvurusunda bulunanların sayısı 2017 ile aynı oranda gerçekleşti.

15 Temmuz'dan sonra vatandaşın devlete hizmet etme isteğindeki artışın MİT'e yönelik iş başvurularına yansıdığı görülürken, başvurularda yaş ortalamasının 20-30 arasında olması dikkati çekti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • barut osman 5 yıl önce Şikayet Et
    bu bilgi isteyenlerede burdan duyurayım adam senin hakkında yürüttüğü duruşma veya soruşturmayı hiç sana söylermi :=)
    Cevapla
  • İzmiiiir. 10 ay önce Şikayet Et
    Kanunen söylemek zorunda. Seni dinledim ama birşey çıkmadı diye bildirmek zorunda. Tabii bu devletin savcısı/yargıcı ise. Dünyadan haberiniz yok.
    Cevapla
  • Açık İhbar. 5 yıl önce Şikayet Et
    Akademik dünyanın kriptosu Prof. Mustafa Demirci'yi yakaladı ama kim olduğunu anlayamadığı için serbest bıraktı. Şimdi Soma'da doktorluk yapıyor. Antep Amerikan Lisesi'nden Cezmi Savaş, İzmir'den Prof. Behzat Özkan ve Prof. Enver Altaş'a da dikkat. Ama bunlar devletin kurumlarına değil, paralelin haber kanallarındaki kripto elemanlarına ulaşmak dışında bir işe yaramıyor. Biz takip ediliyoruz da, paralelcileri ihbar bile etseniz, ne hikmetse tapelere girmiyor.
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    ben kastamonu üniversitesi rahmetli genel sekreteri muhiddimn sağlam için defalarca yazdım herhangi bir geri bildirim almadım belki geriye dönük bakarlarda işleme müdahil olurlar
    Cevapla
  • Özü sağlam 5 yıl önce Şikayet Et
    Her Türk vatandaşı gönüllü MIT mensubudur zaten..tabi sütü ve kanı temizse
    Cevapla
  • el gurbeti 5 yıl önce Şikayet Et
    birbirini cekemeyen herkes gizli ihbarlarla birbirlerini ihbar ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar