İşte Batı'nın gerçek yüzü

Haber 7 Yazarı Taha Dağlı, Mısır’da 9 genç idam edildikten 3 gün sonra darbeci Sisi’nin yanına koşup, desteklerini sunan Batı'nın gerçek yüzünü madde madde anlattı...

İşte Batı'nın gerçek yüzü
İşte Batı'nın gerçek yüzü
GİRİŞ 27.02.2019 09:22 GÜNCELLEME 27.02.2019 09:23
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı/Haber 7

Avrupalı liderler Mısır’da 9 genç idam edildikten 3 gün sonra darbeci Sisi’nin yanına koşup, desteklerini sundu ya aslında bu Batı ile Mısır’daki darbeci katiller ilişkisinde bir ilk değildi.

Aynı durum 2013’te Mısır’da darbe olduğunda daha darbenin ilk günlerde de yaşanmıştı.

 

 

-Mısır darbesi 3 Temmuz 2013’te oldu. Darbe karşıtı binlerce kişi katledildi, binlercesi de hapse atıldı.
29 Temmuz’da Kahire’nin bir konuğu vardı.
AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Kahire’ye gidip Sisi’yi meşrulaştıran ilk görüşmeyi gerçekleştirdi.
Ashton’dan birkaç gün sonra ise ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kahire’de Sisi ile bir araya geldi.
Peki Sisi ondan sonra ne yaptı?
14 Ağustos’ta yani o iki ziyaretten 2 hafta sonra Rabia Meydanına saldırdı, en az 2200 kişiyi daha katletti.
Sonrası malum, Sisi yıllardır Avrupa başkentlerinde kırmızı halılarda ağırlanıyor.

-15 Temmuz 2016’da Türkiye’de darbe girişimi başladığında Batı, kutlama hazırlığı yapıyordu.
Darbe püskürtülünce bütün AB kurumları ve ABD süt dökmüş kediye döndü.
Darbeciler 250’den fazla insanımızı katletti, meclis bombalandı, aylarca gıkları çıkmadı.

 

 

-Ne zamanki Türkiye’de darbecilere idam tartışmaları başladı, AB ortaya çıktı.
“İdam kırmızı çizgimiz” denildi, “Türkiye’de idam cezası gelirse bütün ilişkilerimiz kesilir” diye tehditler başladı.

-ABD Başkanı Venezuela’da kendi kendine yemin eden bir adamı “devlet başkanı” ilan etti, resmen darbe yapmaya kalktı, darbe sürecini de hala tam gaz devam ettiriyor.

-Aynı ABD Başkanı hakkında devam eden ve başkanlıktan azlini öngören soruşturma için ise “FBI’ın soruşturması resmen bana karşı yapılan yasa dışı bir darbedir” diyor.

-ABD Venezuela’da darbe yapıyor, Haiti’de ise hükümet karşıtı gösterileri bastırmak için bu ülkeye paralı asker gönderiyor. Ve Avrupa’nın tamamı Venezuela’daki darbe girişimine destek çıkıyor.

-Her fırsatta demokrasi, insan hakları, özgürlük diyen Avrupa, bunun da Avrupa’daki en baş öncüsü olan Hollanda mesele Türkiye olunca Türkiye’nin başkonsolosluğuna Türk bakanın girmesine izin vermiyor, bakanlarımızı sınır dışı ediyor, buna tepki gösteren Türk vatandaşlarına da at ve köpeklerle saldırıyor.

-2017’de Irak’ın bölünmesini öngören korsan referandum yapılınca Batı dünyası Barzani’ye destek çıktı.

-1 hafta sonra İspanya’da Katalanlar referanduma gitmeye kalktı.
Sen misin referandum diyen, polis seçim bürolarını bastı, sandıklara el koydu.
Yüzlerce Katalan tutuklandı, yüzlercesi yaralandı.
12 Katalan lider hala hapiste.

-2013’te Gezi olaylarında olmayan şiddeti varmış gibi gösterip, köpürten Batı medyası, Fransa’da 15 haftadır devam eden, 15 kişinin öldüğü, binlerce kişinin yaralandığı, 1000’den fazla insanın tutuklandığı, onlarca kişinin hedef gözetilerek yüze atılan plastik mermi ve gaz bombaları nedeniyle kör olduğu, polis şiddetinden tek satır, tek kare bahsetmiyor.

-Fransa Cumhurbaşkanı Macron Ermeni iddiaları için anma günü ilan etme kararı aldı.
Peki ya 1994 Ruanda soykırımı ile Cezayir soykırımı ne olacak diyenlere, tek kelimelik cevap vermedi.

-Fransa’da terör saldırısında olunca bütün dünya “hepimiz Çarli’yiz” diyebiliyor, bütün Batılı liderler Paris’te anma törenlerine katılıyor ama Türkiye’de terör saldırısı olunca basit bir kınama açıklaması dahi gelmiyor.

-2 Ekim’de Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı katledildi. Cinayetin tüm faillerini, tüm detaylarını Türkiye deşifre etti. Gazeteci denilince mangalda kül bırakmayan Almanya, İtalya, Fransa Suudi Arabistan’a silah satışını sürdürdü. Fransa Savunma Bakanı “o iş ayrı, bu iş ayrı” dedi.
ABD Başkanı Trump ise başından beri “yüz milyarlarca dolarlık anlaşmalarımız var” diyerek, Suudi Arabistan veliaht Prensine toz kondurmadı.

-Suriye’de iç savaş ve 2011’de başladı. Avrupa kılını kıpırdatmadı.
Ne zamanki savaştan kaçan Suriyeliler, 2015 yazında Avrupa kapılarına dayandı, bütün Avrupa ülkeleri teyakkuza geçti, sınırlar kapatıldı, panik-stres başladı, o güne kadar 3 milyon Suriyeliye tek başına bakan Türkiye’ye tek teşekkür etmeyen AB, Suriyeliler konusunda başı derde girince Türkiye’ye adeta yalvardı, “bizi Suriyelilerden kurtar” diye Türkiye ile 3 milyar Euro’luk yardım anlaşması yaptı, Türkiye taahhütlerinin tamamını yerine getirdi ama AB, para dahil anlaşmadaki 3 maddeyi de ihlal etti.

Bu örnekler son 3-5 yıla ait.
15-20 dakikada bir çırpıda saydıklarımız daha çoğaltmak mümkün.
İşte ABD ve Avrupa, batının gerçek yüzü tam anlamıyla böyle.

YORUMLAR 73
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamam güzel anlatmışsınız da..birde çözümü anlatsanız. Biz zaten yıllardır doğusuyla, batısıyla uğraşıyoruz ,bizi kimse istemiyor,sevmiyor,niçin daha zorluyorsunuz. Biz müslüman alemine sahip çıkarsak yükseliriz, kendi ucagımızı, gemimizi yaparsak yükseliriz,biz üniversitelerimizde ilim irfan ögrettigimiz ve bu öğrencileri koruyup kolladığımız zaman yükseliriz işte ozaman dünya Büyük TÜRKİYEMİN önünde eğilir, vesselâm. ..
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi hoş diyorsun da her teknolojik gelişmenin ve yatırımın bir maliyeti var. Avrupa bu maliyeti bölüşüyor, brbirine teknoloji transferi yapıyor. Söz konusu Türkiye olunca ne yardım ne de satın alarak desteklemiyorlar. Bu konuda you tube de milli motor geliştirdik videosu var . Bir profesörün konferansı ,seyret bak Türkiye ye Ukrayna bile zırnık koklatmıyor.mevzu çok uzun ve daha çoook işimiz var. Çok çalışmamız ve sıkıntıya katlanmamız gerek.
    Cevapla
  • GöNDeR 5 yıl önce Şikayet Et
    ülkesini satanlar onların baş tacıdır.
    Cevapla
  • Candan 5 yıl önce Şikayet Et
    Katil yahudi tasmalısı sisi ve bin selman sizlerin sonlarınızı da bu dünyada göreceğiz asıl sonunuz ahirette olacak biiznillah. Allah düşmanları dünya sevdalıları alçak katiller! Zülüm ile âbâd olunmaz. Siz de olamazsınız.
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin bir an önce nükler silah yapmak zorunda
    Cevapla
  • Saim çakır 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin,Amin,Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil